„Žalgiris“ pasiruošęs atremti kietą „AEK“ gynybą 0

Šiandien Kauno „Žalgiris“ savo aikštėje bandys atsirevanšuoti Atėnų „AEK“ krepšininkams už pirmojo rato pralaimėjimą Graikijoje. Mačo, kurį tiesiogiai transliuos TV3 televizija, pradžia  – 20:45.

 „Žalgirio“ treneris G.Krapikas“ : Tikimės, kad išlaikysime savo tradiciją nepralošti namie, taip pat tikimės, kad nebus taip sunku kaip paskutinėse namų rungtynėse su Liublijanos „Olimpija“.

Čia ne tiek svarbus tas supratimas, kad  mums reikalingas taškas, bet užgautos ambicijos po prastų pirmųjų tarpusavio rungtynių Atėnuose. Turime pademonstruoti, kad galime kitaip žaist nei tuomet, žaisti daug geriau.

Tanoka Beardas, kuris negalėjo žaisti Graikijoje, yra labai svarbus komandos žaidėjas.

Jam sugrįžus į rikiuotę,  mes, treneriai, galime disponuoti ilgesne žaidėjų sudėtimi ir tai palengvina darbą bei yra mums į naudą. Tiek mače Atėnuose, tiek paskutiniu metu „AEK“ priekinė linija demonstruoja gerą,rezultatyvų  žaidimą, todėl aukštų „Žalgirio“ vyrų tikrai prireiks.

 Sunku pasakyt kaip mačas klostysis be L. Ayuso, puertorikiečio  pagalba buvo tikrai nemaža, nes jo tritaškiai metimai rungtynių pradžioje  užvesdavo komandą ir žiūrovus, kurie mus labai palaikydavo. Bet visgi, mes juk abipusiu susitarimu nutraukėme sutartį,vadinasi,  turime minčių kaip legionierių kompensuoti. Dabar tie žaidėjai , kurie buvo šešėlyje, gaus galimybę sužibėti.

 Eurolygoje užimama vieta neturi didelio vaidmens, nes dar daug komandų turi šansų patekti į antrąjį etapą, ne išimtis ir „AEK“ ekipa. O kiekviena pergalė tik artina link to tikslo. Todėl apie atsipalaidavimą negali būti nei kalbos.  Mes akcentuojame savo krepšininkams, kad reikia kuo anksčiau užsitikrinti vietą Top16 ir susirinkti kuo daugiau taškų A pogrupyje – užimti kaip galima aukštesnę vietą, kuri, galbūt, lems geresnę  padėtį po antrojo etapo burtų.

 Reikia nuo pat pirmos minutes nusiteikti, kad „AEK“  naudos labai agresyvią gynybą. Pirmajame mūsų mače tas žaidybinis komponentas mus išmušė iš vėžių. Dabar mes pasiruošėme tokiam „AEK“ žaidimui ir turėsime svarių kontrargumentų.“

Komentarai