M.Paulauskas: „Žalgiryje“ nėra pirmojo numerio žaidėjo“ 0

Eurolygos TOP 16 rungtynėse, Kauno „Žalgiris“ savo aikštėje, rezultatu 66:79, turėjo pripažinti Malagos „Unicaja“ krepšininkų iš Ispanijos pranašumą ir patyrė jau trečiąją nesėkmę šiame Eurolygos varžybų cikle.

Buvęs žalgirietis V.Masalskis :“Pirmas momentas kurį norėčiau pastebėti – „Unicaja“ geriau gynėsi nei „Žalgiris“, antras dalykas – mane nustebino kai kurie trenerių sprendimai. Pavyzdžiui, tokiose atsakingose ir svarbiose rungtynėse išleisti patirties tokio lygio rungtynėse dar neturintį ir visai neseniai prie komandos prisijungusį M.Kalnietį. Aišku, jo žaidimas vaizdo negadino, tačiau šio gynėjo pasirodymas aikštėje nustebino. Taip pat treneriai turi priversti T.Beardą gintis, nors jos pelnė daugiau nei 20 taškų, tačiau beveik tiek pat įmetė ir jo tiesioginis oponentas D.Santiago. Vadinasi, šioje pozicijoje „Žalgiris“ nieko nelaimėjo.

Pirmajame ir antrajame kėliniuose buvo sėkmingai išspręsta amerikiečio M.Brown problema, tačiau likusioje dvikovos dalyje žalgiriečiai su juo jau nebesusitvarkė. Taip pat nemažai kritikos galima pasakyti ir amerikiečiui K.Andersonui. Rungtyniaujant Europoje, reikia įmesti, reikia pelnyti taškus, o jis to nedaro. Atkrintamosiose varžybose komandai visuomet labai reikia patikimo įžaidėjo, krepšininko, kuris ne tik protingai vadovautų komandai, bet galėtų pats imtis iniciatyvos, atakuoti. Tai yra didžiausia „Žalgirio“ problema. Kauno klubas vakarykštėse rungtynėse papuolė į duobę trečiajame kėlinuke, antrą kartą kauniečių žaidimas ryškiai smuko paskutiniame ketvirtyje. Šeimininkai pralaimėjo visas mikro dvikovas. Dar prieš mačą „Žalgirio“ treneris G.Krapikas sakė, kad prieš Malagos klubą reikia žaisti labai gerai ir tik tuo atveju galima iškovoti pergalę. Žaisti gerai ne 10 – 15 minučių, o visas 40. Nors „Unicaja“ taip pat nedemonstravo stebuklingo žaidimo, gal tai taip pat nebuvo geriausias Ispanijos ekipos mačas, šis varžovas yra įveikiamas. Norint laimėti likusias rungtynes, reikia, kad Kauno komandos žaidėjai apsigintų vienas prieš vieną, laimėtų prieš savo tiesioginius oponentus ir – gerokai naudingesnio gynėjų žaidimo.“

Olimpinis čempionas M.Paulauskas: „Trečios rungtynės iš eilės, kai akivaizdžiai matosi, jog Kauno „Žalgiryje“ nėra pirmojo numerio žaidėjo. Varžovų gynėjai lengvai apžaidžia kauniečius, atiduoda kamuolius priekinės linijos krepšininkams , kurie pelno lengvus taškus. Įžaidėjo nebuvimas vakarykštėse rungtynėse privertė ir Kauno klubo aukštaūgius ieškoti sprendimų, kaip užbaigti atakas, kaip apsivaryti kamuolį. Žalgiriečiai tuomet bandė ispanus įveikti individualiais veiksmais, o tai sudarė geresnes sąlygas Malagos krepšininkams, jiems buvo daug lengviau apsiginti. Nors pirmajame ir antrajame kėlinyje vyko apilygis žaidimas, komandas skyrė 1-2 taškai, tačiau tie žalgiriečių pelnyti taškai buvo labai sunkūs, galima sakyti, ne žaidybiniai.

„Žalgirio“ puolimas darosi taip pat labai ribotas. 66 taškai yra labai mažai, sunku su tokiu puolimu laimėti, nebent reikia gintis labai gerai. Neliko nei puolimo, nei gynybos. Užgeso Lietuvos čempionų lyderiai – D.Lavrinovičius, P.Jankūnas, R.Freemanas. Kelios klaidos, padarytos svarbiu momentu, taip pat prisidėjo prie „Žalgirio“ nesėkmės. Pastarosios jau tampa dėsningos. Norint laimėti likusias dvikovas, reikia puolimą ir gynybą įjungti visu pajėgumu, taip, kaip Kauno ekipos krepšininkai rungtyniavo reguliariajame sezone. Žaidime nebesijaučia pasiaukojančios kovos, reikia, kad tokia žaidimo dvasia grįžtų. „

Komentarai