L.Chalmersas: „Esame gynybinio stiliaus ekipa“ 0

Šiandien per Amsterdamą į Vilnių atskrido Atėnų „AEK“ krepšininkai. Būsimieji „Žalgirio“ varžovai rytdienos Eurolygos varžybose buvo nusiteikę kovingai ir sakė, kad lengvai pergalės mačo šeimininkams tikrai neatiduos.

Atėnų „AEK“ klubo vyriausiasis treneris Lefteris Kakiousis: „Tikiuosi sunkių rungtynių, visuomet labai sudėtinga žaisti Kaune, čia tvyro ypatinga atmosfera.

Jei mes norime laimėti, turime kontroliuoti mačo eigą nuo pat pirmųjų susitikimo minučių ir neleisti „Žalgiriui“ įsibėgėti. Svarbiausia, turime žaisti vieningai, kaip komanda. Aišku, „AEK“ dar nėra labai gerai susižaidusi ekipa, tai, galima sakyti, dar nauja ekipa. Mes neturime lyderių, pagrindinių žaidėjų, kurie gali ištemti komandą, tačiau per kiekvieną mačą gali atsiskleisti vis naujas žaidėjas.

„Žalgiris“ turi labai daug pajėgių, talentingų žaidėjų, tačiau Kauno klube ypač stipri priekinė linija, manau, kad su „Žalgirio“ aukštaūgiais turėsime daugiausiai problemų.

Jei komanda pralaimi, nuotaika būna slogi, jei laimi – viskas gerai. Šio sezono Eurolygoje mes dažniau pralaimime, tačiau stengiamės kontroliuoti situaciją, kad tiek komandos žaidimas, tiek krepšininkų nuotaikos prieš kiekvieną mačą būtų teigiamos, kovingos. Mes lipdome komandą iš naujo, todėl kol kas negali būti viskas idealu. 

„AEK“ yra pajėgi ekipa, mes turime būti  ir esame konkurencingi tiek Eurolygoje, tiek Graikijos čempionate. „

Atėnų „AEK“ gynėjas Slavenas Rimacas: „“Žalgiris“ yra viena iš stipriausių A grupės komandų, bet jei sužaisime sėkmingai ir agresyviai gynyboje ir sugebėsime regzti greitas atakas, galime tikėtis sėkmės.

Kai „AEK“ žaidžia kietai gynyboje, presinguoja, varžovai visuomet turi daug problemų, tai yra mūsų stiprioji pusė. Tai įrodėme praėjusią savaitę, mače su „Climamio“.  Bandysime taip žaisti ir rytoj. „AEK“  turi šešis, septynis  žaidėjus, kurie gali įmesti po dešimt ar  penkiolika taškų. Mes neturime išskirtinio žaidėjo.

„Žalgiris“ yra labai pajėgus varžovas, prieš Kauno klubą labai sudėtinga laimėti – mūsų varžovai pavojingi visose pozicijose, turi greitą puolimą, stiprius priekinės linijos žaidėjus. Tanoka yra labai svarbus, „Žalgiris“ su šiuo amerikiečiu yra dar stipresnis.

Graikijoje mes turime būti ketvertuke stipriausiųjų, o Eurolygoje mūsų tikslas yra Top 16. Aišku, tai nebus lengva padaryti, mes padarėme keletą klaidų, pralaimėjome tuos mačus, kuriuos privalėjome laimėti, pavyzdžiui, rungtynes su „Bambergu“ ar „Olimpija“. Bet mes dar turime šansų patekti į kitą etapą, ypač jei laimėsime čia, Kaune.

Atėnų „AEK“ puolėjas Lionelis Chalmersas: „Bus sunkios rungtynės, nes varžovas – vienas iš A grupės lyderių. Dabar  mes esame  gynybinio stiliaus ekipa, gerai kovojame dėl kamuolių. Visi „AEK“ žaidėjai yra vienodai svarbūs – ir startiniai žaidėjai, ir  išbėgę į aikštę nuo suolo, kurie įmeta „ekstra“ taškus ir emociškai pakelia ekipą. Iš tikrųjų to mums reikia – reikia kiekvieno žaidėjo indėlio.Laimėjome paskutines rungtynes prieš „Climamio“ ir jaučiame, kad  galime mesti iššūkį bet kuriai ekipai ir galime nugalėti.“

Komentarai