Barselonos klubas – galingas, bet nugalimas 0

Kauno „Žalgiris“ ketvirtadienį, savoje arenoje, žais pirmąsias Eurolygos TOP 16 rungtynes su Barselonos „Winterthur FCB“ krepšininkais iš Ispanijos.

Atkrintamosiose varžybose kiekvienas taškas yra kone aukso vertės, todėl pirmasis mačas yra labai svarbus, ypač psichologiniu požiūriu. Tą patvirtino ir „Žalgirio“ gynėjas V.Ginevičius: „ Pirmasis mačas yra turbūt svarbiausiais TOP 16 cikle, todėl mes sieksime pergalės netausodami savo jėgų. Gerai, kad pirmoji dvikova bus namų arenoje, ten kur mus palaikys sava publika, kuri, kaip sakė mūsų treneriai, yra tarsi šeštas žaidėjas aikštėje.“

Tituluotasis Barselonos klubas yra įveikiamas, tai parodė ne viena Eurolygos komanda, mat katalonai reguliarųjį sezoną baigė su septyniomis pergalėmis, tačiau patyrė ir tiek pat pralaimėjimų. Tačiau visos sėkmės ir nesėkmės jau gali būti pamirštos. Ispanai atkrintamosiose varžybose  užsibrėžė maksimalius tikslus – „Mes norime TOP 16 baigti pirmoje D grupės pozicijoje“ – sakė Barselonos puolėjas ir vienas komandos lyderių M.Kakiouzis. Pastarasis per kiekvienas Eurolygos rungtynes vidutiniškai pelno po 12 taškų ir atkovoja 6.4 kamuolio.

 „Kaip laimėti prieš „Barceloną“? Reikia žaisti užtikrintai, nedaryti kvailų klaidų, kurios vėliau gali labai brangiai kainuoti. Jei tokiai komandai nors akimirką leisi atitrūkti, tai pasivyti juos bus labai sunku. „Barcelona“ – labai patyrusi komanda.“ – pripažino V.Ginevičius.

Rezultatyviausias Katalonijos klube yra J.C. Navarro, kuris įmeta po 15.6  taško, atkovoja 2.6 kamuolio ir atlieka 3.3 rezultatyvaus perdavimo. „Jei vertinant mano tiesioginius oponentus, tai pavojingiausias bus J.C Navarro, kuris yra nenuspėjamas, galima išskirti ir amerikietį  S.Williamsą, kuris yra taip pat labai talentingas įžaidėjas – jie yra komandos lyderiai.“ – sakė V.Ginevičius.  Šis amerikietis yra antras pagal rezultatyvumą Winterthur FCB“ ekipoje. Legionierius pelno po 12.9 taško, sugriebia  2.7 kamuolio ir 3.9 karto rezultatyviai kamuolį perduoda komandos draugams.  

Patyrusį gynėją S.Williamsą, kaip vieną naudingiausių Barselonos klubo žaidėjų, išskyrė ir D.Lavrinovičius: “Labai gerai komandai vadovauja amerikietis S.Williamsas, šis legionierius yra puikus Katalonijos ekipos dirigentas.“

 “Žalgirio” aukštaūgis pripažino, kad Barselonos ekipą galima nugalėti tik atidavus visas jėgas: „Rungtynes pradėsime susikaupę ir žaisime iš visų jėgų, būsime tikra komanda. Šioje  stadijoje jau negalima net pagalvoti apie kažkokį atsipalaidavimą ar nenusiteikimą rimtam iššūkiui.“

Anot V.Ginevičiaus, katalonai turi ir silpnųjų pusių: „Silpnesnė jų pusė – aukštaūgiai, kiek žinau, katalonai vis dar ieško pastiprinimo šioje pozicijoje.“  Ieškojo ir rado. Ispanijos klubas vakar (02.20 ) oficialiai pranešė, kad iki šio sezono pasirašė sutartį su NBA patirties turinčiu amerikiečiu Benu Handlogtenu. Pastarasis aukštaūgis turi ir europietiško krepšinio patirties – 2002/03 metų sezone amerikietis rungtyniavo Graikijoje, „Makedonikos“ komandoje, kur vidutiniškai pelnydavo po 16.8 taško ir atkovodavo 12.8 kamuolio. Savo jėgas B. Handlogtenas išbandė Italijoje bei Turkijoje. 2001 metais jis padėjo Stambulo „Ulker“ ekipai iškovoti Turkijos lygos čempionų titulą.

„Barselonos klubo priekinės linijos žaidėjai, kurie yra tiesioginiai mano oponentai, yra gana pajėgūs, na gal šį sezoną kiek blankiau atrodo G.Fucka, tačiau sėkmingai rungtyniauja D.Marconato, kuris yra pavojingas žaidėjas. Teks baudos aikštelėje su šiais aukštaūgiais gerokai pasistumdyti (juokiasi). – sakė D.Lavrinovičius.

Vasario viduryje „Winterthur FCB“ pasirašė dviejų mėnesių kontraktą (su galimybe pratęsti jį iki sezono pabaigos) su buvusiu žalgiriečiu Edu Cota. Amerikietis vienoje pajėgiausių Ispanijos komandų užims atsarginio įžaidėjo vietą. Barselonos ekipa ieškojo pakeitimo traumuotam serbui Milošui Vujaničiui. O pagrindiniu įžaidėjų turėtų likti Shammondas Williamsas.

ACB lygoje „Winterthur FCB“ krepšininkai po dvidešimto turo savo sąskaitoje turi penkiolika pergalių ir  žengia pirmoje pozicijoje.

„Atvažiuoja galingas varžovas, jau vien komandos vardas ką pasako.Mes gerbiame Barselonos krepšininkus, tačiau jų nebijome. Parodysime, kad ir „Žalgirio“ vardas yra vertas didžiausios pagarbos. Tikiu, kad mus lydės sėkmė.“ – pripažino D.Lavrinovičius.

 

Komentarai