„Žalgiris“ turi naują įžaidėją, „Kauno diena“ 0

Dovilė KAMARAUSKIENĖ

Ilgai trukusios derybos su amerikiečiu R.Peku sėkmingai baigtos

Kauno “Žalgiris” vakar pasirašė sutartį su daugelį metų NBA rungtyniavusiu įžaidėju Robertu Peku. Nuo šių metų vasario 35 metų 188 cm ūgio amerikietis rungtyniavo Valensijos “Pamesa” (Ispanija) ekipoje, su kuria pavasarį buvo atvykęs žaisti Eurolygos rungtynių į Kauną.

NBA žaidė nuo 1991 metų

Didžiąją karjeros dalį R.Pekas praleido NBA. 1991-1992 metais jis žaidė “Portland Trail Blazers”, vėliau – “Denver Nuggets” (1992-1995, 2000-2001), “Washington Bullets” (1995-1996), “New Jersey Nets” (1996-1997), “Dallas Mawericks” (1997-2000), “Minnesota Timberwolves” (2001-2002), “New Orleans Hornets” (2002-2003).
2003-2004 metų sezoną R.Pekas pradėjo “New Jersey Nets” klube, bet netrukus išvyko į Europą.
Šį rudenį jis vėl tikėjosi sugrįžti į NBA, tačiau, neišsipildžius viltims pasirašyti milijoninį kontraktą, įžaidėjas nutarė vėl vykti į Europą ir priėmė “Žalgirio” pasiūlymą.
“Pamesa” komandoje R.Pekas sužaidė penkerias Eurolygos antrojo etapo TOP-16 rungtynes. Vidutiniškai jis aikštėje praleisdavo po 24 minutes, per kurias pelnydavo po 11,4 taško (pataikė 10/27 dvitaškių, 4/8 tritaškių, 25/30 baudų), atlikdavo 2,2 rezultatyvių perdavimų, perimdavo po 2 kamuolius, išprovokuodavo po 5 varžovų pražangas ir padarydavo beveik po 3 klaidas.

Prie derybų prisidėjo A.Sabonis

“Manau, kad įsigijome tikrai stiprų įžaidėją. Tai – geriausia, ko galėjome tikėtis”, – sakė A.Sabonio “Žalgirio” krepšinio centro valdybos pirmininko pavaduotojas Gediminas Navikauskas.
“Žalgiris” su R.Peku pasirašė vienerių metų sutartį. Šį žaidėją komandoje labai norėjo matyti ir Arvydas Sabonis, nemažai prisidėjęs, kad derybos su juo baigtųsi sėkmingai.
G.Navikauskas neabejoja, jog R.Pekas spės pasirengti Eurolygos kovoms: “Tai – patyręs, protingas įžaidėjas. Jam tikrai nereikės daug laiko įsitraukti į komandos žaidimą”.
Kovas Eurolygoje Lietuvos čempionai pradės lapkričio 1 dieną maču su Tel Avivo “Maccabi”. Tai bus Eurolygos sezono atidarymo rungtynės, kuriose dalyvaus ir Europos krepšinio lygų sąjungos (ULEB) vadovai.

Naujokų laukia krikštynos

“Žalgirio” komanda naująjį sezoną paminės šeštadienį Kauno “McDonald’s” restorane rengiamomis naujokų krikštynomis.
Žalgiriečių bendradarbiavimas su šiuo restoranu tęsiasi jau penkerius metus – kiekvieno krepšinio sezono pradžioje krepšininkai čia pasveikinami naujojo sezono proga.
Kauno “McDonald’s” restorane krepšinio tema įsivyravo prieš metus – jo interjerą puošia žalgiriečių nuotraukos ir marškinėliai, o vasarą šalia įėjimo buvo atidaryta krepšinio Žvaigždžių alėja. Čia taip pat galima nusipirkti bilietus į visas Kauno halėje vykstančias “Žalgirio” rungtynes.
Per sezono atidarymo šventę bus surengta viktorina ir totalizatorius, kur bus galima laimėti įvairių prizų.

Komentarai