A.Sabonis su „Žalgiriu“ pradėjo rengtis sezonui, „Respublika“ 0

Rugpjūčio 25-ąją Kauno "Žalgirio" krepšinio komandos, šiemet švenčiančios klubo šešiasdešimtmetį, žaidėjai pradėjo rengtis naujam sezonui. Su jais jau treniruojasi ir klubo prezidentas bei valdybos pirmininkas Arvydas Sabonis.
Kol kas vyksta bendrojo fizinio pasirengimo treniruotės su treneriu Aleksandru Kosausku.
Prie pirmosiose dalyvavusių septynių krepšininkų – gynėjų Giedriaus Gusto, Simono Serapino, Ainaro Bagatskio, puolėjų Pauliaus Jankūno, Artūro Javtoko, Mindaugo Timinsko ir Dariušo Lavrinovičiaus – kiek vėliau prisidėjo ir A.Sabonis.
Per fizinio parengimo treniruotes žaidėjai bėgioja, kad stiprėtų ištvermė, A.Kosauskas sugalvoja naujų pratimų, tad krepšininkai gauna pakankamus krūvius.
Iš Atėnų olimpinių žaidynių grįžę rinktinės treneriai Antanas Sireika ir Gintaras Krapikas, žaidėjai Vidas Ginevičius ir Dainius Šalenga pradės treniruotes su kamuoliu. Vakar G.Krapikas lankėsi pas žalgiriečius, o A.Sireika dar paprašė laisvos dienos.
Rugsėjo 5 dieną su komanda turėtų pradėti sportuoti amerikietis Tanoka Berdas.
"Žalgirio" šešiasdešimtmečio proga klubo vadovai numatę daug renginių komandos gerbėjams ir garbingiems svečiams. "Žalgirio" pristatymas kauniečiams ir kitiems Lietuvos krepšinio gerbėjams numatytas rugsėjo 4 dieną Nemuno saloje. Klasikinės ir estradinės muzikos žvaigždės atliks specialiai "Žalgirio" jubiliejui sukurtą pusvalandžio trukmės kūrinį.
Po pristatymo G.Krapikas išvyks į trenerių seminarą, o jau rugsėjo 8 d. "Žalgiris" dešimčiai dienų iškeliaus į stovyklą Ispanijoje. Ten numatytos kelerios kontrolinės rungtynės su vietos komandomis. Viena iš jų gali būti Sevilijos "Caja San Fernando", kurioje rungtyniauja Donatas Slanina.
Vos grįžę iš Ispanijos "Žalgirio" krepšininkai išvyks į turnyrą Helsinkyje. Jis numatytas rugsėjo 22-23 dienomis. Į turnyrą, be "Žalgirio", pakviestos komandos, kuriose žaidžia Suomijos krepšininkų – Espo "Honka" (Suomija), Frankfurto "Skyliners" (Vokietija), Pezaro "Scavolini" (Italija).
Spalio 1-4 dienomis Sankt Peterburge vyks tradicinis 4 komandų tarptautinis turnyras Vladimiro Kondrašino ir Aleksandro Belovo taurei laimėti. Jame dalyvaus LKL čempionas Kauno "Žalgiris", Maskvos CSKA (Rusija), Zagrebo "Cibona" (Kroatija) ir Sopoto "Prokom Trefl" (Lenkija).

Komentarai