R.Freemanas: „Mes nenuleidome rankų“ 0

Vakar vakare į Kauną atskrido būsimieji Kauno „Žalgirio“ varžovai – Malagos „Unicaja“ krepšininkai iš Ispanijos.

„Unicaja“ vyriausiasis treneris S.Scariolo: „Šios rungtynės bus sunkios ir svarbios abiems komandoms. Jei laimėsime – dar turėsime šansų TOP 16 turnyre, jei ne – bus daug problemų. Todėl komanda yra labai koncentruota. Šiandien, manau, bus labai lygios rungtynės.

Atkrintamosiose varžybose abu mačus mes pralaimėjome, galima sakyti, paskutiniais metimais, nusileidome tokioms komandoms kaip „Barcelona“ ir „Olympiacos“ – šios ekipos pastaruoju metu demonstruoja itin gerą formą. Toks yra krepšinis. „Unicaja“ dabar nežaidžia taip, kaip tai darė reguliariame sezone, tačiau kai pralaimi vos keliais taškais, negali labai barti krepšininkų, negali jų kaltinti.

Mes esame labai motyvuoti, ieškosime kelių link pergalės – didelį dėmesį skirsime gynybai, reikės daug improvizacijos, susikaupimo. “Žalgiryje“ labai stiprūs aukštaūgiai krepšininkai, man taip pat labai patinka S.Serapinas ir J.Mačiulis. V.Ginevičius labai svarbus Kauno klubo krepšininkas, jis suteikia ekipai energingumo atakuojant.

Sutinku, kad Malagos klube yra trys pagrindiniai žaidėjai – J.Garbajosa, M.Brown ir D.Santiago, tačiau mes esame komanda ir žaidžiame kaip komanda – tokia yra ekipos filosofija. Aišku, minėtų krepšininkų talentas yra nepaneigiamas, tačiau esame gerai subalansuota komanda ir bandome tai išnaudoti kiekvienoje dvikovoje.

Bet šiaip mes jau padarėme didelį darbą, reguliariajame sezone savo pogrupyje buvome pirmi, aplenkėme tokias komandas kaip „Panathinaikos“, Madrido „Real“ ir „CSKA“ . Jei nueisime dar toliau – bus išties puiku.

Kaip ketinate laimėti prieš „Žalgirį“? „Jums aš to nesakysiu (juokiasi). Bandysime pulti greitai, neleisime jiems lengvai pelnyti taškų po krepšiu.“ – sakė S.Scariolo.

Malagos „Unicaja“ puolėjas J.Garbajosa taip pat pripažino, kad pergalė būtina, norint tęsti žygį TOP 16 turnyre, o kadangi abiejų komandų situacija yra tokia pati, tai mačas bus labai sunkus ir įtemptas. Ispanas antrino treneriui ir sakė, kad „Žalgirio“ stiprioji pusė yra priekinės linijos žaidėjai – D.Lavrinovičius, T.Beardas. Tačiau J.Garbajosa teigė, kad Kauno klubas turi ir gerų atakuojančių krepšininkų. „Mes žaisime kaip komanda, taip kaip žaidėme iki šiol. Jei kalbant apie mikrodvikovas, labiausiai nenorėčiau žaisti prieš D.Lavrinovičių, dar galiu išskirti R.Freemaną ir K.Andersoną. Tiek „Žalgiris“, tiek „Unicaja“ propaguoja komandinio stiliaus žaidimą. Mes visi žaidėjai jau kalbėjome apie būsimas rungtynes, esame susitelkę, suprantame pergalės svarbą ir norim laimėti. „

Malagos „Unicaja“ aukštaūgis S.Nicevičius: „Kaip laimėti prieš „Žalgirį? Bus labai sunku, bet įmanoma. Turime sustabdyti fiziškai stiprius „Žalgirio“ krepšininkus, organizuoti greitas atakas ir laiku grįžti į gynybą, nedaryti elementarių klaidų. „ – pripažino kroatas.

Prieš rungtynes pasikalbėjome ir su žalgiriečiu R.Freemanu. Kauno ekipos gynėjas sakė, kad „Unicaja“ yra subalansuota komanda, turi pajėgius priekinės linijos žaidėjus, tokius kaip D. Santjago. Taip pat žalgirietis išskyrė J.Garbajosa, kuris yra labai universalus žaidėjas, Malagos klubo legionierių M.Brown, kuris yra ne tik atakų organizatorius, bet ir puikus snaiperis. „Ši trijulė yra stiprioji „Unicaja“ pusė. Nemanau, kad šiuos krepšininkus galime visiškai sustabdyti, tačiau pristabdyti – taip. Svarbiausia, didelė koncentracija tiek puolime, tiek gynyboje. Mes dar nenuleidome rankų, juk varžovai taip pat pralošė dvejas pastarąsias rungtynes, todėl mūsų situacija yra analogiška. Dabar laukia vienas svarbiausių sezono mačų – turime žaisti laisvai, nesusikaustyti, neišsigąsti – tai geriausias kelias link pergalės.Ispanų klubas žaidžia greitai, gerai kovoja dėl atšokusių kamuolių – stabdysime tuos, kuriuos reikia stabdyti.

Šiandien bus išties gera dvikova, didelis mūšis.

Pirėjuje buvome įsitempę, sunku pralaimėti rungtynes. Kiekvienas tame mače norėjo padėti, ėmėsi individualių veiksmų, todėl buvo gana padrikas, nekomandinis žaidimas ir tai nėra mūsų stiprioji pusė. „Žalgiris“ visuomet buvo tarsi vienas organizmas, todėl reikia, kad visi žaidėjai suprastų vienas kitą be žodžių. Per treniruotes išbandėme jau šį tą naujo – daugiau laisvo mąstymo, novatoriškumo puolime, naujų derinių – stengsimės nustebinti Malagos krepšininkus.

Nėra komandos, kuri visą sezoną žaistų viename lygyje – tai lemia labai daug faktorių. Geriausi pavyzdžiai – Atėnų Panathinaikos, siurprizą pateikusi „Cibona“ , Malagos „Unicaja“. Mes dar turime šansų ir didelę motyvaciją, juk tarkim „Olympiacos“ klubas, kuris dabar turi dvi pergales, dvejas rungtynes iš eilės žais išvykoje ir laimėti jiems nebus lengva.“ – patikino R.Freemanas.

Komentarai