A.Sireika: „Tokių protestų niekad nepatenkina“ 0

Arijus ŽAKAS, Krepsinis.net

Po pralaimėtų rungtynių Barselonos „Winterthur F.C. Barcelona“ komandai Kauno „Žalgirio“ ekipos rūbinėje buvo kaip niekad ramu. Žurnalistų laukė vos keturi žalgiriečiai: komandos legionieriai ir Darjušas Lavrinovičius

Visi kiti krepšininkai tikriausiai nenorėdami kankintis ir atsakinėti į klausimus apie dramatiškai pasibaigusias varžybas suskubo užsidaryti dušo kambaryje.

Viso žurnalistų dėmesio sulaukęs D.Lavrinovičius komentuodamas rungtynių eigą akcentavo žaidimą gynyboje. Pasak krepšininko tokiose rungtynėse gynyboje reikia atiduoti visas jėgas ir stengtis nepavėluoti prie dengiamo varžovo. Anot žaidėjo nepavykus apsiginti tapo žymiai sunkiau pulti, nepavyko atlikti ir greitų kontraatakų.

„Vėliau apsigynėme ir žaidimas tapo lengvesnis, pradėjome greičiau pulti“, – teigė D.Lavrinovičius. Paklaustas apie rungtynių pabaigą krepšininkas sakė, jog ji sužaista gerai, tačiau būtų buvę dar geriau jei teisėjai būtų užfiksavę pražangą prieš Reggie Freemaną.

„Negaliu pasakyti 100%, tačiau man pasirodė, jog varžovas stūmė Reggie“, – situaciją komentavo žaidėjas.

Greta sėdinti pats įvykio „kaltininkas“ buvo sarkastiškas: „Ar buvo pražanga (šypteli)? Jis pašoko, stumtelėjo mane, aš mečiau ir pataikiau. Pamaniau, jog teisėjas skirs pražangą, tačiau jis to nepadarė. Štai taip. Sunku, labai sunku pralaimėti tokiu būdu.“

Toliau kamantinėjamas D.Lavrinovičius neabejojo, jog su Barselonos komanda galima kautis. Paklausus apie teisėjų darbą žaidėjas teigė, jog ne tokiose įtemptose varžybose kartais krepšininkai net nekreipia dėmesio į teisėjų klaidas, tačiau rezultatui esant lygiam svarbiame mače kiekvienas švilptelėjimas tampa svarbus.

„Rungtynių pradžioje galbūt buvau geriau dengiamas, nebuvo progų atakuoti krepšį. Daugiau taškų pelnė kiti krepšininkai. Rungtynių pabaigoje kitus uždengė, todėl atsirado progų atakuoti krepšį ir man pačiam“ – savo pasirodymą komentavo krepšininkas.

Paklausus apie J.C.Navarro pasirodymą žaidėjas teigė, jog įtakos tokiam geram ispano žaidimui turėjo rungtynių pradžioje pataikyti metimai, kurie leido įsivažiuoti ir pelnyti daug taškų.

„Ar nepalūšime? Ne, čia tik pirmos varžybos. Jei tarkim būtume pralaimėję trečią kartą iš eilės, tada galima būtų kalbėti apie palūžimą, o dabar tai yra pirmos varžybos. Tokiai komandai pralošėme vienu tašku, tai kaip tik parodo, kad galime pasitikėti savimi, kovoti su tokio lygio komanda. Nieko baisaus, čia tiktai pradžia. Tiesiog reikia daugiau užsivedimo ir sportinio pykčio nuo pat rungtynių pradžios“, – teigė D.Lavrinovičius

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje priešininkų treneris Duško Ivanovičius buvo patenkintas pergale.

„Laimėjome prieš puikią komandą, kuri žaidė kietai. Susikoncentravome gynyboje ir puikiai atakavome, dėl šių priežasčių ir laimėjome. Paskutines rungtynes žaidėme blogai, todėl norėjome reabilituotis ir mums pavyko. Paskutiniame ketvirtyje daug problemų turėjome su gerai pataikiusiu Darjušu Lavrinovičiumi, – sakė D.Ivanovičius. – Edo Cotos debiutas? Manau, kad jis žaidė gerai, bet jam trūko ramybės. Juk jis rungtyniavo prieš savo buvusią komandą. Vis dėlto jo žaidimą vertinu gerai.“

Treneris gyrė „Žalgirio“ sirgalius, trenerius ir publiką, o į klausimą kiek kainuoja teisėjų švilpukai, treneris net neplanavo atsakyti.

Antanas Sireika po rungtynių kalbėjo: „Atrodė, kad buvome nusiteikę kovai, bet per vėlai suvokėme kaip reikia žaisti šešioliktuke ir namuose. Atrodė, kad varžovai žaidė namuose. Kalbėjau, kad reikia daug agresyviau gintis ir atakuoti. Kai tai supratome, buvo per vėlai. Skirtumas buvo per didelis, o rūbinėje gyriau krepšininkus, sakiau, kad gerai, jog buvo kovojama iki pat galo. Kodėl visada taip sunkiai sekasi rungtynių pradžioje? Lietuviai tokie charakterio žmonės – švelnūs, inteligentiški, nesupranta, kad reikia žaisti daug grubiau ir agresyviau.

Gynėjai sužaidė silpnokai, norėjau agresyvesnio žaidimo. Simonui sakiau, kad jį tikriausiai dengs Navarro ir sakiau, kad jis turės ne tik apsiginti, tačiau ir duoti darbo varžovui. Andersonas? Mažais žingsniais į priekį. Jam tikrai sunku priprasti. Jei prastai sužaidė Simonas ar Vidas, jam dar sunkiau žinoti, kuriam sekasi. Pataikymas? Norėtųsi, kad jis pataikytų geriau, bet nestatome jam uždavinio pelnyti taškų. Per treniruotes pataiko Serapinas, Freemanas, kiti žaidėjai.

Teisėjai? Yra posakis, kad jeigu komanda pralaimi vienu tašku – kalti teisėjai. Kodėl nerašėme protesto? Todėl, kad tokių protestų niekada nepatenkina. Teisėjas apsiriko, jį gali nubausti ir neleisti teisėjauti, tačiau rezultato niekas nebepakeis.“

Komentarai