„Žalgirio“ krepšininkai pradėjo rengtis naujajam sezonui, „Respublika“ 0

Kauno "Žalgirio" krepšinio komandos, šiemet švenčiančios klubo šešiasdešimtmetį, žaidėjai pradėjo rengtis naujam sezonui.

Pirmoji stovykla – Kaune

Į treniruočių stovyklą LKL čempionai žalgiriečiai susirinko rugpjūčio 25-ąją. Savaitę vyks bendrojo fizinio pasirengimo treniruotės su treneriu Aleksandru Kosausku.
Pirmąją stovyklą nutarta pradėti Kaune, nes vėliau stovyklos ir turnyrai vyks užsienyje. Pirmoji treniruotė buvo numatyta Dainų slėnyje, tačiau dėl lietaus ji vyko LKKA manieže.
Pirmoje treniruotėje dalyvavo septyni krepšininkai: gynėjai Giedrius Gustas, Simonas Serapinas, Ainaras Bagatskis, puolėjai Paulius Jankūnas, Artūras Javtokas, Mindaugas Timinskas ir Dariušas Lavrinovičius. Pastarasis, kovo mėnesį patyręs sunkią traumą, treniruojasi individualiai pagal A.Kosausko sudarytą planą.
Kol kas žaidėjai per treniruotes tik bėgioja. "Stiprinsime krepšininkų ištvermę, – sakė A.Kosauskas. – Dainų slėnyje yra laipteliai, o pratimų aš sugalvosiu. Žaidėjai gaus pakankamus krūvius". "Žalgirio" krepšininkai treniruojasi dukart per dieną.

Sabas spės pasirengti

Rugsėjo pradžioje iš olimpiados grįžus rinktinės treneriams Antanui Sireikai ir Gintarui Krapikui, žaidėjams Vidui Ginevičiui ir Dainiui Šalengai, žalgiriečiai pradės treniruotes ir su krepšinio kamuoliu. Rugsėjo 5 dieną su komanda turėtų pradėti sportuoti amerikietis Tanoka Berdas.
Su "Žalgiriu" dar nesitreniruoja ir vidurio puolėjas Arvydas Sabonis. Jis pradės sportuoti truputį vėliau. Ar Arvydas spės gerai pasirengti sezonui? "Spės", – neabejojo A.Kosauskas.

Nepraradę sportinės formos

Kauno "Žalgirio" komandos dubleriai, pastiprinti A.Bagatskio, S.Serapino ir P.Jankūno, šiandien pradės kovas tarptautiniame keturių komandų turnyre Klaipėdoje, kuris bus skirtas "Neptūno" krepšinio klubo 40-mečiui. Be kauniečių ir "Neptūno" krepšininkų, dalyvaus dvi komandos iš Rusijos – Kazanės "Uniks" ir "Chimki".
Turnyro išvakarėse per draugišką susitikimą po atkaklios kovos jaunieji žalgiriečiai pralaimėjo LKL rungtyniaujantiems "Atleto-Hidruvos" krepšininkams 92:94 (29:16, 26:27, 20:19, 17:32).
Pasak A.Kosausko, jaunimui padedantys trys "Žalgirio" žaidėjai per vasarą nespėjo prarasti sportinės formos.
"Simonas Serapinas beveik visą vasarą treniravosi su Lietuvos rinktine, tik prieš olimpines žaidynes buvo atsisakyta jo paslaugų, – kalbėjo fizinio rengimo treneris. – Paulius Jankūnas žaidė šalies jaunimo rinktinėje. Šiems vaikinams nebuvo kada prarasti sportinę formą. Žinau, kad visą vasarą individualiai sportavo legionierius Ainaras Bagatskis".

Laukia išvykos

Rugsėjo 8 d. "Žalgiris" dešimčiai dienų išvyks į stovyklą Ispanijoje. Ten numatytos kelerios kontrolinės rungtynės su vietos komandomis. Viena iš jų gali būti Seviljos "Caja San Fernando", kurioje rungtyniauja Donatas Slanina.
Vos grįžę iš Ispanijos "Žalgirio" krepšininkai išvyks į turnyrą Helsinkyje. Jis numatytas rugsėjo 22-23 dienomis. Į turnyrą, be "Žalgirio", pakviestos komandos, kuriose žaidžia Suomijos krepšininkų – Espo "Honka" (Suomija), Frankfurto "Skyliners" (Vokietija), Pezaro "Scavolini" (Italija).
Spalio 1-4 dienomis Sankt Peterburge vyks tradicinis 4 komandų tarptautinis turnyras Vladimiro Kondrašino ir Aleksandro Belovo taurei laimėti. Jame dalyvaus LKL čempionas Kauno "Žalgiris", Maskvos CSKA (Rusija), Zagrebo "Cibona" (Kroatija) ir Sopoto "Prokom Trefl" (Lenkija).
Pasirengimas sezonui truks iki spalio vidurio, tad gali būti, kad "Žalgiris" vėliau pradės Lietuvos krepšinio lygos ir numatomos įkurti Baltijos krepšinio lygos čempionatus.

Pristatymas – Nemuno saloje

"Žalgirio" šešiasdešimtmečio proga klubo vadovai numatę daug renginių komandos gerbėjams ir garbingiems svečiams.
"Žalgirio" pristatymas kauniečiams ir kitiems Lietuvos krepšinio gerbėjams numatytas rugsėjo 4 dieną Nemuno saloje. Klasikinės ir estradinės muzikos žvaigždės atliks specialiai "Žalgirio" jubiliejui sukurtą pusvalandžio trukmės kūrinį.

Komentarai