T.Beardas: „Noriu būti aikštelėje“ 0

Arijus Žakas, Krepsinis.net

Reporteris.com (T.Tumalovičiaus nuotr.)

Kauno „Žalgirio“ kapitonas Tanoka Beardas grįžęs į Kauną po Kalėdinių atostogų rungtyniauja vis patikimiau. Rungtynėse prieš „Ventspils“ krepšininkus SEB Baltijos krepšinio lygoje aukštaūgis pagerindamas lygos rezultatyvumo rekordą surinko 40 taškų, o dvikovoje prieš Atėnų AEK klubą amerikietis pelnė 12 taškų ir atkovojo 11 kamuolių.

Po paskutinių Eurolygos rungtynių prieš AEK komandą krepšininkas džiaugėsi pergale ir atsakė į keletą Krepsinis.net žurnalisto klausimų.

– Ar sunku buvo atsigauti po pralaimėjimo „Tau Ceramica“ krepšininkams?

– Ne visai. Turime kiekvienoms rungtynėms ruoštis atskirai ir žaisti kaip komanda. Po mačo Ispanijoje buvome labai nusivylę, tačiau norėjome išeiti į aikštelę ir parodyti, kad esame daug geresni nei galėjo pasirodyti toje dvikovoje.

– Ar pats aikštelėje jaučiatės vis geriau?

– Jaučiuosi daug geriau negu tada, kai tik grįžau po traumos. Panašu, kad sulig kiekvienomis rungtynėmis sekasi geriau, grįžta pasitikėjimas savimi. Nors rungtynėse prieš AEK krepšininkus ne taip gerai sekėsi puolant krepšį, nepataikiau tokių metimų, kuriuos dažniausiai įmetu, ginantis jaučiausi kur kas geriau. Atrodė, kad geriau suprantu bendrą komandinę gynybą. Svarbiausia, kad ekipai sektųsi kuo geriau ir pavyktų laimėti kuo daugiau rungtynių.

– Buvo kalbama, kad ginantis nesate toks stiprūs, kaip anksčiau.

– Sunku pasakyti, laikraščiai rašo, žmonės šneka. Buvau iškritęs iš rikiuotės dviems mėnesiams, todėl sunku iškart įsilieti į ekipą ir pritapti prie jos. Šiuo metu stengiuosi iš naujo adaptuotis komandoje ir kovoti vis geriau.

– Ar manote, kad jau esate tokios pat sportinės formos kaip ir prieš patiriant traumą?

– Savo sportinę formą įvertinčiau 80 procentų, na galbūt geriausiu atveju 85. Dar reikia laiko, kad visiškai atsigaučiau po traumos ir galėčiau rungtyniauti, kaip anksčiau. Neforsuosiu savęs, stengiuosi pasiekti geriausią formą ir tikiuosi, kad tai netrukus įvyks.

– Komandą paliko Larry Ayuso, ar jaučiasi šio žaidėjo trūkumas?

– Manau, kad komandai trūks šio krepšininko. Jis buvo mūsų sprogstamoji jėga puolant priešininkų krepšį. Neturime žaidėjo, kuris galėtų bet kuriuo metu pakilti nuo atsarginių žaidėjų suolelio ir pelnyti greitus bei labai reikalingus taškus. Vis dėlto, įvyko kaip įvyko ir manau, kad mūsų komandoje atsiras žaidėjų galinčių kompensuoti puertorikietį. Ar manau, kad reikalingas naujas panašaus pobūdžio krepšininkas? Nežinau, rungtynės prieš graikus parodė, kad Reggie gali pataikyti ne ką blogiau nei Larry.

– Ar tiesa, kad labai pykstate, kai rungtynes stebite nuo atsarginių žaidėjų suolelio?

– Noriu būti aikštelėje. Man patinka žaisti ir padėti savo komandai. Kai sėdi ant atsarginių žaidėjų suolelio ir neišeini į aikštelę pačiais svarbiausiais momentais yra labai keista. Nesu prie to pripratęs ir nepamenu, kada mano karjeroje taip yra buvę. Todėl nei kiek nesistebiu, jog buvau nusivylęs ir piktas.

– Spaudoje buvo kalbama apie konfliktą klubo viduje, kas nutiko?

– Tai buvo praeityje. Konfliktas vyko tarp talentingų žaidėjų, kurie nori kiek įmanoma labiau padėti komandai kovoje dėl pergalių. Kartais jie jaučiasi taip, lyg nebūtų pilnai išnaudojami. Manau, kad kiekvienas gali pasakyti, kad labiau norėtų žaidėjų, galinčių padėti, o ne tokių, kuriems nerūpi ekipa ir žaidimo kokybė. Prastai žaidėme Ispanijoje, tačiau gerai kovojome prieš „Ventspils“ ekipą Baltijos krepšinio lygoje, iškovojome pergalę prieš AEK krepšininkus. Manau, kad visi nesutarimai liko pamiršti, tuo labiau, jog jie įvyko jau seniai, dar prieš Kalėdas.

– Ką manote apie šio sezono perspektyvas?

– Nežinau. Tikiu, kad jeigu ir toliau žaisime tokį žaidimą, kokį rodome paskutiniuoju metu, galime pasiekti iš tiesų daug. Tai gali būti ypatingas sezonas mums visiems. Tačiau turime rungtyniauti geriau, tobulėti ir stengtis.

Komentarai