A.Bagatskio debiutas – akistata su J.Kazlausku 0

Kauno „Žalgiris“ rytoj žais paskutiniąsias šio sezono stipriausių Europos klubinių komandų čempionato rungtynes ir bandys reabilituotis po penkių iš eilės nesėkmių TOP 16 varžybų cikle. Tai bus iš viso jau šimtasis Lietuvos čempionų mačas ULEB Eurolygos turnyre. Tačiau būsimoji dvikova bus ypatinga ne tik šiuo aspektu. Rytoj Kauno „Žalgirio“ gretose debiutuos naujasis trenerių štabas. Po A.Sireikos ir G.Krapiko atsistatydinimo, prie Kauno klubo vairo stojo buvęs žalgirietis ir Rygos „Barons“ treneris Ainars Bagatskis bei „Žalgiris – Sabonio mokykla“ strategas R.Grigas. A.Bagatskis, tik vakar atvykęs į Kauną, susitiko su žalgiriečiais, aptarė savo strategiją ir planus, išklausė žaidėjų nuomonę. Šįryt latvis, kuris šiandien švenčia savo 39-erių metų gimtadienį, jau vadovavo „Žalgirio“ treniruotei.

„Labai malonu buvo sužinot, jog tu palikai kažką tokio, kad tave prisiminė, o vėliau suteikė galimybę grįžti į tokį stiprų ir didelę istoriją turintį klubą. Aišku, grįžau čia atlikti kitokį vaidmenį, nei tai dariau praėjusiame sezone, tačiau nuolat kartojau ir kartosiu, kad „Žalgiris“ man reiškia labai daug ir didelė garbė būti tokioje organizacijoje. Tie šilti santykiai, kurie buvo palikus ekipą, niekur nedingo. Aš buvau pasiruošęs bet kuriuo momentu grįžti ir padėti „Žalgiriui“, aišku buvo didelė ir maloni staigmena, kad man patikėtas vyriausiojo trenerio postas. Nesureikšminu, kad rytoj bus mano debiutines rungtynės. Aš visada noriu laimėti. Pamenu, nes kai žaisdavau šachmatais, norėdavau nugalėti, tuo labiau tai atsispindi krepšinio aikštėje. Aišku debiutas yra svarbus ir pergalės aš negaliu pažadėti, tačiau aš žinau, ką gali „Žalgirio“ krepšininkai, kurie įspūdingai rungtyniavo reguliariajame Eurolygos etape, iškovoję devynias pergales. Todėl kardinaliai aš tikrai nieko nekeisiu, pirmiausia reikia žaidėjus prikelti psichologiškai, įkvėpti juos, nuteikti kovai. Su žaidėjais mūsų santykiai yra geri, tačiau mes jau negalime bendrauti kaip komandos draugai, bendravimas su vyriausiuoju treneriu turi būti kitoks.

Jau per pirmąją treniruotę mačiau, kad krepšininkų akyse degė ugnelės, žalgiriečiai vien kitus ragino, drąsino, dalino patarimus. Tai yra teigiamas dalykas, „Žalgiriui“ reikia susigrąžinti komandinę dvasią. Taip pat aš kreipsiu dėmesį į kiekvieno žaidėjo asmenines savybes ir stipriąsias puses, tai ką jis gali daryti aikštelėje geriausia. Pavyzdžiui, jei Tanokai patinka žaisti tik baudos aikštelėje, jis ten turi žaisti ir žais, neliepsiu jam bėgti prie tritaškio linijos. „ – aiškino naujasis „Žalgirio“ vyriausiasis treneris A.Bagatskis.

Tiek „Žalgiriui“, tiek „Olympiacos“ komandai būsimasis mačas nieko nelemia. Graikai jau užsitikrino antrąją vietą D grupėje ir žais kitame varžybų etape, o žalgiriečiams tai paskutinis šansas nelikti su nuliu pergalių sąskaitoje ir reabilituotis savų žiūrovų akivaizdoje.Mačo, kurį tiesiogiai transliuos TV3 televizija, pradžia – 21:40 val.

Nuotrauka:zalgiris.lt

Komentarai