M.Paulauskas:“Prancūzai norėjo smarkiau trinktelėti durimis“ 0

Kauno “Žalgiris” tryliktojo turo Eurolygos rungtynėse iškovojo devintąją pergalę. Išvykoje, rezultatu 68:73 įveikę „Strasbourg krepšininkus iš Prancūzijos žalgiriečiai  užsitikrino mažiausiai trečią vietą A grupėje.


Tanoka BeardOlimpinis čempionas Modestas Paulauskas: “Vakarykštė pergalė džiugino, nes, net jei  bilietas į TOP 16 jau seniai iškovotas, „Žalgiriui“ reikia eiti į priekį, užimti kuo aukštesnę vietą grupėje ir tikėtis palankesnių atkrintamųjų varžybų burtų. Tačiau žaidimas su Strasbūre nebuvo kokybiškas, toks, kokį gali pademonstruoti „Žalgirio“ krepšininkai. Varžovai taip pat niekuo neišsiskyrė, žaidė tik vidutiniškai, tačiau sugebėjo tą braižą primesti ir žalgiriečiams. Todėl vakarykštis mačas buvo negražus, statiškas ir gana brokuotas. Mano manymu, lemiamas šio mačo momentas buvo trečiojo kėlinio pabaigoje, kai Kauno klubui pavyko susikrauti keturiolikos taškų pranašumą. „Strasbourg“ ekipai buvo sunku atsikovoti tokį deficitą, tačiau trūko tikrai nedaug. Banguotas „Žalgirio“ žaidimas kartojasi kiekvienose išvykų rungtynėse – šįsyk dėl to gali būti kaltas psichologinis nusiteikimas, abejingumas – „Strasbourg“ komanda buvo viena A grupės autsaiderių, beveik neturėjo galimybių patekti į atkrintamąsias varžybas, o „Žalgiris“ dėl to jau seniai galėjo jaustis ramus. Tokia abiejų klubų situacija aišku įtakojo ir krepšininkų požiūrį. Prancūzijos ekipa neturėdama ko prarasti, norėjo smarkiau trinktelėti durimis, todėl su kauniečiais kovojo iš visų jėgų. Jų propaguojamas greitas žaidimo stilius buvo neparankus „Žalgirio“ ekipai.

Šių rungtynių herojumi „Žalgirio“ gretose pavadinčiau D.Lavrinovičių. Kauniečių aukštaūgis buvo savo komandos lyderis, paskutiniame ketvirtyje lemiamu momentu puolėjas blokavo svarbų varžovo metimą ir pataikė labai  tritaškį metimą. Tačiau jis buvo naudingas visų rungtynių metu ir vedė svečius į pergalę.  

Atrodo, kad po truputį į savo vėžes grįžta P.Jankūnas, kuris pastaruoju metu buvo truputį „nusėdęs“. S.Serapinas vakar taip pat buvo agresyvus, tačiau stebino nestabilus jo pasirodymas – jis blyksteli tik momentais, norėtųsi, kad jis žaistų kur kas stabiliau, kad komanda bet kuriuo momentu galėtų juo pasikliauti. J.Mačiulis vakar buvo šiek tiek pasyvesnis, amerikietis R.Freemanas vėl parodė, kad turi daug potencialo, gali agresyviai prasiveržti, atakuoti.


Darjus LavrinovicBuvęs žalgirietis Virginijus Jankauskas: „Vakarykštėse rungtynėse buvo pasiektas rezultatas, surašytas protokolas ir viskas. Bet nebuvo kovos, nebuvo tokio žaidimo, kurį norėtųsi žiūrėti. Aišku matėsi, kad „Žalgiris“ yra aukštesnio lygio ekipa nei „Strasbourg“ klubas, jie buvo padėties šeimininkais, tačiau su tokiu požiūriu „Žalgirio“ krepšininkai galėjo ir prisižaisti. Mače su „Strasbourg“ vėl į akis krito didelis klaidų skaičius. Nebuvo ugnelės žaidime, jautėsi, kad šis mačas nei vienai nei kitai ekipai jau nieko nereiškia, tai jautėsi pačiame žaidime, kuris buvo blankus, bespalvis. Momentais buvo silpna gynyba , dėl to atsirado tokios duobės kauniečių žaidime, daug kamuolių svečiai prarado, bandydami juos perduoti T.Beardui. Prancūzams nebuvo ko prarasti, todėl jie norėjo pasirodyti prieš savus žiūrovus. Mačo šeimininkai primetė kauniečiams savo stilių, jie matė „Žalgirio“ krepšininkų nuotaikas ir reagavo atitinkamai  – rungtyniavo iš visų jėgų, ėmėsi ir desperatiškų veiksmų ir taip  išlaikė intrigą iki pat finalinės sirenos.

Buvo kelios naujovės – D.Šilinskio išleidimas antrajame kėlinyje, paprastai jis į aikštelę išbėgdavo ketvirtojo pabaigoje, likus trims – dviems minutėms. Jis nesugadino „Žalgirio“ žaidimo, A.Sireika galėtų dažniau laviruoti šiuo krepšininku, galėtų dažniau jį išleisti. Antra naujovė – du gynėjai K.Andersonas ir V.Ginevičius aikštėje kartu. „Žalgirio“ naujoko dar nesinori labai kritikuoti, jis dar turi aklimatizuotis ir perprasti naują krepšinio filosofiją, tačiau  jo pagalba bus labai reikalinga atkrintamosiose varžybose. Legionierius turi pateisinti savo vardą, išnaudoti NBA sukauptą patirtį. Labiausiai pagirti norisi D.Lavrinovičių, kuris buvo labai naudingas tiek puolime, tiek gynyboje – blokavo varžovų metimus, pataikė kelis svarbius tritaškius metimus ir buvo „Žalgirio“ varomoji jėga.

 

Komentarai