M.Paulauskas: „„Žalgiris“ buvo lygus varžovas Italijos ekipai“ 0

Vienuoliktojo turo Eurolygos rungtynėse Kauno „Žalgiris“ vakar, Italijoje, po atkaklios kovos rezultatu 76:82 turėjo pripažinti Trevizo „Benetton“ krepšininkų pranašumą. Nepaisant pralaimėjimo „Žalgiris“ jau užsitikrino vietą Eurolygos TOP 16 varžybose.

Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas : „Vakarykštėse rungtynėse „Žalgiris“ demonstravo tikrai kokybišką žaidimą, o žinant dabartinę Kauno klubo padėtį, jie rungtyniavo tikrai gerai. Kauniečiai kovėsi, mačas vyko atkakliai ir taškas į tašką ir neleido „Benetton“ ekipai diktuoti savo taisyklių. Lietuvos čempionams nesėkmingai susiklostė ketvirtojo kėlinio galas, nes tie keli tritaškiai buvo netikėti žalgiriečiams, ypač du aukštaūgio Andrea Bargnani tolimi metimai, nes jį gynęs T.Beardas buvo atsitraukęs toliau. Galima sakyti, kad Trevizo klubas išlaukė savo progos, išlaukė, kol Kauno klubo krepšininkai pavargs, nes “Žalgiris” turėjo verstis su septyniais žaidėjais. Bet „Žalgiris“ vakar buvo lygus varžovas Italijos ekipai, nuo antrojo kėlinio „Benetton“ pirmavo tik 4-5 taškų skirtumu ir negalėjo atitrūkti, nebuvo ir greitų šeimininkų atakų.

Galima išsiskirti labai sėkmingai ir naudingai rungtyniavusį R.Freemaną, kurio forma pastaruoju metu yra labai gera. D.Lavrinovičių italai „saugojo“ , tačiau šis priekinės linijos žaidėjas, nors ir nepelnė daug taškų, tačiau atliko savo darbą, labai sėkmingai kovojo dėl atšokusių kamuolių. P.Jankūno pasirodymas buvo šiek tiek blankesnis, tačiau puolėjui turbūt dar trukdė liga, dėl kurios žalgirietis turėjo praleisti dvejas praėjusio savaitgalio BBL čempionato rungtynes.T.Beardas vakar taip pat buvo labai naudingas savo komandai. Gal tik kiek krito į akis nemažas klaidų skaičius ir pramesti baudų metimai. Taip pat buvo galima pastebėti, kad „Žalgirio“ puolimas buvo prasčiau organizuotas, trūko kamuolio įžaidimo ekipos centrams. Tačiau tai lėmė objektyvios priežastys, o iš V.Ginevičiaus per daug reikalauti negalima, jis nėra toks žaidėjas, kuris gali imtis pagrindinio atakų organizatoriaus vaidmens. Bet gynėjas atidavė visas jėgas ir stengėsi padėti savo komandai. „

Buvęs žalgirietis Virginijus Jankauskas: „Vakar buvo įtemtos, gražios, malonios akiai rungtynės ir didelių priekaištų „Žalgirio“ komandai sunkiai galima atrasti. Kauniečiai kovėsi ir buvo verti pergalės, tačiau mačo pabaigoje pasipylę italų tritaškiai nulėmė dvikovos baigtį Trevizo klubo naudai.

„Žalgiris“ padarė daug klaidų ir prastai metė baudas, V.Ginevičiaus momentais žaidė šiek tiek neužtikrintai, gynėjas buvo sutrikęs, tačiau tai suprantama, jis pirmą kartą buvo pagrindinis komandos įžaidėjas, tai jį slėgė ir psichologinė atsakomybė. „Benetton“ treneriai gerai išanalizavo „Žalgirio“ žaidimą ir tinkamai uždengė Kauno klubo lyderius D.Lavrinovičių ir P.Jankūną. Svečius žudė ir labai naudingas R.Šiškausko pasirodymas – jo prasiveržimai, tolimi metimai. Galima sakyti, kad italams pasisekė, prie jų sėkmės prisidėjo ir žalgiriečių nuovargis, nes Trevizo ekipos žaidėjų atsarginių suolelis buvo kur kas ilgesnis. Vakar akivaizdžiai matėsi, kad Lietuvos čempionams trūksta įžaidėjo.

Reikėtų pagirti visą „Žalgirio“ komandą, o išskirčiau T.Beardą, kuris žaidė kokybiškai, atliko keletą rezultatyvių perdavimų, kovojo po krepšiu. Amerikietis pamažu atgauna savo ritmą. Vakar Kauno klubo lyderiu tapo R.Freemanas, kuriam „Benetton“ krepšininkai priešnuodžių nerado. Į žaidimą gerai įsiliejo ir S.Serapinas.

Buvęs žalgirietis Mindaugas Arlauskas: „Vakarykštis mačas buvo turbūt pats geriausias „Žalgirio“ mačas išvykoje. Kauniečiai atvažiavo kovoti, laimėti. Dvikovos nugalėtojas paaiškėjo per paskutinę rungtynių minutę. Svečiams lemiamomis akimirkomis pritrūko atidumo, reikėjo labiau varžovus prie tritaškio zonos pasaugoti, nes buvo matyti, kad tose varžybose „Benetton“ krepšininkai gerai pataikė tolimus metimus ir reikėjo tikėtis, kad šį ginklą Trevizo ekipa bandys naudoti ir paskutinėmis minutėmis. Tačiau „Žalgirio“ teisti negalima, nes šis mačas buvo sužaistas garbingai, italai lengvos pergalės negavo. Taip pat buvo labai įdomu pažiūrėti, koks „Žalgirio“ žaidimas bus be L.Ayuso ir E.Cota, nors pastarojo indėlis buvo gana ribotas. Didelių spragų nesimatė, savo darbą, nors ir ne idealiai, tačiau atliko V.Ginevičius ir galima sakyti, kad jis susitvarkė su savo pareigomis.Tačiau Lietuvos čempionams visgi reikia dar vieno įžaidėjo, kuris drąsiai koordinuotų „Žalgirio“ žaidimą.

Puikias rungtynes vakar sužaidė R.Freemanas, savo dalelę įnešė kiekvienas aikštėje pabuvojęs „Žalgirio“ krepšininkas. Galima pasakyti keletą pastabų J.Mačiuliui, kuris tampa vis reikalingesnis Kauno klubui. Reikėtų, kad jaunasis žaidėjas būtų atidesnis ir atsakingesnis gynyboje, kad neprisirinktų greitų pražangų.

Trevizo „Benetton“ klube galima išskirti labai taiklią ranką turintį M.Mordente ir R.Šiškauską, kuris vakar buvo nesustabdomas.“

Komentarai