“Žalgirio” žaidėjai pradėjo treniruotis, „Kauno diena“ 0

Dovilė KAMARAUSKIENĖ

Vakar pasirengimą naujam sezonui pradėjo Kauno “Žalgirio” krepšininkai. Kol komandos treneriai Antanas Sireika ir Gintaras Krapikas su Lietuvos rinktine kovoja dėl medalių Atėnų olimpiadoje, darbą su žaidėjais pradėjo fizinio parengimo treneris Aleksandras Kosauskas.
Vakar gryname ore planuotą treniruotę sutrikdė lietus – žaidėjams teko slėptis manieže.
“Sezoną, kaip įprasta, pradedame bėgimu. Taip ir įsibėgėsime po truputį. Taip pat darbą buvome pradėję ir rinktinėje”, – sakė A.Kosauskas, prieš keletą dienų grįžęs iš Atėnų, kur spėjo pasidžiaugti Lietuvos krepšininkų pergalėmis.
Treneris džiaugėsi, kad su profesionaliais žaidėjais nėra didelio vargo: “Matyti, kad visi vasarą sportavę, nepriaugę svorio. Taip ir turi elgtis profesionalai”.
Žaidėjų “Žalgirio” treniruotėje kol kas nedaug, anot A.Kosausko – šeši su puse. Tai – Giedrius Gustas, Mindaugas Timinskas, Paulius Jankūnas, Artūras Javtokas, Simonas Serapinas, vienintelis legionierius Ainaras Bagatskis ir po kelio traumos pagal atskirą programą sportuojantis Darjušas Lavrinovičius.
Su “Žalgiriu” sutartį pratęsęs amerikietis Tanoka Berdas prie komandos prisijungs vėliau.
Iki rugsėjo pirmosios dar atostogaus ir Arvydas Sabonis, po to jis jau ketina pradėti sportuoti.
Be trenerių, Atėnų žaidynėse kovoja dar du žalgiriečiai – Dainius Šalenga ir Vidas Ginevičius. Jie taip pat į komandos darbą įsitrauks rugsėjį.
A.Sabonio “Žalgirio” krepšinio centro valdybos pirmininko pavaduotojas Gediminas Navikauskas teigė, kad netrukus turėtų paaiškėti ir naujų komandos žaidėjų pavardės.
“Žalgirio” klubas garsiai apie save paskelbs jau rugsėjo 4 dieną, kai Nemuno saloje bus švenčiamas 60-asis “Žalgirio” gimtadienis.
Eurolygos sezoną “Žalgiris” pradės lapkričio 1 dieną Kaune maču su Tel Avivo “Maccabi”. Tai bus Eurolygos sezono atidarymo rungtynės, skirtos ir Kauno klubo jubiliejui.
Be “Žalgirio” ir “Maccabi”, B grupėje taip pat rungtyniaus Sienos “Montepaschi” (Italija), “Barcelona” (Ispanija), Liublijanos “Olimpija” (Slovėnija), Atėnų AEK (Graikija), Pezaro “Scavolini” (Italija) ir Vilerbano “Asvel” (Prancūzija).
Lietuvos krepšinio lygos čempionate “Žalgiris” startuos rugsėjo pabaigoje.

Komentarai