„Žalgirio“ vadovai išvyko į Kanus (papildyta) 0

Kauno „Žalgirio“ vadovai – prezidentas A.Sabonis, viceprezidentas G.Navikauskas ir generalinis direktorius G.Rutkauskas išvyko į Kanus (Prancūzija), kur jau vakar prasidėjo Europos ir pasaulio tarptautinė nekilnojamo turto paroda MIPIM’06. Šiame renginyje bus pristatomi šešių Lietuvos miestų investiciniai projektai, naujausi Europos ir pasaulio miestų plėtros projektai bei pasiūlymai investuotojams. Šiais metais akcentuojama nauja Lietuvos miestų kryptis – kultūra, sportas ir rekreacija. Kanuose vykstančioje parodoje, Kaunas pristato devynis projektus, tarp kurių bene svarbiausias – 12 tūkstančių vietų Pramogų ir sporto rūmai Nemuno saloje.

Kauno „Žalgirio“ vadovai šiandien 17 valandą susitiko su prancūzų bendrovės „Bouygues Construction“ bei dukterinės įmonės „Bouygues Batiment International“ vadovais, kurių bendrovės kvalifikaciją jau patvirtino Kauno miesto savivaldybė, pakvietusi derėtis dėl koncesijos sutarties. Prancūzijos kompanijos atstovai jau pateikė Kauno arenos komplekso Nemuno saloje pasiūlymo architektūrinę dalį, kurią pristatė Prancūzijos kompanijos pasirinktas žymus architektas M.Regembalis. Jei prancūzai laimės koncesijos konkursą, projekto partneriu taps Kauno “Žalgiris”.

Kauno „Žalgirio“ vadovai sraigtasparniu iš Nicos buvo nuskraidinti į Kanus ir 17 valandą viešbutyje, kuriame vyko Europos ir pasaulio tarptautinė nekilnojamo turto paroda MIPIM’06, buvo maloniai priimti prancūzų bendrovės Bouygues Construction“ bei dukterinės įmonės „Bouygues Batiment International“ vadovų. Svečius pasveikino ir sutiko „Bouygues Construction“ direktorius Yves Gabriel, architektas M.Regembalis, Jacques Pelletier – “Bouygues Batiment International” Rytų Europos regiono padalinio vadovas bei projektų vadovas Jean Francois – Legrain. Susitikimo dalyviai aptarė planus, susijusius su Kauno Pramogų ir sporto rūmų Nemuno saloje statyba, nuveiktus darbus, bendradarbiavimo perspektyvas. “Žalgirio” vadovai Prancūzijos koncerno vadovus pamalonino staigmenomis – “Žalgirio” suvenyrais. Prancūzai buvo labai sužavėti alaus šalmais ir šmaikštavo, kad jie labai praverstų statybose.

Bouygues Construction – kompanija , kurios metinė apyvarta – 5.5 mljrd. eurų, ši kompanija yra dukterinė „Bouygues Group“ korporacijos firma, dirbant 60-tyje šalių, penkiuose pasaulio kontinentuose. „Bouygues Construction“ – tai ne vien tik statybų kompanija. „Bouygues Construction“ išpildo projektą nuo idėjos iki objektų eksplotacijos.

„Bouygues Group“ koncernas įkurtas 1952m. – pagrindinės įmonės veiklos sritys – statyba, nekilnojamas turtas, kelių tiesyba, telekomunikacijos ir audiovizualinė produkcija.

Rytoj “Žalgirio” vadovai išskris į Barseloną, kur per pietus dar susitiks su ULEB prezidentu Eduardo Portela, o vakare stebės žalgiriečių pasirodymą. Penktadienį “Žalgirio” krepšinio klubo prezidentą A.Sabonį priims ir ULEB Eurolygos vadovas J.Bertomeu.

Komentarai