E.Cota „Žalgiryje“ nebežais 0

Šiandien Kauno „Žalgirio“ valdybos sprendimu iš komandos buvo atleistas amerikietis įžaidėjas E.Cota. Pastarasis legionierius,  dar po aštuntojo turo Eurolygos rungtynių su Liublijanos „Olimpija“ , gavo perspėjimą dėl nepagarbaus elgesio su komandos draugais ir  treneriais. Žaidėjui buvo iškeltas ultimatumas – kiekvienas kitas amerikiečio nusižengimas gali būti lemiamas. Po to, kai E.Cota buvo sugautas vairavęs neblaivus, buvo nuspręsta atsisakyti šio 186 cm ūgio gynėjo paslaugų.

Eurolygos mačas su Atėnų „AEK“ tapo E.Cota atsisveikinimo rungtynėmis. Rytojaus BBL čempionato dvikovoje, kurioje Kauno „Žalgiris susitiks su Gulbenės „Bumerangs“ krepšininkais iš Latvijos, amerikietis į aikštę jau nebeišbėgs.  Neseniai Lietuvos čempionų ekipą abipusiu susitarimu paliko legionierius iš Puerto Riko L.Ayuso. Į šių krepšininkų vietas bus ieškomi nauji žaidėjai.

 Eurolygos turnyre E.Cota vidutiniškai pelnydavo po 4.6 taško ir atlikdavo po 3.6 rez. perd. LKL čempionate amerikietis įmesdavo 4.71 taško ir 4.29  rez. perd.

Komentarai