J.C.Navarro: „Pagrindinis uždavinys– sustabdyti T.Beardą ir V.Ginevičių“ 0

Šiandien į Kauną atvyko būsimieji Lietuvos čempionų varžovai – Barselonos „Winterthur FCB“ krepšininkai iš Ispanijos. Rytoj tituluotasis Katalonijos klubas bandys įveikti žalgiriečius jų pačių tvirtovėje.

Barselonos klubo lyderis J.C.Navarro sakė, jog rytojaus rungtynės bus labai svarbios, nes komanda praėjusią savaitę pralaimėjo Copa del Rey  turnyre ir nori reabilituotis. „Pirmame TOP 16 mače būtina didelė koncentracija, turime saugoti didelius „Žalgirio“ žmones. Daug turės dirbti ir mūsų mažieji žaidėjai. Pirmoji dvikova svarbi ir psichologiniu atžvilgiu, nes pergalė bus didžiulis postūmis naujiems iššūkiams. Barselonoje kiekvienas žaidėjas gali tapti lyderiu, tuo mes esame stiprūs. Pagrindinis uždavinys mums – sustabdyti T.Beardą ir V.Ginevičių.“

J.C.Navarro kalbėjo ir apie naująjį Barselonos pirkinį E.Cota : „Jo forma yra gera, tačiau amerikiečiui dar reikia adaptuotis, priprasti prie komandos, tačiau mes tikimės, kad jis parodys ką moka ateityje.“

Katalonijos komandos puolėjas D.Marconato: „Mano manymu, D grupė yra pati stipriausia šiame TOP 16 cikle, todėl kiekvienos rungtynės yra didelis mūšis.

 Ispanijos ekipos  aukštaūgis taip pat gyrė „Žalgirio“ priekinę liniją: „T.Beardas yra   vienas geriausių centrų Europoje, jį sunku sustabdyti baudos aikštelėje. D.Lavrinovičius pavojingas ne tik nuo vidutinių nuotolių, šis žalgirietis gali pataikyti ir nuo tritaškio zonos. Prieš ką labiau nenorėčiau žaisti? Prieš Tanoką, jis kietas (juokiasi). „Žalgiris“ labai gerai sukomplektuota ekipa, greita ir protinga.

Barselonoje lyderis yra J.C.Navarro, kuris gali reikiamu momentu pakeisti rungtynių eigą, imtis iniciatyvos. S.Wiliamsas gali pagreitinti žaidimą, jis puikiai mato aikštę. G. Basile nedemonstruoja labai gero žaidimo, tačiau jis yra svarbi komandos dalis, jis puikus snaiperis. G.Fucka gal ir nėra toks rezultatyvus, tačiau gynyboje jis nepakeičiamas. Barselonos tikslai kaip ir kiekvieną sezoną yra aukšti – patekti į Eurolygos finalinė ketvertą ir triumfuoti ACB lygoje.“ 

Barselonos aukštaūgis G.Fucka: „Mes žaisime dvi rungtynes iš eilės išvykoje, todėl turime atiduoti visas jėgas, maksimaliai susikaupti. Kiekviena klaida ar kluptelėjimas gali būti lemiamas. Kalbama, kad „Žalgirio“ priekinė linija yra stipresnė nei Barselonos…ar stipresnė iš tikrųjų, pamatysime rungtynėse (juokiasi). Pagrindinis mūsų žaidėjas – komanda.“

Barselona sezoną pradėjo gana banguotai, laimėjo septynis tačiau ir pralaimėjo tiek pat kartų.

 „Krepšinis yra toks, gali laimėti, gali ir pralaimėti.Mes pradėjome ne taip kaip tikėtasi, nauja komanda, reikia laiko susižaisti. Tačiau mes augame ir esame nusiteikę kovai, tą visi pamatys rytoj.“

Rytinės „Žalgirio“ treniruotės metu kalbėjomės ir su Kauno klubo vyriausiuoju treneriu A.Sireika. Lietuvos čempionų strategas pirmadienio vakarą grižo iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Hiustono mieste jis dalyvavo renginyje „NBA Lietuvos krepšinio dienos“, kurį organizavo Lietuvos ambasada Jungtinėse Amerikos Valstijose. Pastarosios kvietimu ir atvyko A.Sireika.
„Lietuva, tokia maža šalis,  NBA atstovų buvo taip pagerbta pirmą kartą. Į renginį atvyko pats NBA komisaras D.Sternas, kuris dėkojo Lietuvai už šešis mūsų šalies žaidėjus, esančius NBA.“ – sakė A.Sireika.

Šiame renginyje dalyvavo žymiausi pasaulio krepšinio atstovai –  “Detroit Pistons” vyriausiasis treneris Flipas Saundersas, vienas “Dallas Mavericks” trenerių Delas Harris, ilgametis Lietuvos rinktinės trenerio asistentas Donnie Nelsonas, Prancūzijos krepšinio žvaigždė Antoine‘as Rigoudeau, legendinis Maskvos “CSKA” žaidėjas Sergejus Tarakanovas,  NBA legenda 231 cm ūgio Manute Bolas, kuris su Š.Marčiulioniu yra buvę komandos draugai. Jie kartu rungtyniavo “Golden State Warriors” klube 1989-1990 metais.

”Renginyje buvo paminėtas Kauno miestas, prieš dvidešimt metų čia svečiavosi ir pats D. Sternas, kuris pripažino, kad Lietuvos krepšinio sostinė išaugino labai daug talentingų krepšininkų. D.Sternas minėjo visus lietuvius, kurie davė didžiulį indėlį NBA krepšiniui – tokius krepšininkus kaip Š.Marčiulionis, A.Sabonis, Š.Jasikevičius ir kt..

Lietuvos ambasadorius Amerikoje Vygaudas Ušackas  NBA komisarui D.Sternui  įteikė ordino “Už nuopelnus Lietuvai” Komandoro kryžių, o NBA viceprezidentei Kim Bohuny – ordino “Už nuopelnus Lietuvai” Riterio kryžių.

Vakaro metu šnekėjau ir dėl rinktinės reikalų – su Š.Jasikevičiumi, M.Andriuškevičiumi, L.Kleiza. Šarūnas sakė, kad viskas priklausys nuo to, kaip susiklostys sezonas Indianos “Pacers” komandai. Linas pripažino, kad labai nori atstovauti Lietuvai ir tikisi, kad jam nesutrukdys vasaros stovykla. Su Macijausku kalbėjomės telefonu ir jis sakė, kad tikrai grįš. “ – teigė Lietuvos čempionų strategas.

„Mano išvyka jokios neigiamos įtakos „Žalgiriui“ neturėjo, nes galima sakyti, kad manęs kartu su ekipa nebuvo tik vieną dieną. Per pertrauką, taip buvo visąlaik, daugiausiai dirba A.Kosauskas, kuris gerina žalgiriečių fizinę būklę, vieną dieną dirbo mano kolega G.Krapikas ir buvo rungtynės su „Valmiera“.Antradienį aš jau vadovavau ekipos treniruotėms.  Taigi jokie būgštavimai yra visiškai nepagrįsti.   Kalbant apie būsimą mačą su Barselonos klubu, pavojingiausia yra jų antroji linija, reikia pasiruošti juodai dirbti, pasiaukojamai ir protingai. Kaip laimėti prieš Barseloną? Reikia įmesti vienu metimu daugiau, žaisti geriau.“

Nuotraukos: Irmantas Sidarevičius, „Respublika“

Komentarai