K.Andersonas atvyks antradienį, o aikštelėje pasirodys ketvirtadienį 0

Arijus Žakas, Krepsinis.net    „Kauno diena“

Kauno „Žalgiris“ neseniai pasirašė sutartį su buvusiu NBA žaidėju Kenny Andersonu. Po rungtynių prieš Vilniaus „Sakalus“ surengtoje spaudos konferencijoje apie naująjį pirkinį pasakojo klubo viceprezidentas Gediminas Navikauskas.

„Kandidatų buvo daug ir ilgai galvojome kurį krepšininką išsirinkti. Tarp kandidatų buvo ir Robertas Packas bei Rodas Stricklandas, kuris negalėjo atvykti į ekipą sezono pradžioje. Beje, pats R.Stricklando agentas susisiekė su komanda ir sakė, kad jis galėtų žaisti, nes susitvarkė visas šeimyninės problemas. Buvo keletas žaidėjų iš žemesnių lygų CBA ir NBDL, tačiau tuos žaidėjus laikėme sąrašo pabaigoje. Iš viso rinkomės iš maždaug dešimties kandidatų. Beje, su R.Packu vedėme derybas, bet jis dvi savaites negalėjo atvažiuoti, teigdamas, kad turi šeimynių problemų.

Kenny Andersonas buvo tinkamiausias žaidėjas, mokantis ir galintis žaisti, jis yra tituluotas. Jam 35 metai ir jis nėra senas. Praėjusiais metais K.Andersonas žaidė NBA. R.Packas pas mus žaidė būdamas 36 metų. Pagrindinė mūsų įžaidėjų problema – negalime normaliai atiduoti kamuolį aukštesniems žaidėjams.

K.Andersonas atvyks į Kauną antrądienį ir ketvirtadienį turėtume pamatyti jį aikštelėje. Tvarkome popierius. Jis norėtų atvažiuoti anksčiau, bet nespėja persiųsti drabužių. Kalbėjomės su krepšininku, jis trokšta išbėgti į aikštelę. Sako antradienį padarom sveikatos tyrimus ir ketvirtadienį žaidžiam. Įžaidėjas turėtų būti geros sportinės formos, nes iki sausio 10 dienos stengėsi patekti į NBA. Kaip jam seksis pritapti – kitas klausimas. Žaidėjas išreiškė norą rungtyniauti dar bent tris metus ir kalba apie ilgalaikį kontraktą, nors kol kas pasirašėme sutartį iki sezono pabaigos.“

G.Navikausko buvo paklausta, ar tai paskutinis „Žalgirio“ pirkinys šį sezoną. „Tikriausiai ne, bet reikia sužinoti, kaip žaidžia įžaidėjas. Kol kas atakuojančio pozicijos spragą užpildo R.Freemanas, kuris gerai pataiko.
“Žalgirio” prezidentas Arvydas Sabonis savo buvusį bendraklubį “Trail Blazers” komandoje K.Andersoną įvertino trumpai, bet konkrečiai – tai žaidėjas, aikštėje mokantis viską.

Šį sezoną jis pretendavo “Memphis Grizzlies” komandoje pakeisti traumuotą Deimoną Stoudmaerį, tačiau sutarties pasirašyti nepavyko. Sausio 10 dieną NBA baigėsi garantuotų kontraktų pasirašymo laikas, todėl K.Andersonas nutarė išbandyti jėgas Europoje.

“Žalgirio” vadovus jis tikino, kad yra geros sportinės formos ir pasirengęs rungtyniauti. Savo labdaros fondą įsteigęs K.Andersonas šiuo metu treniruojasi su privačiais treneriais.

“Manome, jog apsiprasti komandoje jam reikės maždaug trijų savaičių. Tiek laiko, galvodami apie Eurolygos etapo kovas, mes turime. Tačiau sunku pasakyti, kaip seksis jam adaptuotis Europoje, – sakė A.Sabonio “Žalgirio” krepšinio centro generalinis direktorius Ginas Rutkauskas. – Šiuo metu gynėjas gyvena Majamyje, todėl mes informavome jį apie Lietuvos orus. Tačiau ilgai žaidęs Nju Džersyje ir Bostone, kur žiemos būna labai atšiaurios, Andersonas teigė šalčio nebijąs”.

K.Andersonas tikino, jog yra ištroškęs krepšinio ir, vertindamas savo fizines galimybes, mano, kad dar trejus metus galėtų rungtyniauti. Apsispręsti vykti į Europą jam padėjo du dalykai – žinomi A.Sabonio ir “Žalgirio” vardai bei galimybė žaisti antroje pagal pajėgumą po NBA Eurolygoje.

Komentarai