„Unicaja“ baltų vėliavų nekelia 0

Kauno „Žalgiris“ šį ketvirtadienį savo aikštėje priims Malagos „Unicaja“ ekipą ir bandys kovoti dėl išlikimo. Po dvejų pralaimėtų rungtynių iš eilės TOP 16 turnyre, Lietuvos čempionai jau nebeturi teisės klysti. Tokioje pačioje situacijoje yra ir būsimieji „Žalgirio“ varžovai. Absoliutūs reguliaraus čempionato nugalėtojai kaip ir žalgiriečiai suklupo tiek prieš Pirėjo „Olympiacos“, tiek ir prieš Barselonos“ Winterthur FCB“ krepšininkus . „Unicaja“ ir graikams, ir katalonams nusileido vos trijų taškų skirtumu.

Taigi Malagos klubas į Kauną atvyksta ne pačios geriausios nuotaikos, tačiau žūtbūt stengsis išsivežti iš „Žalgirio“ tvirtovės pirmąją pergalę, lygiai taip pat, kaip žalgiriečiai stengsis jos neatiduoti. Po antrojo pralaimėjimo „Unicaja“ vyriausiasis treneris nestokojo optimizmo ir sakė, jog D grupė yra labai subalansuota, o patekimą į kitą etapą gali garantuoti  trys ar keturios pergalės. Po paskutinio TOP 16 mačo su Barselonos ekipa, „Unicaja“ strategas kalbėjo, kad kiekvienas žaidėjas kiekvieną kartą turi parodyti, kad gali žaisti pačiame aukščiausiame lygyje. „Mes buvome pasiruošę fiziškai, tačiau psichologiškai – ne, nes pergalę atidavėme paskutinėmis minutėmis.  Nemanau, kad rungtynes Kaune bus lengvos, reikės maksimalios koncentracijos. Mes puikiai žaidėme tris mėnesius, tapome reguliaraus sezono nugalėtojais, tačiau dabar patekome į duobę, iš kurios reikia kapstytis, nes TOP 16 dar nesibaigė ir mes dar turime čia ką veikti.“ – pripažino Italijos krepšinio specialistas.

Panašu, kad Malagos „Unicaja“ baltų vėliavų tikrai dar nekelia. Panagrinėkime, ką šis Ispanijos klubas daro geriau ar blogiau už Kauno „Žalgirio“ krepšininkus. „Unicaja“ TOP 16 cikle varžovams įmeta mažiau taškų (76 – 77), tačiau ir mažiau praleidžia (79 – 82). ”Unicaja” gerokai taikliau meta dvitaškius (55.2% – 43.8%) ir tritaškius (39.5% – 35.1%), tačiau yra kur kas prastesni kovotojai dėl atšokusių kamuolių (24.5 –  38), atlieka mažiau rezultatyvių perdavimų (13.5 – 14.5), negali prilygti pagal perimtų kamuolių statistiką (5 – 8.5), blokuoja tiek pat varžovų metimų (1.5) ir daro mažiau klaidų (12 – 16).

Pagrindiniai „Unicaja“ klubo žaidėjai yra J.Garbajosa ir M.Brown. Ispanas daugiausiai laiko praleidžia aikštelėje ir yra labai universalus žaidėjas. Per kiekvienas Eurolygos rungtynes puolėjas vidutiniškai pelno po 14.1 taško, atkovoja 6.6  ir perima 1.6 kamuolio, atlieka 2.5 rezultatyvaus perdavimo bei yra naudingiausias Andalūzijos klubo krepšininkas.

Jam puikiai talkina rezultatyviausias „Unicaja“ komandos narys, amerikietis M.Brown. Legionierius ne tik sumaniai vadovauja komandos draugų puolimui, tačiau ir pats sėkmingai atakuoja  –  įmeta po 14.4 taško, atlieka 2.5 rezultatyvaus perdavimo ir 2.6 karto atkovoja kamuolį. Šiam gynėjui reikia surinkti tik aštuonis taškus, kad jis taptų pirmuoju žaidėju per visą Eurolygos istoriją, kuris iš viso bus pelnęs 1900 (ar daugiau) taškų. 

Nepakeičiamas kovotojas dėl kamuolių Malagos ekipoje yra aukštaūgis D.Santiago, vidutiniškai per kiekvienas rungtynes jų sugriebdamas po 5.2. Jis taip pat varžovams įmeta po 13.3 taško ir 66.1% atakuoja nuo dvitaškio zonos. Taikliausią ranką nuo tolimų distancijų turi argentinietis W.Herrmannas. Puolėjas pataiko 45.9% mestų tritaškių.

 ACB lygoje Malagos „Unicaja“, iškovojusi 16 pergalių ir patyrusi šešis pralaimėjimus,  2-3 vietas dalinasi su Vitorijos „Tau Ceramica“. Paskutinėje dvikovoje „Unicaja“ namie, rezultatu 85:75, įveikė „C.B. Granada” ekipą.  Ispanijos čempionate pagrindiniai „Unicaja“ pergalių kalviai yra tie patys – taškų darymo mašina (16.2tšk., 1.9 atk.kam. 1.8 rez.perd. ) M.Brown ir universalusis J.Garbajosa (13. 4, tšk., 6.6 atk.kam, 2.2 rez.perd.)

Nuotraukos: Unicaja B.Fotopress

Komentarai