“Žalgirio” krepšininkai stovyklauja Palangoje 0

Dovilė KAMARAUSKIENĖ, „Kauno diena“

Kauno “Žalgirio” krepšininkai nuo sekmadienio treniruojasi Palangoje. Žalgiriečiai ir jų treneriai įsikūrė Arvydui Saboniui priklausančiame viešbutyje “Pušų paunksnė”. Į Kauną komanda grįš ketvirtadienio vakarą, nes savaitgalį jų laukia dvejos Lietuvos (LKL) ir Baltijos lygų (BBL) čempionatų rungtynės.

Komandos bendrojo fizinio parengimo treneris Aleksandras Kosauskas tęsia atstatomąsias treniruotes, kurias pradėjo prieš savaitę Kaune. Dėl paskutiniojo mačo su Pirėjo “Olympiakos” (Graikija) buvo surengtos tik kelios fizinio rengimo treniruotės.

A.Kosausko teigimu, treniruočių stovykla turėtų padėti žaidėjams atgauti jėgas: “Šios treniruotės turėtų būti labai naudingos. Jeigu ir jos nepadės atgauti krepšininkams fizinių savybių, tuomet blogo žaidimo priežasties reikės ieškoti kitur”.

Žalgiriečiai nemažai treniruojasi lauke, dirba treniruoklių salėje. Didžioji komandos dalis per šias dienas nė karto neėmė kamuolio į rankas. Į krepšinio salę ėjo tik Redžis Frymenas, Kenis Andersonas ir Darius Šilinskis.

Šiandien ir rytoj komanda jau treniruosis ne tik lauke, bet ir eis į krepšinio salę. Daugiausia poilsio turėję Darjušas Lavrinovičius ir Paulius Jankūnas kamuolį į rankas paims beveik po savaitės pertraukos, nes abu žaidėjai nerungtyniavo savaitgalį vykusiose Baltijos lygos čempionato varžybose.

“Krepšininkų veidai gerokai pralinksmėję. Jau po dienos, praleistos Palangoje, jie nuolat juokavo, mėtėsi sniego gniūžtėmis”, – pasakojo A.Kosauskas.

“Žalgirio” komanda, Eurolygos kovas baigusi TOP-16 varžybose, sieks apginti LKL ir BBL čempionų titulus. Pirmasis išbandymas jų lauks kitą savaitę – balandžio 14-16 dienomis Estijos sostinėje Taline vyks BBL finalo šešeto turnyras.

Komentarai