V.Ginevičius: „Su „Barcelona“ reikia žaisti kantriai“ 0

Trauktis nebėra kur – taip galima apibūdinti Kauno „Žalgirio“ situaciją TOP 16 turnyre. Po trijų mačų Lietuvos čempionų taškų kraitis vis dar tuščias, todėl dabar tikslas yra vienas ir vienintelis – tik pergalė.

Šį ketvirtadienį Kauno „Žalgiriui“ kelią užtverti bandys Barselonos „Winterthur FCB“ krepšininkai. Pirmoje abiejų komandų akistatoje sėkmė šypsojosi katalonams, kurie Lietuvos čempionus pranoko vos vienu tašku.

„Tą vakarą rungtynes pradėjome per mažai susikaupę, gal per mažai dėmesio skyrėme gynybai, demonstravome ne tokį žaidimą, kokį galime parodyti.“ – sakė „Žalgirio“ aukštaūgis D.Lavrinovičius. „Nesitikėjom tokio Barselonos klubo šturmo, agresyvaus puolimo, kurį jie pademonstravo pirmoje mačo dalyje. Žinojome, kad su Katalonijos klubu juokauti negalima, tačiau padarėme klaidų, pradėjome skubėti ir leidome varžovams nutolti. Per mažai dėmesio skyrėme Ispanijos ekipos lyderiui J.C.Navarro, aplink kurį sukosi visas „Barcelonos“ žaidimas. Atrodo, dirbame per treniruotes, ruošiame namų darbus, kaip reikia uždengti priešininkų lyderius, bet labai naudingas ir rezultatyvus jų pasirodymas tampa tarsi bloga tradicija“, – teigė „Žalgirio“ gynėjas V.Ginevičius.

Po dvikovų su „Žalgiriu“, naudingiausiais savaitės žaidėjais tapo tiek „Barcelona“ gynėjas C.J.Navarro, tiek „Olympiacos“ milžinas S.Schortsanitis, žalgiriečiai „padėjo“ šį titulą gauti ir Malagos „Unicaja“ puolėjui J.Garbajosa. Tik pusę rungtynių laiko tinkamai saugomas buvo kitas andalūzijos klubo lyderis M.Brown.

„Pirmuosius du kėlinukus pavyko neutralizuoti vieną „Unicaja“ lyderių M.Brown, tačiau Malagos klubo strategas išnaudojo ilgesnį žaidėjų suolelį ir laviruodamas krepšininkų keitimais, leido pstarajam pailsėti, tuo tarpu „Žalgirio“ atsarginių žaidėjų suolelis yra kur kas trumpesnis, todėl po didžiosios pertraukos amerikietis išbėgo šviežesnis, tai buvo viena iš priežasčių, dėl ko jį sustabdyti darėsi vis sunkiau.“ – paskutinį mačą su Malagos „Unicaja“ prisiminė V.Ginevičius.

„Visuomet akcentuojame didelį dėmesį varžovų lyderiams“ – komandos draugui antrino D.Lavrinovičius. „Reikia dar didesnio atsidavimo, kiekvienas žaidėjas turi aukoti visas savo jėgas.“

„Žalgirio“ centras nepamiršo pagirti komandos naujoką M.Kalnietį: “Man su juo labai patinka žaisti, Mantas gerai mato aikštę, atiduoda gerus perdavimus, moka pats prasiveržti, neblogai ginasi. Jis dar mažai žaidė „Žalgiryje, tačiau mano nuomone, jei jis prie ekipos būtų prisijungęs daug anksčiau, gynėjo indėlis būtų labai didelis.“

M.Kalnietis gerą įspūdį paliko ir V.Ginevičiui, naująjį komandos draugą „Žalgirio“ įžaidėjas apibūdino kaip greitą ir labai staigų gynėją, kuris ateityje bus svarbus Lietuvos čempionų narys.

D.Lavrinovičius taip pat minėjo, kad viena iš „Žalgirio“ problemų yra trumpas atsarginių žaidėjų suolelis. „Barcelona turi dvylika lygiaverčių krepšininkų, mūsų treneriai turi laviruoti kur kas kuklesniu žaidėjų skaičiumi. Vieni krepšininkai yra pavargę, ne fiziškai, bet psichologiškai. Pralaimėti yra labai sunku – dvigubai sunkiau su nesėkme susitaikyti krepšininkams.“

„Mūsų stiprybė yra dideli žmonės, reikia išnaudoti šį privalumą, nemesti skubotų metimų, su „Barcelona“ reikia žaisti kantriai“ – sakė V.Ginevičius.

„Mūsų įžaidėjai turi ne tik kamuolį perduoti mums, priekinės linijos žaidėjams, bet ir veržtis po krepšiu, rengti aštrias atakas. Varžovams tuomet būtų daug sunkiau apsiginti, kiekvienas mūsų turi save maksimaliai išnaudoti, didesnę sprendimų laisvę tuomet turėtume ir mes“„ – tvirtino vienas „Žalgirio“ lyderių D.Lavrinovičius.

„Dabar Katalonijos klubas turi tris pergales, jie yra labai geroje situacijoje, tačiau nemanau, kad galima tikėtis net menkiausio Ispanijos klubo atsipalaidavimo. Pirmiausia, to jiems neleis padaryti temperamentingasis ir diktatoriškomis savybėmis pasižymintis serbų krepšinio specialistas D.Ivanovičius. Visi be išimties žalgiriečiai dar nelaidoja savo galimybių, visi tiki, kad dar galima kabintis į tolstantį TOP 16 traukinį, mūsų situaciją apsunkina tik tai, kad jau ne viskas priklauso nuo mūsų pačių. Tačiau kol yra nors menkiausias šansas, mes stengsimės jį išnaudoti.

Nei vienas iš mūsų dar nepasidavė, aš pats galiu pasakyti, kad jaučiu, jog iš Barselonos mūsų komandos aistruoliams parvešime pergalę, norėčiau kad mylima komanda tikėtų ir gerbėjai.“ – pareiškė D.Lavrinovičius.

“Atsimenu kai mus visi „nurašė“ praėjusiame sezone, kai mes išvykome kovoti su Barcelonos krepšininkais. Tuomet grįžome su pergale. Kol šansų dar yra, mes kovosime, visi taškai dar nesudėti. „Žalgiriui“ trūksta tos pirmosios pergalės ir tuomet daug kas gali pasikeisti.“ – tikino V.Ginevičius.

Komentarai