Kauno „Žalgirio“ jaunimas Portugalijoje liko antras 0

Šiandien Portugalijoje, Aveiro mieste baigėsi keturių komandų tarptautinis krepšinio turnyras. „Žalgiris – SM“ krepšininkai, vakar įveikę Portugalijos jaunių (iki 21 metų) rinktinę, šiandien finale susitiko su ispanų La Korunijos klubu. Kauniečiai nesugebėjo pasipriešinti savo varžovams ir pralaimėjo rungtynes rezultatu 84:60.

“Mačą pradėjome gerai ir iki trečiojo kėlinio vidurio kovojome kaip lygus su lygiu, tačiau kuomet V.Jasikevičius gavo nedidelę traumą ir buvo priverstas palikti aikštę, reikalai pakrypo ne į mūsų naudą, žaidimas išsibalansavo.Labai prastai metėme tritaškius (18%), žaidėjai pataikė vos septynis tolimus metimus iš trisdešimt aštuonių bandymų.Kaip ir vakar – prastas buvo ir baudų pataikymas (25%), minimaliu skirtumu laimėjome kovą dėl kamuolio (39-38). Galima sakyti, kad La Korunijos komanda mus nugalėjo protingai žaisdama, tai vyrų klubas, labiau patyręs. Ispanai sugebėjo neutralizuoti mūsų aukštaūgį V.Štimacą, prieš jį naudojo dvigubą gynybą.“ – po dvikovos sakė „Žalgiris – SM“ vyriausiasis treneris R.Samulėnas.

Rezultatyviausias Kauno ekipos gretose buvo P.Butkevičius, pelnęs 17 taškų ir po krepšiais sugriebęs 12 kamuolių. A.Milaknis pridėjo 12 taškų, A.Aleksandrovas – 11 (5 klaidos). V.Štimacas įmetė 7 taškus ir atkovojo 9 kamuolius.

Jau šiandien, po vakarienės, „Žalgiris – SM“  išvyko į Ispaniją, Vilagarsijos miestą, kur balandžio 13 – 16 dienomis dalyvaus  tradiciniame velykiniame aštuonių komandų krepšinio turnyre. Jame be kauniečių  žais ir  keturios ispanų ekipos – jaunieji Barselonos „Barcelona“ krepšininkai, Sevilijos „Caja San Fernando“, Badalonos „Juventut“ ir Madrido „Estudiantes“ bei  Salonikų “Aris“ iš Graikijos, rusų Maskvos „Dinamo“ ir Milano „Armani Jeans“ iš Italijos.

 „Žalgiris – SM“ pirmoje dvikovoje kovos su Graikijos Salonikų „Aris“ komanda. Mačas prasidės rytoj, 15 val. Lietuvos laiku.   

Komentarai