„Žalgiris“ turėjo pripažinti „Olympiacos“ pranašumą 0

ULEB Eurolygos TOP 16 rungtynėse Kauno „Žalgiris“ išvykoje, rezultatu 78:69, turėjo pripažinti Pirėjo „Olympiacos“ krepšininkų pranašumą.

Pirmajame kėlinyje sėkmingiau startavo žalgirečiai, du taškus pelnė S.Serapinas. Tačiau netrukus tuo pačiu atsakė ir varžovai – 2:2. Po D.Lavrinovičiaus dėjimo, sužaidus tris minutes – 6:4. Svečiai agresyviai žaidė baudos aikštelėje, o po K.Andersono dvitaškio – 8:4. Kauno klubas geriau kovojo ir dėl atšokusių kamuolių. Tuo tarpu šeimininkai atsakydavo netaikliais metimais. Įpusėjus ketvirčiui, po T.Beardo dvitaškio – 6:10 „Žalgirio“ naudai. Toliau mačas klostėsi apyligiai, didesnės iniciatyvos neturėjo nei viena, nei kita ekipa. Tačiau „Žalgiris“ neleido įsibėgėti graikams ir kontroliavo dvikovos eigą. Naudingai kauniečių gretose rungtyniavo T.Beardas, kurį sunkiai sekėsi stabdyti Pirėjo krepšininkams. Pastarieji stengėsi taškus rinkti pavieniais tolimais metimais, tačiau juos visus prašovė po šalį.Žalgiriečiai dažniau žaidė per savo priekinę liniją, kuri pranoko „Olympiacos“ aukštaūgius. Likus žaisti dvi minutes – 11:13 priekyje svečiai. Per pirmąsias dešimt minučių „Žalgiris“, po labai puikiai sužaistos kėlinio pabaigos, išlaikė pranašumą savo rankose – 23:11.

Antrajame ketvirtyje savo taškų sąskaitą taikliu tolimu metimu atidarė „Olympiacos“ komanda. Žalgiriečiai aktyviai gynėsi ir žaidė užtikrintai. Tačiau graikai nesiruošė nuleisti rankų ir po kelių nesėkmingų svečių atakų, sugebėjo priartėti iki penkių taškų. Sužaidus dvi minutes, techninę pražangą gavo S.Serapinas, abu metimus realizavo R.Seibutis. Lietuvos čempionų persvara – trys taškai (22:25). Po T.Edney tritaškio lygu – 26:26. Kova vyko dėl kiekvieno aikštės centimetro, komandas skyrė 1-2 taškai. Įpusėjus kėliniui – 28:27 „Olympiacos“ naudai.Likus tris minutėms iki šios rungtynių dalies pabaigos „Olympiacos“ susikrovė trijų taškų persvarą. Dar po minutės šeimininkai pirmavo keturiais taškais. Iki pat didžiosios pertraukos žalgiriečiams nepavyko persverti rezultato savo naudai – 36:35.

Trečioje mačo dalyje prasidėjo nesekminga „Žalgirio“ ataka. Tuo pačiu atsakė ir varžovai. Sužaidus vieną minutę minimalią persvarą susigrąžino Lietuvos čempionai. Graikijos klubo žaidėjai toliau gana netaikliai atakavo nuo trijų taškų zonos. Per tris minutes, Pirėjo ekipa nesugebėjo pelnyti nei taško. Žalgiriečiai pradėjo dažniau klysti ir po T.Edney tolimo šūvio, minimalų pranašumą susigrąžino šeimininkai – 40:39. Įpusėjus kėliniui buvo ta pati vieno taško „Olympiacos“ persvara. Kauno ekipos aukštaūgiams sunkiai sekėsi stabdyti Pirėjo milžiną S.Schortsianitis. Tačiau ir šiame kėlinyje nei viena komanda neturėjo ryškesnės žaidybinės persvaros ir kova vyko taškas į tašką, abi komandos sėkmingiau gynėsi nei atakavo.Likus žaisti dvi minutes, po S.Serapino tolimo metimo, žalgiriečių atsilikimas minimalus. Bet kai S.Serapinas gavo antrąją techninę pražangą, šeimininkai sisigrąžino trijų taškų pranašumą. Po trisdešimties minučių – 54:49 „Olympiacos“ priekyje.

Lemiamas buvo paskutinis ketvirtis, kuris sėkmingiau prasidėjo Pirėjo krepšininkams, du taškus įmetė T.Edney. Sužaidus dvi minutes, nesportinę pražanga buvo nubaustas K.Andersonas, jis buvo priverstas palikti aikštelę, nes pastaroji jau buvo penkta. Žalgiriečiai ir toliau pagirtinai kovojo dėl atšokusių kamuolių taip susikurdami „antruosius šansus“. Sužaidus beveik tris minutes, „Žalgiris“ dar nebuvo pelnęs nei taško. Kauno klubo puolimas strigo, o metimai buvo netaiklūs. Tai leido „Olympiacos“ nutolti net dešimt taškų. Ir toliau neišsprendžiama problema „Žalgiriui“ buvo S.Schortsianitis, kuris buvo vienas rezultatyviausių savo komandos gretose. Įpusėjus kėliniui, vienuolikos taškų Pirėjo ekipos persvara.Lietuvos čempionų gretose niekaip neatsirado tokio žaidėjo, kuris galėtų imtis iniciatyvos ir tempti komandą į priekį. Svečiai buvo sumažinę atsilikimą iki šešių taškų, tačiau po dviejų klaidų iš eilės, „Olympiacos“ atstatė solidesnį pranašumą. Kauniečiai, nuo antrojo kėlinio pradėję vytis savo varžovus iki pat dvikovos pabaigos taip ir nesugebėjo jų prisivyti. Finalinė šio mačo sirena paskelbė Pirėjo „Olympiacos“ pergalę rezultatu 78:69.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo didelę dalį taškų triuškininančiais dėjimais per varžovų galvas pelnęs S.Schortsanitis – 25 (5 atk. kam.). 16 taškų prie pergalės pridėjo T.Edney (6 atk. kam., 6 rez. perd., 3 per. kam.).

Reinaldo Seibučio sąskaitoje 9 taškai (1/1 dvitaškiai, 1/4 tritaškiai, 4/4 baudos) ir 2 atkovoti kamuoliai.

„Žalgiriui“ 15 taškų pelnė P.Jankūnas (11 atk. kam.), po 13 pridėjo D.Lavrinovičius (8 atk. kam.) ir S.Serapinas.

Kovą dėl atšokusių kamuolių laimėjo „Žalgiris“ (44-36), tačiau žalgiriečiai padarė net 21 klaidą. Graikijos komanda Kauno klubo krepšininkas „išrašė“ net 7 „stogus“.

Jonas Kazlauskas: „Šį vakarą nežaidėme gerai. Vienintelis teigiamas dalykas yra tai, jog laimėjome rungtynes. Labiausiai suerzino faktas, kad „Žalgiris“ puolime atkovojo 15 atšokusių kamuolių.

Grupėje yra pilna talentingų komandų, kiekviena jų kovoja dėl patekimo į kitą etapą. Mūsų pasirodymas yra netolygus, nes turime daug jaunų žaidėjų, kurie kartais daro klaidas.

Sveikinimai S.Schortsaničiui, man buvo pasakyta, kad jis stipriai patobulėjo atvykęs į „Olympiacos“. Jis turi klausyti savo trenerių, sunkiai dirbti ir aš tikiuosi, jog perdėtai teigiami žiniasklaidos komentarai nepadarys jam blogos įtakos. Jei jis atliks visa tai, tuomet susilauks sėkmės. Taip, jis dirba daug, tačiau aš visada reikalauju dar daugiau.“

Sofoklis Schortsanitis: „Padariau tai, ko manęs prašė. Mano treneriai patarė man išnaudoti savo jėgą, likti susitelkusiam ir judėti kuo galima greičiau, tam jog išvengčiau problemų su stipriais „Žalgirio“ priekinės linijos žaidėjais, kurie yra iš tiesų yra geri gynyboje. Skiriu šią pergalę ir savo pasirodymą jiems (treneriams – red.).

Esame grupės viršuje, tačiau tai dar nieko nereiškia. Turime toliau sunkiai dirbti ir likti kuklūs, tuomet sulauksime gerų dienų. Kitos rungtynės su Barselonos komanda, stengsimės nugalėti nes kiekvienose rungtynėse siekiame tik pergalės.“

Antanas Sireika: „Sveikinimai „Olympiacos“ ir treneriui J.Kazlauskui. Jie nusipelnė pergalės, nes žaidė geriau už mus. Padarius tiek daug klaidų nebuvo galimybių laimėti rungtynių.

Mūsų grupė yra stipri ir viskas yra įmanoma. „Unicaja“ buvo geriausia komanda pirmame etape, šiuo metu ji jau yra nugalėta du kartus, tuo tarpu „Olympiacos“ sunkiai pradėjęs turnyrą dabar turi dvi pergales. Tai yra krepšinis.“

Kenny Andersonas: „Pirmoji rungtynių dalis buvo kovinga. Manau, jog rungtyniavome gerai, nes sugebėjome atsilaikyti žaisdami išvykoje. Tačiau antrame kėlinyje „Olympiacos“ labai gerai žaidė puolime, S.Schortsanitis atliko puikų darbą. Jie rungtyniavo geriau nei mes.

Šiuo metu jaučiuosiu šiek tiek geriau, tačiau vis dar nejaučiu, jog visiškai kontroliuoju komandos veiksmus puolime. Turime talentingų žaidėjų, tačiau turėtume tobulėti ir susitelkti kaip komanda. Publika salėje priminė koledžo laikus. Negaliu skųstis, nes darau tai ką noriu daryti, žaidžiu krepšinį.“

Komentarai