„Žalgiris“ stengsis nutraukti pralaimėjimų išvykose seriją 0

Dovilė Kamarauskienė, „Kauno diena“

Eurolygos vyrų krepšinio turnyre artėja reguliariojo sezono pabaiga. Šiandien bus žaidžiamos paskutinės tryliktojo turo rungtynės. Kauno “Žalgiris” išvykoje kovos su Strasbūro SIG (Prancūzija) ekipa, o Vilniaus “Lietuvos rytas” namuose priims Eurolygos čempionus Tel Avivo “Maccabi” (Izraelis) krepšininkus.

Stipriausiems Lietuvos klubams, jau užsitikrinusiems kelialapį į TOP-16 varžybas, pergalės yra reikalingos dėl kuo aukštesnės vietos grupėse.

Komandą aplankė A.Sabonis

“Žalgirio” krepšininkus trečiadienį ryto treniruotėje aplankė į Lietuvą sugrįžęs Arvydas Sabonis. Buvusio komandos draugo pasirodymas maloniai nuteikė Žalgirio” naujoką Kenį Andersoną. Abu krepšininkai yra kartu žaidę “Portland Trail Blazers” ekipoje, tačiau susitikę Kaune jie daugiau kalbėjo ne apie NBA, o apie naują K.Andersono karjeros etapą Europoje.

Į Strasbūrą Lietuvos čempionai vakar išvyko stipriausios sudėties.

“Visi žaidėjai sveiki, esame gerai pasirengę kovai. Atrodo, kad vyrai nusiteikę sunkiai kovai. Jie supranta, kad pergalė mums labai reikalinga, tačiau varžovai, dar turintys teorinių galimybių prasibrauti į kitą etapą, darys viską, kad mus sustabdytų. Be to, jie norės reabilituotis po labai prastų praėjusio turo rungtynių Bolonijoje, – kalbėjo “Žalgirio” treneris asistentas Gintaras Krapikas. – Nuvertinti varžovų negalime ir dėl to, kad patys išvykose dažniausiai žaidžiame gerokai blogiau, nei galime. Stengsimės nutraukti trijų iš eilės pralaimėjimų išvykose seriją”.

Laukia sunkios kovos

Pirmojo rato dvikovą Kaune 72:63 laimėjo aikštės šeimininkai. Tačiau prieš atsakomąjį mačą “Žalgiriui” didžiausią nerimą kelia du faktai – daug geresnis SIG žaidimas savoje aikštėje ir kauniečius persekiojančios nesėkmės kovojant svečiuose.

“Žalgiris” iš šešerių išvykose žaistų rungtynių laimėjo tik dvi ir ne prieš stipriausias komandas – prieš Liublianos “Olimpija” (Slovėnija) pirmajame ture ir prieš Bambergo GHP (Vokietija) – penktajame.

SIG ekipa paskutinį kartą pergales Eurolygoje šventė gruodį, septintajame ture 84:76 nugalėjusi Vitorijos “Tau Ceramica” (Ispanija) ir aštuntajame 70:66 palaužusi Atėnų AEK (Graikija).

Tačiau likusi be lyderio Alvino Jango, kurį SIG vadovai tuoj po Naujųjų metų atleido dėl drausmės pažeidimų, komanda jau pralaimėjo keturis kartus iš eilės ir jai liko tik menkos teorinės galimybės tapti geriausia šeštąja ekipa, kuriai teks paskutinysis kelialapis į antrąjį Eurolygos etapą.

Rezultatyviausiai Strasbūro gretose rungtyniauja amerikietis Rikardas Gryras. Gynėjas per kiekvienas Eurolygos rungtynes vidutiniškai įmeta po 12,5 taško, atkovoja 4,8 kamuolio ir atlieka 2 rezultatyvius perdavimus. Jo tautietis Zelis Vesonas prideda po 10,5 taško ir atkovoja 6,9 kamuolio.

Prancūzijos lygoje čempionų titulą ginantis SIG klubas yra šeštas, iškovojęs 12 pergalių ir patyręs šešis pralaimėjimus.

Varžovai – neparankūs

G.Krapiko teigimu, praradus A.Jangą, SIG žaidimo stilius nepasikeitė, tačiau komanda kol kas nerado, kuo kompensuoti šio rezultatyviai žaidusio amerikiečio praradimą.

“Tai bandysime išnaudoti, – teigė G.Krapikas. – Tačiau SIG ekipa daugeliui komandų yra neparanki priešininkė, nes jos žaidėjai yra atletiški, greiti ir agresyvūs. Dėl šių savybių jie puikiai kovoja dėl kamuolio. Siekiant pergalės Strasbūre mums teks gerokai pasistengti”.

Žalgiriečių treneris tikisi, kad kiekvienose rungtynėse vis daugiau naudos duos K.Andersonas: “Jo sportinė forma kasdien gerėja, tačiau atsiliepia žaidybinės praktikos trūkumas. Gerai, kad Kenis savaitgalį turėjo progą pažaisti LKL ir BBL varžybose. Tačiau reikės laiko, kol jis perpras komandos žaidimo stilių ir draugus, žinos, ką vienas ar kitas žalgirietis sugeba geriausiai ir kaip tai išnaudoti. Dabar tokiam susipažinimui yra pats geriausias laikas”

Komentarai