„Žalgiris“ BBL čempionate šiemet liko antras 0

Kauno „Žalgiriui“ nepavyko apginti BBL čempionų titulo. Šiandien šių pirmenybių finalinėse rungtynėse, žalgiriečiai, rezultatu 86:74 , turėjo pripažinti „Lietuvos ryto“ krepšininkų pranašumą.

Pirmąjį kėlinį sėkmingiau pradėjo žalgiriečiai, du taškus baudų metimais pelnė T.Beardas. Tačiau jau netrukus tuo pačiu atsakė ir vilniečiai. Po R.Javtoko dvitaškio, sužaidus dvi minutes, „Lietuvos rytas“ turėjo dviejų taškų persvarą – 7:5. Tačiau T.Beardas dėjimu išlygino rezultatą – 7:7. Rungtynės klostėsi apilygiai, dažnai keitėsi pirmaujanti komanda. Įpusėjus ketvirčiui, lygybė – 9:9. Po T.Berdo dvitaškio, likus žaisti kiek daugiau nei tris minutes – 13:11 „Lietuvos rytas“ priekyje. Po dar vienos sėkmingos atakos, vilniečiai padidino savo persvarą iki keturių taškų – 15:11.Po M.Nielseno tolimo metimo, „Lietuvos rytas“ pirmavo devyniais taškais, o F.House jį padidino iki vienuolikos. T.Beardas netrukus sumažino atsilikimą iki devynių. Per pirmąsias dešimt minučių vilniečiai buvo šiek tiek greitesni ir tikslesni, o žalgiriečiai gana dažnai klydo – 29:15 Vilniaus klubo naudai.

Antrame ketvirtyje „Žalgirio“ krepšininkai suaktyvino puolimą bei gynybą ir vėl aplygino žaidimą, tačiau dabar žalgiriečiams jau reikėjo panaikinti dviženklį deficitą. Sužaidus kiek daugiau nei dvi minutes, „Žalgiris“ atsilikinėjo 12 taškų. D.Lavrinovičius netrukus skirtumą sumažino iki dešimties. Vilniečiai truputį sėkmingiau kovojo dėl atšokusių kamuolių ir efektyviau atakavo ir įpusėjus kėliniui, sugebėjo atstatyti penkiolikos taškų persvarą – 37:22. Sunkiai sustabdomas „Lietuvos ryto“ gretose buvo M.Nielsenas, kuris dar nesibaigus ketvirčiui, buvo pelnęs 15 taškų. „Žalgirį“ į priekė tempė ekipos kapitonas T.Beardas.Per likusį laiką „Žalgiris“ buvo priverstas vytis savo varžovus, iki didžiosios pertraukos Lietuvos čempionams pavyko tik priartėti – 47:34.

Trečioji mačo dalis prasidėjo permainingai, po D.Lavrinovičiaus pelnytų penkių taškų iš eilės, „Žalgirio“ deficitas – 8taškai. Netrukus vilniečiai atstatė dešimties persvarą. Po K.Andersono dviejų iš eilės dvitaškių, žalgiriečiai dar labiau priartėjo prie varžovų – 49:43. Žalgiriečiai pamažu perėmė iniciatyvą ir pradėjo diktuoti dvikovos eigą. Tačiau „Lietuvos rytas“ taip pat nebuvo linkęs pasiduoti ir likus žaisti mažiau nei tris minutes susigrąžino solidesnį pranašumą – 54:47. Po R.Freemano tolimo šūvio, žalgiriečiai atsilikinėjo šešiais taškais – 56:50. Iki ketvirčio pabaigos vyko atkakli ir agresyvi kova. Trečiajame kėlinyje didžiąją laiko dalį dominavę aikštėje, žalgiriečiai priartėjo prie vilniečių – 65:54.

Lemiama buvo paskutinė dvikovos dalis, kuri gerokai sėkmingiau prasidėjo vilniečiams. Sužaidus pirmąsias minutes, „Lietuvos rytas“ atstatė septyniolikos taškų persvarą ir taip labai sukomplikavo Lietuvos čempionų situaciją. Vilniaus klubas dažnai rasdavo spragų kauniečių gynyboje ir vis didino atotrūkį. Tuo tarpu „Žalgiriui“ atakuoti buvo kur kas sunkiau. Įpusėjus kėliniui – 78:59 priekyje Kauno klubo varžovai. Nors iki pat pat paskutinių sekundžių „Žalgiris“ kovojo ir bandė vytis Vilniaus klubo krepšininkus, tačiau pastarieji įrodė, kad yra stipresni. Finalinė šio mačo sirena paskelbė „Lietuvos ryto“ pergalę rezultatu 86:74.Tačiau tuo „Žalgirio“ problemos dar nesibaigė – baigiantis dvikovai, po dėjimo labai nesėkmingai nusileidęs ant parketo, rankos traumą gavo D.Lavrinovičius. Ar ji yra rimta, paaiškės po atliktų tyrimų.

Po rungtynių, krepšininkams buvo išdalinti apdovanojimai – be sidabro medalių, naudingiausio reguliariojo BBL sezono žaidėjo prizą gavo D.Lavrinovičius, pastarasis „Žalgirio“ aukštaūgis buvo pripažintas ir geriausiu kovotoju dėl atšokusių kamuolių.

Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose žaidė R.Javtokas (8 atk. kam.) ir M.Nielsenas (7 atk. kam.), surinkę po 16 taškų, F.House ir A.Šležas – po 14, T.Delininkaitis – 13.

„Žalgiryje“ išsiskyrė T.Beardas – 24 taškai (13 atk. kam.), D.Lavrinovičius – 17 (8 atk. kam.), K.Andersonas – 13, R.Freemanas – 10, V.Ginevičius – 8.

(www.krepsinis.net) Po varžybų vykusioje spaudos konferensijoje „Žalgirio“ vyriausiasis treneris A.Bagatskis kalbėjo: „Persirengimo kambaryje ruošėmės rungtynėms ir sakiau, kad negalima paleisti vilniečių dvikovos pradžioje. Buvo aišku, kad jie stengsis žaisti agresyviai. Iš pradžių mums sekėsi, bet vėliau palūžome. Darėme klaidų ir leidome vilniečiams atakuoti laisviems. Iš pradžių paleidome priešininkus ir teko juos vytis. Vienu metu skirtumas liko tik 6 taškai ir paprašiau žaidėjų žaisti kuo paprasčiau. Tačiau gavome kelis tritaškius ir vėl palūžome.

Nesvarbu, kad pralaimėjome. Mums liko mėnuo ir turime laiko. Neturime pyktis ir privalome išlikti vieningi.

Mums trūko vieno agresyvaus žaidėjo, tokio, kaip „Lietuvos ryte“ F.House. Freemanas yra kitokio stiliaus žaidėjas, jis nėra toks agresyvus. Jis ir šiandien žaidė gerai epizodais. Mums dar trūksta tokio kovingumo. Neturime žmogaus, kuris galėtų nuraminti žaidėjus aikštelėje ir būti tikru lyderiu.

Tanoka Beardas sužaidė labai geras rungtynes ir jis nenusipelnė jokios kritikos. Jis buvo lyderis, toks, kokį buvome įpratę matyti.

Jankūnas? Jeigu atvirai, vaikinui yra 22 metai ir jis negali vienodai gerai žaisti visą sezoną. Pagal statistiką jis nebuvo toks naudingas. Per du metus krepšininkas neturėjo jokių atostogų. Pabandykite taip pasitreniruoti ir pažiūrėsime kokia bus jūsų fizinė būklė.

Kad kažkur važiuosime – tikrai taip. Turime kažkur pasislėpti ir ramiai pasiruošti.

Su Darjušu, švelniai tariant, yra negerai. Panašu, kad lūžo du pirštai. „Be Darjušo ekipa privalės žaisti kitaip.“

Komentarai