Kauno „Žalgiris“ į Malagą vyks be R.Freemano 0

 Kauno „Žalgirio“ kelias Eurolygoje artėja link finišo – liko dvejos rungtynės ir dvi galimybės pakoreguoti „sausą“ atkrintamųjų varžybų rezultatą. Šį ketvirtadienį Lietuvos čempionai Malagoje stos į mūšį su „Unicaja“ ekipa. Tiek vienam, tiek kitam klubui ši tarpusavio akistata didelės reikšmės jau neturi, D grupės padėtis jau aiški, į kitą etapą pateko Barselonos „Winterthur FCB“ ir Pirėjo „Olympiacos“ krepšininkai.

Tačiau žalgiriečiams būsimoji dvikova nėra tik formalumas – Kauno ekipa kausis dėl garbės, bandys įrodyti savo vertę, užsigydyti žaizdas.Kauniečiams Malagoje negalės padėti amerikietis R.Freemanas. Legionierius liks Kaune ir gydysis kairės rankos riešo uždegimą.

„Nesitikėjome tokio prasto pasirodymo TOP 16 etape, tačiau mes neišeiname į aikštę tam, kad pralaimėtume, todėl  visi kaltinimai, kad mes neatiduodame visų jėgų aikštelėje yra neteisingi. Dabar mes kausimės dėl garbės, bandysime įrodyti, kad esame vieno stipriausių Europos klubų nariai, stengsimės apginti „Žalgirio“ vardą. Žvelgiant objektyviai, devynios pergalės reguliariajame sezone teikė vilčių, kad mes galime labai daug nuveikti ir atkrintamosiose varžybose. Tačiau sėkmė lydėjo mūsų varžovus, tokia yra situacija ir jos jau nebepakeisi. Mes nepralaimime rungtynių nuo pat pirmųjų minučių, tačiau teigiamo rezultato neišlaikome iki finalinės sirenos. Tai mes turime keisti, reikia žaisti visas keturiasdešimt minučių, mes galime, turime viską, kad pasiektume pergales.  

Dabar galime keisti pačius save. Esame nusivylę, susierzinę, norime pergalės, revanšo. Bandysime  reabilituotis, susigrąžinti pasitikėjimą savimi. Negaliu komentuoti atskirų žaidėjų pasirodymo – ne vienas ir ne du krepšininkai lemia pergales arba pralaimėjimus. Nereikia kaltinti vienas kito, reikia vienas kitam padėti. Esame viena komanda, todėl ir  džiaugsmais ir nesėkmėmis dalinamės visi kartu.“  – sakė amerikietis T.Beardas.

Komandos kapitonui antrino ir „Žalgirio“ naujokas, daug komplimentų sulaukęs M.Kalnietis. 19-metis gynėjas tikino, kad žalgiriečiams nepatinka dabartinis rezultatas ir į Ispaniją jie vyksta su vieninteliu tikslu – pagaliau iškovoti pergalę. Anot M.Kalniečio, jis puikiai adaptuojasi prie komandos, su visais randa bendrą kalbą.

Komplimentai neišpuikino augančios krepšinio žvaigždės.

„Kiekvienas pagyrimas įpareigoja dirbti dar daugiau, dirbti sunkiai ir uoliai. Kaip komandos naujokui man sunku pasakyti, kodėl „Žalgiris“ pralaimėjo keturias rungtynes iš eilės. Gal trūksta truputį aštrumo puolime, truputį atidumo gynyboje, kartais trupučio sėkmės. Būsimiems varžovam paruošėme staigmenų, stengsimės įgyvendinti strategų paruošus planus bei sustabdyti „Unicaja“ krepšininkus.“ – tikino M.Kalnietis.

Tuo tarpu būsimieji „Žalgirio“ varžovai iškovojo svarbia pergalę Ispanijos čempionate. Malagos ekipa sekmadienį (03.19) namuose įveikė septynių taškų skirtumu Vitorijos „Tau Ceramica“ komandą ir po šios pergalės pakilo į pirmąją vietą ACB lygoje.

 Rezultatyviausiai “Unicaja” gretose  rungtyniavo Danielis Santiago, kuris surinko 18 taškų, atkovojo 4 kamuolius bei blokavo 3 varžovų metimus. Pastarasis aukštaūgis daug problemų pridarė žalgiriečiams pirmoje tarpusavio akistatoje. Puertorikietis buvo vienas naudingiausių Malagos klubo žaidėjų, pelnės devyniolika taškų ir atkovojęs dešimt kamuolių.

 Prie triumfo prieš baskų klubą prisidėjo ir C.Cabezas bei W.Herrmannas, įmetę atitinkamai po 15 ir 12 taškų. Vitorijos krepšininkams pavyko pristabdyti „Unicaja“ lyderį J.Garbajosa, kuris prie pergalės pridėjo devynis taškus, atkovojo septynis ir perėmė šešis kamuolius bei atliko keturis rezultatyvius perdavimus.

 

Komentarai