E.Portela: „Žalgiris“ yra labai svarbus Eurolygos narys“ 0

Šiandien Kauno „Žalgirio“ vadovai Barselonoje (Ispanija), ULEB ir ACB būstinėje susitiko su ULEB prezidentu Eduardo Portela. „Žalgirio“ ekipos prezidentas A.Sabonis padėkojo E.Portelai už didelį dėmesį, skiriamą Lietuvos čempionų komandai, prisiminė, kuomet „Žalgirio“ 60-mečio proga buvo leista Kaune surengti generalinę ULEB asamblėją ir Eurolygos atidarymo rungtynes. A.Sabonis įteikė E.Portelai simbolinę dovaną – specialiai „Žalgirio“ 60-ečio proga sukurtą auksinį ženkliuką. ULEB vadovas savo ruožtu pažymėjo svarų „Žalgirio“ indėlį šios krepšinio organizacijoje ir pripažino, kad Kauno klubas yra labai svarbus Eurolygos narys – ne tik žaidybine prasme, bet ir dalyvavimu vidaus veikloje. E.Portela su „Žalgirio“ vadovais taip pat kalbėjo apie regioninį krepšinį. ULEB prezidentas labai palankiai ir teigiamai vertino BBL pirmenybes, kuriose dalyvauja komandos iš kelių šalių, BBL jis palygino su Adrijos lyga.

Susitikimo dalyviai aptarė ir krepšinio infrastruktūros klausimus. E.Portela džiaugėsi, kad Kaune bus statoma nauja moderni sporto arena, jis buvo maloniai nustebintas, kad sporto rūmai bus statomi miesto centre, Nemuno saloje, toje vietoje, kuri strategiškai yra labai tinkama ir ateityje bus didelis traukos laukas.

E.Portela „Žalgiro“ vadovus pavedžiojo ULEB koridoriais, supažindino su šios organizacijos ir Ispanijos krepšinio čempionato ACB veikla bei aptarė pagrindinius lygų principus.

Vakare Kauno „Žalgirio“ vadovai stebės Eurolygos TOP 16 rungtynes, kuriose žalgiriečiai susitiks su Barselonos „Winterthur FCB“ krepšininkais.

Rytoj Kauno „Žalgirio“ vadovus priims ir Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu.

Komentarai