V.Jankauskas: „Teisėjai buvo „Barcelonos“ pusėje“ 0

Padėkos šūkiais žalgiriečiams ir piktais teisėjų atžvilgiu baigėsi pirmosios Kauno „Žalgirio“ rungtynės TOP 16 Eurolygos etape. Pasiaukojamai kovoję Lietuvos čempionai dramatiškame mače 85:86 pralaimėjo „Witherthur FCB“ ekipai.

Olimpinis čempionas Modestas Paulauskas: „Žalgiris“ labai prastai pradėjo rungtynes, todėl labai sunku buvo gelbėtis, nuolat vytis varžovus. Antrojo kėlinio viduryje rezultatas jau buvo triuškinantis – 41:21. Todėl manau, kad pralaimėjimas vienu tašku yra teigiamas rezultatas ir tikrai nėra tragedija.

„Barcelona“ gerai pradėjo rungtynes, nes žalgiriečiai dažnai klydo, lengvai atiduodavo kamuolius ispanams, kurie su malonumu priimdavo tokias „dovanėles“, greitai užbaigdavo atakas ir pelnydavo lengvus taškus. T.Beardas mačo pradžioje kovojo ir tempė Kauno klubą į priekį, ketvirtajame kėlinyje jo vaidmenį puikiai perėmė D.Lavrinovičius, padėjo ir J.Mačiulis. Labai blogai, kad „Žalgirio“ gynyba leido Barselonos lyderiui J.C.Navarro sumesti net 32 taškus, jis tiek nėra sumetęs nei vienai komandai. Dažnai jis metė visiškai laisvas. Trūko mūsų gynėjų indėlio, „Žalgirio“ žaidėjų suolelis yra labai trumpas, galima sakyti žaidžia tik aštuoni žaidėjai, todėl vien prekinės linijos pastangomis bus sunku iškovoti pergales.R.Freemanas nebuvo toks pastebimas iki ketvirtojo kėlinio, nes amerikietis buvo atidžiai prižiūrimas, jam buvo skirtas didžiulis dėmesys, legionierius neprisitaikė prie aktyvios gynybos. Žalgiriečių spurtas įvyko tuomet, kai „Barcelona“ treneris D.Ivanovičius pradėjo keisti žaidėjų sudėtį, tačiau kai tik Kauno klubas nors trumpam atsikvėpdavo ir svečiai iš karto atstatydavo penkių – septynių taškų persvarą. Dabar viskas priklausys nuo pačių žaidėjų, nuo ekipos trenerių – kito kelio jau nebėra- reikia kuo greičiau atsigauti psichologiškai ir ruoštis ateinančioms rungtynėms su Pirėjo „Olympiacos“ . Pastaroji dvikova taip pat bus labai sunki, nes graikai savo aikštėje nugalėjo Malagos „Unicaja“, pasikartosiu, kad vienas pralaimėjimas dar nieko blogo nereiškia, reikia susikaupti ir žengti pirmyn. „

Buvęs žalgirietis Mindaugas Arlauskas: „Visų pirma galima pasidžiaugti „Žalgirio“ kovingumu, kad šeimininkai vakar sugebėjo atsitiesti ir nepatyrė nokauto. Iki pergalės ar bent jau pratęsimo trūko labai nedaug. Matėsi, kad „Žalgirio“ treneriai atliko namų darbus ir buvo paruošę strategiją, kaip stabdyti J.C.Navarro, tačiau žaidėjai trenerių nurodymų nesugebėjo išpildyti, todėl „Barcelonos“ lyderis sugebėjo įmesti net 32 taškus. Pirmoje dvikovos pusėje labai trūko komandinio žaidimo, kauniečiai visas problemas bandė išspręsti individualiais veiksmais ir tai iš karto atsiliepė rezultatui.

K.Andersonui, nors ir padarė aštuonis rezultatyvius perdavimus, trūko agresyvesnio ir greitesnio žaidimo, jis dar neparodė ką sugeba. P.Jankūnas rungtyniavo gana blankiai, jo indėlis turi būti didesnis. Mano manymu, D.Lavrinovičius per mažai žaidė per pirmuosius du kėlinius

Taip pat reikia pasakyti, kad vakarykščiame mače teisėjai buvo daugiau Barselonos klubo pusėje. Svečiams jie leido gintis kur kas grubiai, tai išvedė iš pusiausvyros „Žalgirio“ krepšininkus. Dėl šios priežasties per pirmąją mačo dalį buvo uždarytas R.Freemanas ir D.Lavrinovičius. Taip pat buvo akivaizdi pražanga, kuomet R.Freemanas metė paskutinį tolimą metimą. Tačiau pirmas pralaimėtas mūšis nėra tragedija ir yra pataisomas dalykas. „Žalgiris“ parodė, kad gali žaisti su bet kuria Eurolygos komanda, dabar reikia koncentruotis kitoms rungtynėms.“

Buvęs žalgirietis Virginijus Jankauskas: „Nuo pat rungtynių pradžios susidūrė su labai kieta, agresyvia varžovų gynyba. O tokios chaotiškos ir nervingos, įtemptos dvikovos TOP 16 bus visada, nes šiame cikle liko pačio aukščiausio lygio komandos. Žalgiriečiai per mažai dėmesio skyrė J.C.Navarro, kuris pelnė net 32 taškus, gynėjai nespėdavo jo uždengti. Buvo padaryta kvailų klaidų, po kurių ispanai pelnė lengvus taškus, kamuoliai kartais buvo perduodami „Barcelonos“ krepšininkams tiesiai į rankas. O kauniečiams labai retai pavykdavo suregzti greitas atakas. Per ilgai ant atsarginių suolo vienu metu buvo užlaikytas D.Lavrinovičius, gal ketvirtajame kėlinyje reikėjo išleisti keturias pražangas turėjusį P.Jankūną. Galima labai pagirti J.Mačiulį, T.Beardui reikia dar labiau susikoncentruoti gynyboje.

R.Freemanas, didžiąją mačo dalį žaidęs gana blankiai, lemiamu metu tapo tikru ekipos lyderiu, užvedė šeimininkus. Teisėjai taip pat kurstydavo aistras, nes katalonams leido žaisti grubiau, paskutinis tritaškis metimas buvo su pražanga, tačiau tokiais momentais retai švilpiama bauda, teisėjai buvo „Barcelonos“ pusėje. Visas rungtynes vejantis, iš pradžių susikrovus tokį deficitą, labai sunku iškovoti pergalę, todėl, sakyčiau, pralaimėjimas vieno taško skirtumu yra teigiamas rezultatas. Dabar negalima nuleisti rankų, nes laukia sunki dvikova Pirėjuje. „Olympiacos“ nugalėjo Malagos „Unicaja“ ir, su J.Kazlausku priešaky, tikrai stengsis kuo skaudžiau įkąsti „Žalgiriui“.

Komentarai