T.Edney: „Žalgiris“ visada liks mano širdyje 0

Šiandien į Kauną atskrido būsimieji „Žalgirio“ varžovai  iš Graikijos – J.Kazlausko treniruojami Pirėjo „Olympiacos“ krepšininkai.

 „Olympiacos“ atgimimas

 „Olympiacos“ vyriausiasis treneris J.Kazlauskas: “Pirėjo klubo atgimimą lėmė tai,  kad prie komandos prisidėjo naujas šeimininkas, kuris labai myli krepšinį ir yra suinteresuotas reanimuoti ekipą, manau, kad  tai buvo didžiausias postūmis. Praėjusį  sezoną nepavyko išspręsti daug klausimų, todėl buvo labai aktyvus darbas vasarą. Tačiau ir tuomet ne viskas pavyko, buvo norėta sukurti labai stiprią komandą, bet nepavyko pasirašyti kontraktų su keliais gerais žaidėjais. Tuomet buvo žengtas kitas žingsnis  – surinkti jauni, gabūs  žaidėjai, „Olympiacos“ komandoje dabar yra penki dvidešimtmečiai.  Sezono pradžioje skeptiškai buvo vertinamos klubo galimybės, tuo labiau, kad dar neprasidėjus sezonui, mus taip pat lydėjo nesėkmės. Komandą būrėme aplink tris žaidėjus – T.Edney, E. Žukauską ir M. Rančiką. Neprasidėjus sezonui, netekome M.Rančiko, o sužaidus vos dvejas rungtynes ir E.Žukausko, taigi iš trijų pagrindinių žaidėjų liko tik vienas T.Edney.

Tuo metu buvome visiškai nurašyti, tačiau jaunimas labai gerai dirbo, stengėsi, įdėjo daug energijos, kartais ta energija kompensuodavo jų trūkumas ir dabar mes visai neblogai atrodome. Kai žaidžiame kaip komanda,  galime nugalėti bet ką – įveikėme tokias komandas kaip „Maccabi“, „Unicaja“, „Barcelona“ namie.

 Sentimentai Kaunui

Be abejo, sentimentus jaučiu. Labai šaunūs Kauno krepšinio sirgaliai, mes, deja, turime labiau futbolo sirgalius, o tai yra didelis skirtumas. Kauno sirgaliai geriau supranta krepšinį ir geriau viską įvertina.  Tačiau „Žalgirio“ gerbėjams norėčiau pasakyti, kad kuomet komandai yra sunku ar gerai, fanas visuomet turi likti fanu ir palaikyti savus krepšinininkus, nes geros dienos sugrįš. Nors atvirai kalbant, aš „Žalgiryje“ nematau jokios problemos, kurią visi aplinkui bando nupiešti. Trenerių pasikeitimas mane nustebino, tačiau daugiau nenorėčiau komentuoti.  

Rytojaus mačas mums bus pasiruošimas ateinančioms ketvirtfinalio dvikovoms. Ar nepristigs motyvacijos? Visko gali būti, matysim…“ – sakė J.Kazlauskas.

 E.Žukauskas sveiksta

„Olympiacos“ centras E.Žukauskas pamažu sveiksta po traumos ir jau treniruojasi kartu su komanda. Tačiau rytoj į aikštelę jis dar neišbėgs. Aukštaūgis iš Lietuvos neišdavė, kada jau galės padėti komandai. „Jaučiuosi gerai, sportuoju nuo pat traumos pradžios, jau pradėjau mesti į krepšį, bet ne visa jėga. Kai pradėsiu mesti visa jėga, tuomet pradėsiu žaisti.

Pirėjaus komandai pradžia buvo sunki, o ekipos kilimas  yra didelis trenerio nuopelnas – jo indelis ir darbas subalansavo komandą ir mes  pradėjome žaisti vis geriau. Pagrindinė jėga?  R.Seibutis…ne, juokauju… (juokiasi). Kai žaidžiame kaip komanda, tuomet laimime, visi krepšininkai jaučia vienas kitą, labai svarbus ekipai yra T.Edney. „

 Linkėjimai „Žalgiriui“ ir klubo gerbėjams

 „Į Lietuvą grįžti visada malonu, labai įdomu bus vėl rungtyniauti Kauno sporto halėje, kurioje nebuvau jau penkis metus. „Žalgirio“ sirgaliams bei pačiai komandai noriu palinkėti, kad taptumėte Lietuvos čempionais. „ – sakė E.Žukauskas.

 Širdyje – „Žalgiris“

„Olympiacos“ įžaidėjas T.Edney: „Olympiacos“ yra nauja komanda,  žinojom, kad bus sunku, tačiau mes greitai  progresavome ir pateikėme gerą siurprizą.

Komandoje labai svarbus balansas tarp patyrusių ir jaunų krepšininkų, kuris padeda laimėti. Jausmai „Žalgiriui“? Labai malonu grįžti į Kauną, kuris yra tikrai pasikeitęs. „Žalgiris“ visada liks mano širdyje, tai buvo puiki patirtis ir malonumas. Aš noriu  padėkoti „Žalgirio“ fanams, kad kai aš buvau čia,  jie visą laiką taip pat buvo šalia, palaikė tiek mane, tiek visą komandą.“  

 

Nuotraukos: zalgiris.lt

Komentarai