J.Repeša: „Antra vieta A grupėje yra prestižo reikalas“ 0

Vakar vakare į Kauną atvyko būsimieji Lietuvos čempionų varžovai – Bolonijos „Climamio“ krepšininkai. Šiandien italai bandys nutraukti „Žalgirio“ namų pergalių tradiciją ir išsaugoti antrąją vietą A grupėje.

Bolonijos „Climamio“ vyriausiasis treneris J.Repeša: „Tai nebus ypatingos rungtynės, nes tiek „Žalgiris“, tiek „Climamio“ jau užsitikrino vietą TOP 16 varžybose. Tačiau mūsų komandos mentalitetas kiekvienose dvikovose neleidžia atsipalaiduoti, todėl ir šįsyk stengsimės laimėti. Komanda labai jauna, visuomet pasiruošusi iššūkiams. Aišku, nebus lengva, „Žalgiris“ šį sezoną demonstruoja labai solidų žaidimą, ypač savo arenoje. Šis mačas bus skirtingas nuo pirmojo tarpusavio susitikimo, nes „Žalgiris“ mus priims be dviejų žaidėjų – L.Ayuso ir E.Cota, dabar mūsų varžovai turi K.Andersoną.Šis amerikietis yra patyręs įžaidėjas, turėjęs puikią NBA karjerą. Jis Europoje rungtyniaus pirmą kartą, todėl „Žalgirio“ naujokui nebus lengva , tačiau TOP 16 šis legionierius bus svarbus „Žalgirio“ žaidėjas. Aš nežinau, ar tokie pasikeitimai labai pakeis mūsų varžovų žaidimą ir, ar reikėtų tikėtis staigmenų. Mes vienas kitą labai gerai pažįstame. Kauno klubas stiprus savo patirtimi, talentingais aukštaūgiais, kurie turbūt yra geriausi Europoje, „Žalgiris“ yra greita ekipa ir turi puikių snaiperių, tokių kaip S.Serapinas. Mūsų varžovai turi pajėgių žaidėjų visose pozicijose.

„Climamio“ šį sezoną yra labai pasikeitusi – komandoje liko tik keturi senosios sudėties žaidėjai, mus paliko tokie krepšininkai kaip J.Basile, M.Vujaničius ir M.Smodis ir atėjo septyni nauji krepšininkai ir mažai žinomų ekipų, kurie nori save parodyti, jie alkani pergalių ir kiekvienose rungtynėse atiduoda visas jėgas. „Climamio“ klubas yra vienas iš lyderių LEGA pirmenybėse ir Eurolygoje, todėl aš didžiuojuosi savo vyrais. Svarbiausia šiose rungtynėse išvengti traumų, antra vieta A grupėje yra tik prestižo reikalas.“

„Climamio“ gynėjas Marco Belinelli: „Mes norime laimėti, nes tai gali lemti palankesnius varžovus TOP 16 varžybose. Aišku, antra vieta A grupėje nieko negarantuoja, svarbu, kad sėkmė mus lydėtų atkrintamojo etapo burtuose. Pirmoji tarpusavio dvikova, mano manymu, buvo svarbesnė, nei būsima akistata Kaune. Tuomet dar nebuvo aiški galutinė komandų pozicija A grupėje, dar buvo likę sužaisti daug mačų. Mes neturime vieno lyderio, kiekvienas galime sužaisti rezultatyviai ir vesti savo ekipą į pergalę – tai yra mūsų stiprioji pusė.

„Climamio“ tikslai kaip ir kiekvieną sezoną yra aukšti – norime apginti Italijos čempionų titulą, kuo geriau pasirodyti Italijos taurės varžybose ir Eurolygoje.“

„Climamio puolėjas ir komandos kapitonas Stefano Mancinelli:“ „Climamio“ yra jauna komanda, kupina energijos, tačiau „Žalgiris“ turi daugiau patirties nei mes. „Žalgirio“ lyderis yra D.Lavrinovičius, mūsų komandoje išskirčiau M.Belinelli. Šis sezonas man yra debiutinis „Climamio“ ekipoje, kapitono pareigas gavau taip pat pirmą kartą, todėl krepšinio aikštėje ir už jos ribų stengiuosi daryti tai, ką moku, tai, kas geriausia mano ekipai.“

Kauno „Žalgirio“ rungtynių lankytojams:

Nuo šiol visų Jūsų patogumui, po kiekvienų Eurolygos rungtynių, iš Kauno sporto halės į namus galėsite grįžti viešuoju transportu. Kauno „Žalgirio“ iniciatyva ir rūpesčiu miesto mikroautobusai (21, 11, 43, 22, 3, 17, 24), kursuojantys pro Kauno sporto halę, rungtynių vakarą važiuos ilgiau.
Naudokitės viešojo transporto paslaugomis ir pamirškite galvos skausmus dėl ne vietoj palikto automobilio saugumo ar susidariusių kamščių po rungtynių.

Gerbiamieji žiūrovai, staigmena Jums! Šiandien po rungtynių vyksiančią spaudos konferenciją galėsite girdėti būdami Kauno sporto halės tribūnose. Nepraleiskite progos pirmieji išgirsti karštąjį abiejų komandų trenerių komentarą apie rungtynes.

Komentarai