Krepšinio patiekalas ant stalo – skanaus! 0

Vasario tryliktoji diena – tuomet nebeliks jokių klaustukų. Ispanijoje, Barselonos mieste 14 valandą bus ištraukti Eurolygos TOP 16 burtai, kurie nuspręs, su kokiais varžovais teks susigrumti Kauno „Žalgirio“ krepšininkams. Iki atkrintamųjų varžybų dar liko vienerios rungtynės – Kauno klubas po keturioliktojo turo, nugalėjęs būsimąjį varžovą, Bolonijos „Climamio“ , gali užimti antrąją vietą A grupėje ir tikėtis palankesnių varžovų TOP 16 turnyre. Kad ir kaip susiklostytų šio ketvirtadienio mačas Kauno sporto halėje, Lietuvos čempionai jau turi savo sąskaitoje devynias pergales, tiek, kiek dar anksčiau niekad neturėjo, todėl žalgiriečių pasirodymą galima vertinti tik gerai arba labai gerai.

Praėjusios savaitės Eurolygos išvykos rungtynėse su „Strasbourg“ ekipa „Žalgiris“ neblizgėjo, tiek Prancūzijos klubo, tiek svečių žaidimas nebuvo akiai gražus, tačiau pergalė yra pergalė. Savikritikos negailėjo ir patys žalgiriečiai.

“Nemanau, jog buvome pakankamai užsivedę, neparodėme geriausio krepšinio. Atvirai pasakius, mes rungtyniavome nepaprastai blogai ir esame laimingi, jog pavyko laimėti.“ – sakė amerikietis T.Beardas.

Svarbiausia, kad dar yra laiko – „Žalgiris“ gali ir koreguoti, ir taisyti, ir tobulinti.

Iš A grupės į TOP 16 varžybas dar gali prasibrauti Liublianos „Olimpija“. Tačiau Slovėnijos čempionai turės „griebti jautį už ragų“ – savo arenoje palaužti Trevizo „Benetton“ krepšininkus. Atėnų „AEK“ ir Strasbūro „Strasbourg“ ekipos sužais tik garbės mačus, nes šiems klubams durys į tolimesnį Eurolygos etapą jau užsivėrė.

B grupėje paskutinės rungtynės mažiausiai nervų kainuos Pirėjo „Olympiacos“ komandai, vadovaujamai J.Kazlausko. Graikai jau turi šešias pergales ir visus šansus eiti toliau. Praėjusią savaitė „Olympiacos“ tiesiog nušlavė Zagrebo „Ciboną“ ir paskandino kroatų laivą, kuris horizonte dar matė TOP 16 krantus. Milano „Armani Jeans“ krepšininkams, sugrįžusiems į pergalių kelią, dar reikia laimėti. Italijos klubas sugebėjo ištaisyti tragiškai susiklosčiusią situaciją, pakilo tarsi „feniksas iš pelenų“ ir iškovojo tris pergales iš eilės, paskutiniosios buvo išties įspūdingos – sutriuškinto „Maccabi“ sielvartu ir A.Džordževičiaus šypsena pažymėtas mačas Forumnet arenoje bei išvykoje išvargta saldi pergalė prieš katalonų pasididžiavimą – „Barceloną“.

C grupėje dėl kelialapio į tolimesnį etapą į lemiamą mūšį stos Sienos „Montepaschi“ ir Stambulo „Ulker“. Abi komandos turi po keturias pergales, abi susitiks paskutiniame Eurolygos reguliaraus sezono ture. Tiesa turkai turės šiokį tokį pranašumą, mat italus priims savo aikštėje. Tačiau Sienos ekipa dabar yra tarsi ant sparnų, mat sugebėjo savo arenoje parklupdyti Madrido „Real“ krepšininkus. Tame mače nesustabdomas buvo lietuvis R.Kaukėnas. Kone mačo išvakarėse tapęs tėvu, puolėjas pelnė 33 taškus, perėmė penkis kamuolius ir buvo vienas pagrindinių italų pergalės kalvių.

Stambulo „Ulker“ po sutriuškinimo Maskvoje, prieš vietos „CSKA“ taip pat norės reabilituotis, todėl galima prognozuoti , kad abiejų komandų akistata bus intriguojanti ir nervinga.

Moterų Eurolygoje Vilniaus „Lietuvos telekomas“ pateko į šio turnyro ketvirtfinalį. Lietuvos čempionės aštuntfinalio seriją iki dviejų pergalių laimėjo 2:0. “Super mergaitės”

Italijos Neapolio „Phard“ krepšininkes įveikė bendru devyniolikos taškų skirtumu ir jau pateko tarp Europos stipriausiųjų.

Būsimos „Lietuvos telekomo“ varžovės paaiškės jau trečiadienį, po trečiųjų aštuntfinalio rungtynių tarp Vengrijos Pečo „MiZo“ ir Lenkijos Gdynės „Lotos“ ekipų. Kol kas šioje serijoje yra pusiausvyra 1:1.
Be Vilniaus „Lietuvos telekomo“, antrąsias pergales iškovojo bei į moterų Eurolygos ketvirtfinalį pateko Rusijos, Prancūzijos, Čekijos ir Vengrijos klubai.

LKL čempionate Kauno „Žalgiris“ žengia čempioniškai. Šį sekmadienį stipriausia Lietuvos ekipa svečius iš Klaipėdos nokautavo jau per du pirmuosius kėlinius, o per likusius tik užtvirtino savo pergalę,jau dešimtąją mūsų šalies turnyre. Šiame mače labai naudingai pasirodė „Žalgirio“ naujokas K.Andersonas. Amerikietis pradeda demonstruoti tai, ką geriausiai moka, tai, ko labiausiai iš jo reikia. Legionierius atliko dešimt rezultatyvių perdavimų komandos draugams, atkovojo tris ir perėmė du kamuolius bei pelnė devynis taškus.

Rezultatyviausi sekmadienio dvikovos žaidėjai Kauno klubo gretose buvo P.Jankūnas ir D.Lavrinovičius, pelnę po 20 taškų ir atkovoję atitinkamai po septynis ir aštuonis kamuolius.

Kauno „Žalgirio“ kapitonas T.Beardas, kuris buvo pripažintas sausio mėnesio naudingiausiu BBL pirmenybių žaidėju, taip pat labai svariai prisidėjo prie Lietuvos čempionų pergalės – įmetė 18 taškų ir po krepšiais sugriebė 10 kamuolių.

„Žalgirio“ krepšinio klubo vadovai ir komandos prezidentas Arvydas Sabonis vis aktyviau domisi naujosios sporto arenos Kauno Nemuno saloje statybų reikalais.
Svarbiausia iki 2007 metų pradėti statyti sporto areną – sakė A.Sabonis, antradienį susitikęs su miesto meru Arvydu Garbaravičiumi. „Mes ketiname dalyvauti naujųjų sporto rūmų valdyme, investuosime tam nemažą pinigų sumą, – sakė „Žalgirio“ klubo viceprezidentas G.Navikauskas. Kauno miesto vadovas patikino, kad naujosios sporto arenos statybos „nebuksuos“ ir laikinoji Lietuvos sostinėje po trejų metų jau galės džiaugtis nauju statiniu.

Didieji darbai prasideda – tiek krepšinio aikštėje, tiek už jos ribų lauksime pačių geriausių rezultatų.

Komentarai