„Raudonieji“ neketina sustoti 0

Kauno „Žalgiris“ šį ketvirtadienį žais antrąsias TOP 16 rungtynes ir bandys reabilituotis po apmaudaus pralaimėjimo Barselonos „Winterthur FCB“ ekipai. Tačiau tai padaryti nebus lengva, nes „Taikos ir draugystės“ arenoje Lietuvos čempionus priims Pirėjo „Olympiacos“ krepšininkai. Žalgiriečiai jau netrukus turės progą įrodyti, kad gana banguotas ir nestabilus žaidimas išvykose reguliariajame sezone, nėra  taisyklė. O ir klysti jau nebegalima.

Pirėjo „Olympiacos“ ekipa reguliariajame sezone iškovojo septynias pergales ir tiek pat kartų turėjo pripažinti varžovų pranašumą. Naują komandą ir jaunus žaidėjus sugebėjo sustyguoti J.Kazlauskas, strategas iš Lietuvos, kuris  po praėjusio ir nesėkmingai susiklosčiusio sezono prikėlė Pirėjo ekipą, suvienijo ir veda dideliais žingsniais į priekį. Aišku didele šio proceso dalimi yra amerikietis įžaidėjas T.Edney. Patyręs 33 metų legionierius, po metų pertraukos grįžo į Eurolygą ir demonstruoja puikius rezultatus. Buvęs „Žalgirio“ dievukas, kartu su Kauno ekipa 1999 metais užlipęs ant Eurolygos Olimpo, dabar sumaniai diriguoja naujųjų komandos draugų puolimui. T.Edney buvo pripažintas naudingiausiu reguliariojo sezono tryliktojo turo ir vasario mėnesio Eurolygos žaidėju.  

Neveltui ir „Žalgirio“ komandos kapitonas T.Beardas išskyrė T.Edney kaip pagrindinį „Olympiacos“ žaidėją. „T.Edney yra „Olympiacos“ smegenys, šis įžaidėjas  padeda komandai gerai dirbti, padeda priimti reikiamus, teisingus sprendimus.“ Legionierius yra rezultatyviausias „Olympiacos“ klube, per Eurolygos rungtynes jis vidutiniškai pelno po 12.4 taško, atlieka 4.7 rezultatyvaus perdavimo ir atkovoja 2.7 kamuolio.

Kas dar gali pridaryti problemų žalgiriečiams mače su Pirėjo ekipa? T.Beardas išskyrė amerikietį Q.Lewis, kaip pavojingą atakuojantį puolėją, puikiai besiginantį kroatą A. Zizičių bei vidurio puolėją, grėsmingąjį  graiką S.Schortsanitis. „Šis priekinės linijos žaidėjas yra jaunas ir fiziškai labai stiprus, energingas, tačiau aš turiu daugiau patirties, kuri reikalinga, norint lemiamais momentais tinkamai padėti komandai, nebijoti spaudimo, imtis iniciatyvos. Šį privalumą aš bandysiu išnaudoti ir pamatysime, kas šiuo atveju yra svarbiau – jaunystė ar patirtis.“ – sakė „Žalgirio“ kapitonas.  Q.Lewis per kiekvieną mačą varžovams įmeta po 10.7 taško, atkovoja 4.1 kamuolio . S.Schortsanitis prideda dar po 10.4 taško, po krepšiais sugriebia po 4.7 kamuolio.

Kas turi būti kitaip, kad mačas nesusiklostytų taip dramatiškai ir nervingai, kaip su „Barcelona“?

„Reikia žaisti agresyviau nuo pat mačo pradžios. Mes žaidėme nuostabų krepšinį dvidešimt penkias minutes prieš Barseloną, bet reikėjo taip pradėti rungtynės, kaip mes jas pabaigėm, lygiai taip intensyviai.“ – pripažino T.Beardas.

Po pirmųjų TOP 16 rungtynių Pirėjo “Olympiacos” užimą pirmąją vietą. Graikai gana nelauktai sugebėjo įveikti Malagos “Unicaja” – absoliučiai geriausią reguliarojo sezono komandą ir nutraukti Ispanijos klubo dvylikos pergalių iš eilės seriją. Graikijos čempionate Pirėjo komanda po septynioliktojo turo turi keturiolika pergalių ir užima antrąją vietą HEBA pirmenybėse, į priekį užleisdama tik Atėnų „Panathinaikos“ krepšininkus.  

 „Po mačo su „Barcelona“ buvome nusivylę, tačiau šis skaudus pralaimėjimas mums suteikė  pasitikėjimo savo jėgomis, supratimą apie pačius save – kad mes galime kautis net ir būdami labai sudėtingoje situacijoje, kad galime pakeisti mačo eigą. Tai bus impulsas, postūmis kitoms dvikovoms. Su „Olympiacos“ žaisime visas keturiasdešimt minučių. Kolkas mūsų pergalių sąskaita atkrintamosiose varžybose yra tuščia, tačiau mes darysime viską, kad nulio nebeliktų. „ – patikino T.Beardas.  

Komentarai