Trevizo „Benetton“ spąstai 0

Kauno „Žalgiris“ rytoj išvyksta į Italiją, kur, ketvirtadienį, sužais vienuoliktojo turo Eurolygos rungtynes su Trevizo „Benetton“ krepšininkais. Mačo, kurį tiesiogiai transliuos TV3 televizija, pradžia –  21:40 val.

Pirmajame abiejų komandų tarpusavio susitikime įtikinamai, aštuoniolikos taškų skirtumu, triumfavo Kauno klubas. Tuomet žalgiriečiai žaidė be traumuotų T.Beardo, S.Serapino ir V.Ginevičiaus, tačiau nuo pat mačo pradžios sugebėjo „sulaužyti“ Italijos klubo žaidimą.  „Žalgiris“ pranoko mus pagal visus žaidybinius komponentus, tiek puolime, tiek gynyboje šeimininkai žaidė daug agresyviau. – po tų varžybų sakė “Benetton” strategas D.Blattas.

 Bet ar galima tikėtis, kad Palaverde arenoje “Žalgirio” ir Benetton” dvikova klostysis pagal tą patį scenarijų?

„Aš manau, kad Trevizo klubui buvo šiek tiek netikėtas mūsų neblogas žaidimas, susikaupimas. Juk turėjome problemų, nebuvo kelių žaidėjų, gal jie tikėjosi lengvesnės kovos. Žaisdami namuose, italai žūt būt siek atsirevanšuoti, bus kitoks nusiteikimas, tuo labiau, kad pas mus yra nemažai pasikeitimų, tai jie, be abejo, stengsis išnaudoti savo naudai.“ – pripažino „Žalgirio“ vyriausiasis treneris A.Sireika. 

Lietuvos čempionai „Benetoną“ bandys palaužti be rezultatyviausio to mačo žaidėjo, puertorikiečio L.Ayuso ir savo geriausias Eurolygos rungtynes tąkart sužaidusio amerikiečio E.Cota. Anot „Žalgirio“ stratego, dabartinėje situacijoje, turės užtekti V.Ginevičiaus, o jam padės visa komanda. „Turim dešimt žaidėjų, iš jų visų tikiuosi gero pasirodymo.“ – neslėpė „Žalgirio“ treneris.

Trevizo klubas, absoliutus Italijos čempionato lyderis, vienas iš A  grupės favoritų, neleis lengvai išsivežti pergalės. Ypač po to, kai paskutinėse Eurolygos rungtynėse, italų derbyje,  taip skaudžiai pralaimėjo Bolonijos „Climamio“.

„Jie sužaidė labai blogas rungtynes, o pirmus du kėlinukus atrodė visai beviltiškai, tačiau italai padarys reikiamas išvadas ir žais kitaip .Man nelabai patinka, kad būtent su „Climamio“  Trevizo ekipa blogai sužaidė, galėjo su mumis blogai sužaist“  – teigė A.Sireika.

 „Benetton“ reikia reabilitacijos, reikia ir pergalės, nes dabartinė Trevizo ekipos padėtis dar negarantuoja kelialapio į Top 16.

Italai savo sąskaitoje turi šešias pergales ir A pogrupyje  rikiuojasi ketvirtoje pozicijoje.

Palaverde arenos sienos būsimųjų “Žalgirio” varžovų neapsaugojo tik vieną kartą. Penktojo turo Eurolygos rungtynėse “Benetton” turėjo pripažinti keturių taškų Vitorijos “Tau Ceramicos” krepšininkų pranašumą.

Grįžtant prie pirmojo “Žalgirio” ir “Benetton” mūšio, reikėtų prisiminti, kad tuomet italams negalėjo padėti nugaros traumą gydęsis R.Šiškauskas. Poryt šis puolėjas gins savo komandos garbę. Paradoksalu, kad lietuviai beveik visada labai skaudžiai baudžia mūsų šalies klubus, todėl reikėtų laukti nemažo R.Šiškausko indėlio.“Šis žaidėjas mums yra pavojingas ir bus papildoma blogybė, o Trevizo ekipai didelis pliusas“ – sakė A.Sireika.

Rezultatyviausias „Benetton“ gretose yra amerikietis D.Nicholas, kuris per kiekvienas Eurolygos rungtynes pelno po 19.5 taško ir atlieka 2.4 rezultatyvaus perdavimo. Po 12.3 taško prideda serbas P.Popovičius. Aukštaūgis po krepšiais sugriebia keturis kamuolius. Prie „Benetton“ pergalių svariai prisideda ir dar vienas Italijos klubo legionierius, amerikietis M.Goree, kuris pelno po 11.6 taško ir atkovoja 7.2 kamuolio. „Būsimieji mūsų varžovai  turi daug lygiaverčių žaidėjų, tokius kaip A.Bargnani, kuris praleido mačą Kaune, P.Popovičius, D.Nicholas, M. Soragna, M. Mordente, iš tikrųjų, bet kas Trevize gali sužaisti.“ – pripažino A.Sireika.

Taigi, netrukus pamatysime,  kokie „Benetton“ spąstai  kaukštels – su laimikiu ar tušti…

Nuotraukos:euroleague.net

Komentarai