V.Jankauskas: „Žalgiris“ išlaikė savo egzaminą 0

Kauno „Žalgiris“ vakar sužaistose dešimtojo turo Eurolygos rungtynėse namuose 87:70 nugalėjo Atėnų „AEK“ krepšininkus ir atsirevanšavo už pirmojo turo pralaimėjimą Graikijoje. Po šios pergalės Lietuvos čempionai pakilo į antrąją A grupės vietą ir beveik užsitikrino kelialapį į Top 16 varžybas.

Buvęs žalgirietis V.Jankauskas: „ Vakar dienos mače „Žalgirį“ galima padalyti į dvi puses: su T.Beardu ir be T.Beardo. Pastarojo legionieriaus žaidimas yra ne toks, kokį mes buvome įpratę matyti. Sunku paaiškinti priežastis, gal amerikiečio žaidimą dar įtakoja neseniai turėta kojos trauma. Aišku, buvo epizodų, kada komandos kapitonas sužaidė gerai, tačiau bendras vaizdas yra ne toks gražus – susidaro įspūdis, kad jis nori užbaigti kiekvieną žalgiriečių ataką, pyksta kai negauna kamuolio arba kai pats suklysta. Toks erzelis persiduoda ir visai ekipai ir tai nėra labai naudinga.

Rungtynės su „AEK“ Kauno klubui buvo svarbios tiek psichologiškai, tiek turnyrinės lentelės atžvilgiu. Po tragiškai susiklosčiusios dvikovos Vitorijoje matėsi, kad kauniečiai nori reabilituotis. Be to, „Žalgirio“ krepšininkai turėjo sąskaitų su Graikijos klubu. Gerai, kad žalgiriečiai visą rungtynių laiką sugebėjo išlaikyti atotrūkį nuo graikų, nes svečiai buvo nusiteikę agresyviai, kovojo iš visų jėgų, teisėjai taip pat leido jiems gana grubiai žaisti. Dėl to buvo tokios duobės „Žalgirio“ žaidime. „AEK“ ieškojo nors menkiausios progos, menkiausios klaidos ir stengėsi vytis šeimininkus.

Tai pat galima išskirti E.Cota, kurio žaidimas ir toliau yra gana blankus. Pirmojo numerio žaidėjui nereikia pelnyti daug taškų, jis gali „išeiti ir sausas“, tačiau įžaidėjas turėtų atlikti daugiau rezultatyvių perdavimų ir daryti mažiau klaidų.

Gerą įspūdį paliko R.Freemanas, kurio indėlis į pergalę buvo labai svarus. Šis amerikietis turi potencialą tik norėtųsi, kad ir jo žaidimas būtų pastovesnis, legionierius indėlio reikia kiekvienose „Žalgirio“ rungtynėse. Kaip visada labai sėkmingai ir naudingai pasirodė Kauno klubo aukštaūgiai – D.Lavrinovičius ir P.Jankūnas. Puikia į komandos žaidimą įsiliejo J.Mačiulis, kuris, nors ir praleido nedaug laiko aikštelėje, tačiau taip pat yra vertas pagyrimo. Šiame mače labiau pasitikintis savo jėgomis atrodė S.Serapinas, kuris pataikė keletą svarbių metimų. Apibendrinant galima pasakyti, kad vakarykštė kova buvo labai įdomi, įtempta ir intriguojanti. „Žalgiris“ išlaikė savo egzaminą ir parodė, kad gali žaisti gerai, žaisti kaip komanda.“|

Olimpinis čempionas M.Paulauskas: „Vakarykštė „Žalgirio“ pergalė, o ypač rungtynių finalas buvo tikrai įspūdingas. Tačiau, nors laimėta septyniolikos taškų skirtumu, pats mačas nebuvo labai gražus.

Toks banguotas žalgiriečių kiek neramino, tokio aukšto lygio ekipa turėtų išvengti panašių duobių ir rungtyniauti kur kas stabiliau. Banguotas žaidimas galėjo atsirasti dėl to, kad žalgiriečiai gal truputį atsipalaidavo, keletą kartų suklydo, leido pelnyti taškus „AEK“ krepšininkams ir neleido sau ramiai užbaigti dvikovos.

Buvo labai daug techninio broko, amerikietis E.Cota rungtyniavo per daug atsipalaidavęs, trūko rimtesnio nusiteikimo.

Tačiau komanda yra. Ir toliau džiugina pastovus ir naudingas D.Lavrinovičiaus ir P.Jankūno žaidimas, mačo pabaigoje įsijudino ir amerikietis T.Beardas. Galima išsiskirti ir sėkmingai pasirodžiusį R.Freemaną , tačiau taip žaidžiantį legionierių norisi matyti visada, o ne tik tikėtis naudingo pastarojo amerikiečio žaidimo. Juk pastovumas yra meistriškumo įrodymas. Ką reikėtų pakeisti iki mačo Trevize? Dar labiau sustiprinti gynybą, pagerinti kovą dėl atšokusių kamuolių, susikaupti, o svarbiausia – reikia, kad kiekvienas krepšininkas visą save atiduotų komandai, kad dirbtų visu šimtu procentų.“

Komentarai