„Žalgirio“ vadovai susitiko su Eurolygos direktoriumi J.Bertomeu 0

Kauno „Žalgirio“ vadovai kaip ir buvo planuota, šiandien susitiko su Eurolygos vykdančiuoju direktoriumi J.Bertomeu. Susitikime taip pat dalyvavo ir Eurolygos marketingo direktorius Pedro Galvanas. J.Bertomeu pažymėjo, kad „Žalgiris“ yra labai svarbus Eurolygai – tai senas tradicijas ir savo garbingą istoriją turintis klubas, su Eurolyga esantis nuo pat turnyro įkūrimo pradžios. Kauno ekipos vaidmuo stipriausioje Europos klubinių komandų turnyre yra didelis ne tik krepšinio aikštelėje, bet ir vidaus veikloje.

„Žalgirio“ prezidentas A.Sabonis savo ruožtu padėkojo Eurolygos vadovui už bendradarbiavimą ir įteikė simbolinę Kauno „Žalgirio“ dovaną – specialiai klubo 60-mečiui sukurtą auksinį deimantais puoštą ženkliuką. A.Sabonis, paklaustas apie Eurolygos turnyro lygį, pažymėjo, kad šios pirmenybės nuolat stiprėja ir yra labai pajėgios, auga ir susidomėjimas šiuo čempionatu.

Susitikimo dalyviai išsamiau aptarinėjo regioninio krepšinio perspektyvas, kalbėjo apie BBL čempionatą . J.Bertomeu patikino, kad šis projektas yra labai įdomus ir turi didelį potencialą. Eurolygos vadovas sakė, jog trys mažos šalys yra per silpnos rungtyniauti atskirai, todėl dabar einama teisingu keliu, jungiantis kur kas lengviau pritraukti rėmėjus ir išlaikyti bei palaipsniui vis kelti krepšinio lygį.

Susitikime buvo aptarti Eurolygos santykiai su FIBA ir NBA bei įvairūs techniniai dalykai, žaidėjų kontraktai, agentų licenzijos, naujųjų sporto rūmų statyba.

J.Bertomeu labai domisi Kauno sporto arenos statyba Nemuno saloje, renka su tuo susijusią informaciją. Eurolygos vykdantysis direktorius pasidžiaugė puikia arenai numatyta vieta. Buvo kalbėta apie neseniai pastatytus Budapešto, Vilniaus, Rygos sporto rūmus, pastaruosiuose J.Bertomeu norėtų apsilankyti, mat Barselonoje taip pat planuojama naujos arenos statyba.

Eurolygos vadovas pabrėžė, kad Prancūzijos „Bouygues Group“ koncernas, kurio dukterinės firmos „Bouygues Construction“ ir „Bouygues Batiment International“ dalyvauja Kauno sporto rūmų statybos koncesijos konkurse, yra solidus ir patikimas Eurolygos partneris, šiai įmonei priklauso Eurosport 2 kanalas, transliuojantis Eurolygos rungtynes.

Eurolygos vadovas patikino, kad Kauno sporto rūmų klausimas yra labai svarbus, todėl jis toliau domėsis ir lauks išsamios medžiagos apie tolimesnę šio projekto eigą, nuveiktus darbus.

Komentarai