T.Beardas: „Džiugu, kai įvertina sunkų darbą“ 0

Arijus Žakas, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ ekipos kapitonas, 34 metų 206 cm ūgio puolėjas Tanoka Beardas Lietuvos, Latvijos ir Estijos žurnalistų buvo pripažintas absoliučiai naudingiausiu SEB Baltijos krepšinio lygos sausio mėnesio krepšininku. Pats žaidėjas nesitikėjo gauti tokio apdovanojimo, tačiau džiaugėsi, jog sunkus darbas yra įvertinamas.

– Ar tikėjotės tapti naudingiausiu mėnesio žaidėju?

– Tiesą pasakius, net nebuvau apie tai pagalvojęs. Esu vyresnio amžiaus, todėl labiau koncentruoju dėmesį ties žaidimu, o ne naudingiausiųjų titulais. Jaunesniems krepšininkams tai tikriausiai rūpi labiau. Be abejo džiugu, kai sunkų darbą įvertina.

– Jau ne pirmą kartą užduodamas klausimas: ar pilnai atgavote jėgas po traumos?

– Dar negalėčiau pasakyti, kad visiškai pasveikau. Be abejo, kiekvieną dieną, kiekvieną savaitę jaučiuosi vis geriau, tačiau kada atsigausiu šimtu procentų – laiko klausimas. Nesijaučiu taip prastai, džiaugiuosi, kad pagaliau galiu išbėgti į aikštelę ir prisidėti prie gerų ekipos pasirodymų. Kartais jaučiu šiokius tokius kojos skausmus, bet viskas bus gerai. Žaisdamas apie tai nemąstau ir esu patenkintas, jog komandai sekasi vis geriau.

– Baltijos krepšinio lyga susilaukia daug įvairių nuomonių, ką apie ją manote?

– Lygoje daug skirtingų komandų, kurios žaidžia skirtingą krepšinį. Pirmieji metai buvo debiutiniai, niekas nežinojo, ko tikėtis. Šiais metais jau pažįstame vieni kitus ir numanome, ko galima tikėtis iš tam tikrų komandų bei žaidėjų. Manau, kad antraisiais metais visuomet viską sunkiau daryti nei pirmaisiais.

„Žalgiris“ šį sezoną yra labai pajėgi ekipa. Smagu, kad laimime reguliaraus sezono rungtynes, tačiau daug svarbiau bus iškovoti pergales finaliniame varžybų etape.

Manau, kad šioje lygoje yra keletas išties neblogų komandų, dvi Eurolygos komandos, ULEB taurės varžybų dalyvė, todėl tai nėra tokia silpna lyga. Kitos komandos gali turėti sunkumų rungtyniaujant Baltijos lygoje.

– Ar žinote, kad rinkimuose į BBL žvaigždžių dieną esate absoliutus lyderis?

– Ar tikrai? Kaip jau minėjau, nemąstau apie individualius dalykus. Džiaugiuosi žaisdamas krepšinį ir būdamas vienoje komandoje su mūsų ekipos žaidėjais. Smagu, jog sunkiai dirbamą darbą įvertina sirgaliai. Manau, kad šios komandos laukia kažkas ypatingo. Vaikinai nusipelnė to – jie sunkiai dirba.

Komentarai