V.Masalskis: „Kartojasi tos pačios problemos“ 0

Buvęs žalgirietis V.Masalskis: „Vakar vėl tinkamai nesužaidė „Žalgirio“ pirmieji numeriai, jie padarė daug klaidų, vadinasi, tos pačios problemos toliau kartojasi.

Kitas dalykas – žaidėjų veiduose nebuvo matyti tikėjimo, kad gali kovoti ir laimėti. Praleidę ispanus i priekį, gavę „pigius“ taškus, psichologiškai palūžo. Prastas buvo ir legionierių atsidavimas. Nebėra greito puolimo, kurį anksčiau „Žalgiris“ dar demonstravo. Toks puolimas buvo ir yra vienas pagrindinių Barselonos klubo ginklų. Nesuprantu, kodėl neuždengiamas J.C.Navarro, kitos komandos paleidžia gynėją su 12 -18 taškų, visiškai neutralizuoti jį labai sunku, tačiau žalgiriečiams ispanas primeta per daug.

„Barcelona“ vakar nežaidė gerai, gal išskyrus ketvirtąjį kėlinį – prastai pataikė, ne taip kietai, agresyviai gynėsi, tačiau blogiausia, kad svečiai nesugebėjo pasinaudoti tokiu katalonų žaidimu. Buvo galima prieš ispanus laimėti.

Man patiko trenerių sprendimas – netradicinis startinis penketukas, kai buvo trys aukštaūgiai krepšininkai: D.Lavrinovičius, T.Beardas ir P.Jankūnas. Tačiau pastarojo puolėjo susirinktos pražangos pakoregavo trenerių poziciją. Tačiau tuomet „Barcelona“ ekipai buvo sunku gintis, labai sėkmingai trečiojo numerio pozicijoje žaidė D.Lavrinovičius. Šis variantas kėlė daug problemų katalonams.

Tačiau kaip ten bebūtų, „Žalgirį“ reikia pagirti, nes patekimas tarp šešiolikos stipriausių Europos komandų jau yra didelis pasiekimas. Reikia ne tik kritikuoti, bet ir pasidžiaugti tokiu rezultatu. Lietuvos krepšinio gerbėjai visada reikalauja maksimumo, tačiau reikia atsižvelgti, kad mažo biudžeto komanda iš mažos šalies pateko į atkrintamąsias varžybas, o kiek komandų to nesugebėjo padaryti.

M.Kalnietis paliko gerą įspūdį, jį galima pavadinti sezono atradimu. „Žalgirio“ naujokas turi potencialo, yra perspektyvus, drąsus žaidėjas, ateityje bus pajėgus, aukšto lygio gynėjas.

Motyvacija likusios dvejoms Eurolygos rungtynėms? „Žalgiris“ neturėtų likti su nuliu, stengtis dėl komandos gerbėjų, garbingai užbaigti pirmenybes, įrodyti „Žalgirio“ vardą, ką jis reiškia. Dalyvavimas Eurolygoje įpareigoja demonstruoti kaip galima geresnius rezultatus. Žaidėjų nuteikimas likusioms kovoms – trenerių darbas, sunkus, bet neišvengiamas.

Taip pat reikia koncentruotis LKL/BBL čempionatui, apginti nugalėtojų vardus.

Olimpinis čempionas M.Paulauskas: „Ir po šio mačo galima pakartoti, kad „Žalgiris“ neturi pajėgių gynėjų, labai ryškus pirmojo numerio trūkumas, ekipą į priekį bando tempti tik priekinės linijos žaidėjai, legionieriai, panašu, jau pradeda galvoti apie naująjį sezoną, visiems trūksta kovinės nuotaikos. Apilygė kova vyko tik pirmajame kėlinyje, o vėliau ispanai perėmė iniciatyvą, žaidė laisvai ir užtikrintai, kai šeimininkų pranašumas išaugo iki aštuoniolikos taškų, norėjosi išjungti televizorių. Trūko tolimų metimų, komandinių veiksmų, stengėsi tik jaunimas, tačiau jie dar negali išspręsti visų problemų.

Gerai į komandą įsilieja M.Kalnietis.Prieš likusias dvejas Eurolygos rungtynes, bus sunku krepšininkams rasti motyvaciją, tačiau kiekvienas krepšininkas turi norėti įrodyti savo ir klubo, kuriame jis rungtyniauja, garbę. Mano manymu, labai įdomi ir principinė kova vyks Kauno sporto halėje su Pirėjo „Olympiacos“ ekipa ir treneriu J.Kazlausku priešaky. Reikia Eurolygos pirmenybes pabaigti kaip galima geriau.

Dabar „Žalgiriui“ lieka kiti pagrindiniai tikslai – apginti LKL/BBL čempionų titulą.“

Komentarai