A.Bagatskis: „Niekas komandoje neužims vietos tik dėl vaizdo“ 0

Arijus Žakas, Krepsinis.net

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai baigė pasirodymą Eurolygos Top-16 varžybose. Po šeštosios nesėkmės Eurolygos antrajame etape, į sporto halę susirinkę žurnalistai šiltai sutiko tiek Pirėjo „Olympiacos“ trenerį Joną Kazlauską, tiek naująjį „Žalgirio“ trenerį Ainarą Bagatskį.

„Olympiacos“ strategas Jonas Kazlauskas: Pirmiausiai buvo labai malonu grįžti į Kauną, kur buvo dideli pasiekimai ir gera komanda. Smagu, jog mano ekipa buvo nusiteikusi ir kovojo mieste, kuris garsėja geru krepšiniu. Likau patenkintas komandos žaidimu, o dėl pergalės dar buvo abejonių, nes panašiu stiliumi esame pralaimėję prieš Barselonos klubą, kai iššvaistėme turėtą persvarą. Džiaugiuosi dėl savo komandos.

Šiandien prie geros gynybos buvo ir geras pataikymas. Turėjome problemą dėl atšokusių kamuolių, nes rytinėje treniruotėje susirgo vienas žaidėjas ir ketvirtoje pozicijoje neturėjome norimo ūgio ir norimo rezultato.

Ar nenustebino „Žalgirio“ bejėgiškumas? Nenoriu pavadinti bejėgiškumu. Yra gerų ir blogų dienų. Sunku kalbėti apie „Žalgirį“. Sezoną jie pradėjo galingai, o šiandieną neparodė savo geriausio žaidimo.

Dėl ko taip mažai žaidė Tyusas Edney? Be tikslo laimėti, norėjome ir patikrinti kai kurias gynybos sistemas bei taktikas. Kadangi Tyusas žaidžia daug, norėjome jį apsaugoti ir leisti jam pailsėti, išbandyti kitus žaidėjus. Šiandien jį puikiai pakeitė Charisis Christos.

Kokioje būsenoje yra Eurelijus? Jis jau treniruojasi ir stiprina treniruoja, meta į krepšį. Tikimės, kad po savaitės pradės treniruotis kartu su komanda ir artimiausiu metu galėsime jį panaudoti. Mes jį vežiojamės ir norime, kad jis dalyvautų treniruotėse bei būtų arti komandos.

Ar džiaugiamės, kad ketvirtfinalyje žaisime su „Maccabi“? Esame žaidę su „Maccabi“ ir žinome šią komandą. Tai viena stipresnių komandų, nežinia, kuri stipriausi, bet „Maccabi“, CSKA ir „Panathinaikos“ yra grandai, sukurtos ne tik pergalėms, tačiau ir tapti Eurolygos čempionais. Jie turi daug žvaigždžių ir gali žaisti galingai. Nesvarbu ar jie žaidžia namie, kur palaiko tūkstančiai sirgalių, ar išvykoje. Ne mes renkamės varžovus, tačiau kovosime ir tikimės pergalės.

„Žalgirio“ treneris Ainaras Bagatskis: Sveikinu Kazlauską su pelnyta ir užtikrinta pergale. Atsakomybę dėl tokio pralaimėjimo prisiimu sau, nes nespėjau arba ne taip paruošiau komandą. Smarkiai pralaimėjome antrąjį kėlinuką. Norėjome nuo pat pradžių žaisti greitai, bet nepavyko. Priešininkai metė labai gerai tritaškius. Jie metė ir laisvi, ir uždengti. Gali būti, kad „Žalgiris“ yra psichologinėje duobėje ir mums ne tik nepavyko iš jos išlipti, bet dėl puikaus priešininkų žaidimo, ji tapo dar gilesne.

Ką komandoje veikia Kenny Andersonas? Komanda yra komanda. Niekas nežais šiaip sau, žaidėjai turi atiduoti visas jėgas. Jeigu to nebus, jis sėdės ant suoliuko. Mes su juo kalbėjomės, prašiau, kad žaistų greitai. Jis stengėsi žaisti agresyviai tiek puolime, tiek gynyboje. Kalbėsimės su juo. Komandoje niekas neužims vietos tik dėl vaizdo.

Komentarai