Strasbūro „Strasbourg“ – palūžęs, bet nesulaužytas 0

Kauno „Žalgiris“ šį ketvirtadienį Rhenus Sport arenoje susitiks su Prancūzijos čempionais “Strasbourg”. Būsimieji kauniečių varžovai po dvylikos rungtynių savo sąskaitoje turi vos tris pergales, tačiau dar neprarado teorinių galimybių prasimušti į Eurolygos TOP 16 atkrintamąsias varžybas.Tačiau taip reikia beveik stebuklo – ne tik palankiai susiklosčiusios situacijos kitose grupėse, bet ir pergalių prieš A grupės lyderius – Kauno „Žalgirį“ ir Vitorijos „Tau Ceramicą“.

Vadinasi, Prancūzijos ekipa dės visas pastangas, darys viską, kas įmanoma ir neįmanoma, kad po keturių pralaimėjimų iš eilės vėl pajustų pergalės skonį.   

„Strasbourg“ komanda praėjusiame Eurolygos ture patyrė gėdingą sutriuškinimą Bolonijoje. Prancūzijos čempionai Paladozza arenoje į italų krepšį sugebėjo įmesti vos 47 taškus ir padaryti net 33 klaidas. O rezultatyviausias prancūzų komandos žaidėjas buvo tik aštuonis taškus pelnęs R.Greeras.  „Žaidėme kaip naujokų komanda ir nenusipelnėme Italijos klubo pagarbos“ – po tų rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje išrėžė vyriausiasis komandos treneris E.Girardas. 

Panašu, kad šis statistinis rodiklis jau seniai turėjo neraminti “Strasbourg” trenerius. Prancūzijos ekipa tarp visų 24 Eurolygos komandų yra antra pagal per kiekvienas rungtynes padarytų klaidų skaičių (15.7). Daugiau už „Strasbourg“ klaidų padaro tik absoliutus Eurolygos autsaideris Belgrado „Partizan“ (15.8).

Ir po devyniais taškais pralaimėtos dvikovos Kauno „Žalgiriui“, prancūzų strategas E.Girardas kaip vieną ir pagrindinių nesėkmės priežasčių įvardino didelį klaidų skaičių.

„Strasbourg“ ekipa Lietuvos čempionus priims be amerikiečio A.Youngo. Pastarasis įžaidėjas buvo naudingiausias krepšininkas šiame klube. Amerikietis rungtynėse su „Žalgiriu“ taip pat buvo rezultatyviausias, pelnė 13 taškų ir atkovojo keturis kamuolius. Tačiau legionierius, nusižengęs ekipos drausmės  taisyklėms ir iš Jungtinių Amerikos Valstijų, po Kalėdinių atostogų, į Prancūziją grįžęs keturiomis dienomis vėliau, jau sausio ketvirtąją buvo atleistas. Paradoksalu, kad be amerikiečio A.Youngo „Strasbourg“ nelaimėjo dar nei vienerių rungtynių. 

Strasbūro ekipa gali pasigirti nebent gera kova dėl atšokusių kamuolių, pagal šį statistinį rodiklį prancūzai dalinasi pirmą – antrą vietas su Kauno „Žalgiriu. (34.6) Būsimieji žalgiriečių varžovai yra septinti pagal rezultatyvius perdavimus (13.6) ir penkti pagal blokuotus metimus (2.9).

Rezultatyviausiai „Strasbourg“ gretose rungtyniauja amerikietis A.Youngo vaidmenį perėmęs R.Greeras. Gynėjas per kiekvienas Eurolygos rungtynes vidutiniškai įmeta po 12.5 taško, atkovoja 4.8 kamuolio ir atlieka 2 rezultatyvius perdavimus. Pastarajam neblogai talkina tautietis K.Wessonas, kuris prideda dar po 10.5 taško ir atkovoja 6.9 kamuolio.  Kitų žaidėjų indėlis yra gerokai kuklesnis.

Prancūzijos čempionate (LNB), po aštuoniolikos turų, čempionų titulą ginantis „Strasbourg“ klubas yra šeštas, iškovojęs dvylika pergalių ir patyręs šešis pralaimėjimus.

Naudingiausiai LNB rungtyniauja K.Wessonas, per kiekvieną mačą puolėjas įmeta po 13.1 taško ir po krepšiais sugriebia 7.5 kamuolio.  Prie “Strasbourg” pergalių svariai prisideda ir broliai Greerai. J.Greeras pelno 12.1 taško ir atkovoja 2.6 kamuolio, R.Greeras prideda 11.4 taško, atkovoja 4.9 kamuolio ir atlieka 1.5 rezultatyvaus perdavimo.

Komentarai