Eurolygos geriausieji 0

Slovėnijos puolėjas Matjušas Smodis, atstovaujantis Maskvos “CSKA” klubui, šiandien žais (su Belgrado „Partizan“) šimtąsias savo rungtynes Eurolygoje ir taps šešioliktu žaidėju, kuris stipriausių Europos klubų turnyre 100 ar daugiau kartų buvo pasirodęs aikštėje. Šioje kategorijoje pirmauja “Barcelona” puolėjas D.Marconato, pastarasis jau sužaidė 110 Eurolygos rungtynių. Nuo italų aukštaūgio nedaug atsilieka Vitorijos „Tau Ceramica“ lyderis ir komandos kapitonas, argentinietis L.Scola – 109.

Matjušas Smodis gali patekti į „Eurolygos tūkstančio taškų klubą“. Jam tereikia į Belgrado “Partizan” krepšį įmesti keturis taškus. Dabar slovėnas savo sąskaitoje turi jau 996 taškus ir gali tapti dvidešimtu Eurolygos žaidėju, kuris šiame turnyre įmetė 1000 ar daugiau taškų. Maskvos „CSKA“ krepšininkui įkandin seka Stambulo „Efes Pilsen“ puolėjas Nikola Prkačinas, kroatas jau pelnė 964 taškus.

”Tau Ceramica” aukštaūgiui L.Scola reikia atkovoti tik keturis kamuolius mače su “Strasbourg” ekipa ir argentinietis savo sąskaitoje jų turės 600 . Tuomet vidurio puolėjas pateks tarp geriausių Eurolygos kovotojų dėl kamuolių. Daugiau nei šešis šimtus kamuolių po krepšiais sugriebė tik Stambulo „Ulker“ puolėjas Mirsadas Turkcanas (798), “Barcelona” atstovai – Denisas Marconato (676) ir Gregoras Fucka(661), Milano “Armani Jeans” žaidėjas Josephas Blairas (644) ir Malagos “Unicaja” lyderis Jorge Garbajosa (627).

Zagrebo „Cibona“ ir Atėnų „AEK“ šią savaitę žais 100-tąsias Eurolygos rungtynes. Kroatijos klubas prieš savo varžovus laimėjo 41 kartą, tačiau 58 sykius turėjo pripažinti priešininkų pranašumą (33/16 namie ir 8/42 išvykoje), Graikijos ekipa iš viso triumfavo 44 mačuose ir 55 dvikovose patyrė pralaimėjimus (30/20 namie ir 14/35 išvykoje).


Komentarai