“Žalgirio” kelyje – vėl “Maccabi” , „Kauno diena“ 0

Romas PODERYS

Kauno krepšininkai naują Eurolygos sezoną pradės vienoje grupėje su stipriausia kontinento komanda
Daugkartiniai Lietuvos čempionai Kauno žalgiriečiai 2004-2005 metų Eurolygos turnyrą pradės vienoje grupėje su čempiono titulą ginsiančiu Tel Avivo “Maccabi” (Izraelis) klubu.
Su šia ekipa kauniečiai praėjusį sezoną žaidė net ketverias rungtynes, vieną kartą ją įveikė, bet turi principinių sąskaitų, pirmiausiai – už apmaudų pralaimėjimą TOP-16 varžybose.
Eurolygos varžybos prasidės lapkričio 1 dieną Kauno sporto halėje, kur bus surengtas sezono atidarymo mačas ir iškilmingai pagerbtas šiemet 60-metį švenčiantis “Žalgiris”.

Pirmoji dvikova vyks Sporto halėje

Žalgiriečiai B grupėje, be dvikovų su “Maccabi”, taip pat išmėgins jėgas su Italijos čempione Sienos “Montepaschi” ekipa, Ispanijos čempione “Barcelona”, Slovėnijos čempione Liublianos “Union Olimpija”, Graikijos pirmenybių pusfinalio dalyviu Atėnų AEK, Italijos taurės turnyro finalininku Pezaro “Scavolini” ir Prancūzijos čempionate 11-ąją vietą užėmusiu Vilerbano “Adecco-ASVEL”.
Su “Montepaschi” Kauno komanda žaidė praėjusį sezoną ir abu kartus jai pralaimėjo.
2002-2003 m. varžybose žalgiriečiams nė karto nepavyko įveikti “Union Olimpija” klubo, o 2001-2002 m. – nei Liublianos, nei “Barcelona” krepšininkų.
2000-2001 m. turnyro aštuntfinalio mačą kauniečiai 0:2 pralaimėjo AEK.
Vilerbano komanda paskutinį kartą Kaune lankėsi 1997 m., o Pezaro ekipa – 1994 m.
Lapkričio 1 dieną sezono atidarymo rungtynėse “Žalgiris” susitiks su “Maccabi”. Reguliariosios varžybos prasidės 3 d. – “Scavolini” žais su “Union Olimpija”, “Barcelona” – su AEK, o “Montepaschi” – su “Adecco-ASVEL”.
Po to “Žalgiris” paeiliui kovos su AEK (Graikijoje), “Union Olimpija” (Kaune), “Barcelona” (Ispanijoje), “Scavolini” (Kaune), “Montepaschi” (Kaune) ir “Adecco-ASVEL” (Prancūzijoje).
A grupėje rungtyniaus Bolonijos “Skipper” (Italija), Stambulo “Efes Pilsen” (Turkija), Madrido “Adecco Estudiantes” (Ispanija), Zagrebo “Cibona-VIP” (Kroatija), Pirėjaus “Olympiakos” (Graikija), Belgrado “Partizan” (Serbija ir Juodkalnija), Sopoto “Prokom Trefl” (Lenkija) ir Madrido “Real” (Ispanija).
C grupėje varžysis Maskvos CSKA (Rusija), Vitorijos “Tau Ceramica” (Ispanija), Trevizo “Benetton” (Italija), Po Ortezo “Elan Bearnais” (Prancūzija), Atėnų “Panathinaikos” (Graikija), Stambulo “Ulker” (Turkija), Malagos “Unicaja” (Ispanija) ir Frankfurto “Opel Skyliners” (Vokietija).
Eurolygos turnyro burtai buvo ištraukti vakar Rusijos sostinėje Maskvoje, kur įvyko ir lygos generalinė asamblėja.

B grupė – viena stipriausių

“Nieko džiuginančio, – sužinojęs varžovus sakė “Žalgirio” vyriausiasis treneris Antanas Sireika. – Konkurentai grėsmingi: Eurolygos čempionas “Maccabi”, finalo ketverto dalyvis “Montepaschi”, prieš metus šias varžybas laimėjusi “Barcelona” ir ypač neparanki “Union Olimpija”.
Žinoma, kasmet komandos kažkiek pasikeičia, bet burtai nėra geriausi. Lengviau būtų A grupėje.
Tai, kad vėl žaisime su “Maccabi”, gal ir nėra blogai, nes žaidėjai norės atsirevanšuoti už skaudų pralaimėjimą Tel Avive. Mūsų grupės favoritai yra “Maccabi” ir “Barcelona” klubai”.
“Sunkiau nei pernai turbūt jau niekada nebus. Manau, jog šį kartą “Žalgiriui” burtai lėmė ne sudėtingiausią grupę. Atrodo, jog stipriausia – C grupė. O mūsiškė palanki ir komerciniu požiūriu – joje yra ispanų bei italų, kuriems krepšinis visada svarbus nei, tarkime, šiuo metu graikams.
Kita vertus, ekipos kol kas formuoja savo sudėtis, tad apie jų jėgą sunku spręsti. “Žalgirio” tikslas – panašus kaip ir praėjusį sezoną, o patekę į TOP-16 gretas siektume daugiau”, – teigė “Kauno dienai” A.Sabonio “Žalgirio” krepšinio centro valdybos pirmininko pavaduotojas Gediminas Navikauskas.
Pasak G.Navikausko, Kauno klubas irgi rikiuoja komandos gretas. Pastaruoju metu įstrigo derybos su Mindaugu Timinsku, nes juo domisi kai kurios Ispanijos ekipos, todėl laukiama liepos vidurio, kai situacija taps aiškesnė.

Komentarai