Blogiausia ne visada yra blogiausia 0

Kaip sakoma: „belsk – ir bus atidaryta“…Eurolygos finalinio ketverto durys plačiai atsivėrė dar trims klubams – kartu su jau anksčiau kelialapį išsikovojusiu Maskvos CSKA, Prahoje pamatysime Vitorijos „Tau Ceramica“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Barselonos „Winterthur FCB“ komandas.

Per daug nėra gana

Nugalėti galingąją Atėnų „Panathinaikos“ armiją, ekipą, kurią daugelis vadino stipriausia Eurolygos komanda – žygdarbis? Jeigu taip – tai baskai tapo šio žygdarbio autoriais ir herojais. Ir jei buvo spėlionių – ar šiemet kas nors pajėgs perskaityti Želko Obradovičiaus krepšinio galvosūkį – Vitorijos krepšininkai pasistengė, kad jokių mįslių nebeliktų.

„Tau Ceramica“ pergalę lėmė trys taškai – tačiau jie yra vieni brangiausių šiame sezone.

Baskai grįžta į finalinį ketvertą! Ir visa tai su didžiuliu kartėliu pamatė 18.000 „Panathinaikos“ aistruolių. Po mačo TAU vyriausiasis treneris V.Perasovičius sakė, jog svarbiausia, kad mes tikėjome, jog galime patekti į finalinį ketvertą.

Šįkart tikėjimas buvo stipresnė jėga, – jėga, kuri pranoko geležinę Ž.Obradovičiaus krepšinio filosofiją. L.Scola, T.Splitteris, T.Hansenas, S.Erdoganas – keturi pagrindiniai „Tau Ceramica“ pergalių kalviai – krepšininkai, kuriems nebūna per daug, žaidėjai, kuriems ir per daug nėra gana.

Velnias pasirodo tik tam, kuris jo bijo

Šį sezoną jau daug kam atrodė, kad „Maccabi“, komanda, kuri pastaruosius du sezonus triumfavo Eurolygos turnyre, yra įbauginta savo paties šešėlio. Tačiau Tel Avivas kartoja savo šlovės kelią.

Ketvirtfinalyje žydai sugebėjo užgesinti Pirėjo „Olympiacos“ užkurtą pragarą, nors šis karas „geltoniesiems“ nebuvo lengvas ir paprastas. J.Kazlausko sustyguotas žaidimas trisdešimt devynias mačo minutes buvo lygus čempioniškajam „Maccabi“, tačiau iki finalinės sirenos „Olympiacos“ mozaikai pritrūko vienos detalės – gal vieno taiklaus metimo, gal vieno atkovoto kamuolio.

Ar ir šį sezoną pergalių dievas yra geltonas? 9000 „Maccabi“ sirgalių yra tuo įsitikinę. Tiek jų jau nusipirko bilietus į Eurolygos finalo ketverto varžybas. Tiek jų pasiruošę garbinti savo komandą, tačiau tik pergalių atveju. Tel Avivo komandos gerbėjai jau parodė, kad gali būti negailestingi Eurolygos čempionų nesėkmėms.

Paragavo madridiečių kraujo

Aš manau, mes nusipelnėme būti finalo ketverte – po trečiųjų ketvirtfinalio rungtynių sakė “Barcelona” vyriausiasis treneris D.Ivanovičius.

“Gerbiu “Barceloną” ir linkiu jai didžiausios sėkmės” – po pralaimėjimo gerus žodžius katalonams dalijo Madrido “Real” strategas B.Maljkovičius. Ispaniškoji korida baigta.

Skerstuvės, tradiciškai taip ispanai džiaugiasi savo pergalėmis, buvo rengiamos Barselonos gatvėse ir aikštėse. Išsipildė didžiausias apie nepriklausomybę svajojančių katalonų noras – paragauti madridiečių kraujo. Mažai kas tikėjosi, kad karališkasis klubas sugebės pavogti „Barcelona“ sėkmę, žvaigždėtoji ekipa, įsibėgėjusi TOP 16 turnyre, dabar yra sunkiai sustabdoma. Ispanijos čempionato lyderiams viskas – „kaip sviestu patepta“. Bet ar praslys katalonai pro Maskvos CSKA ruošiamus spąstus?

 Čempioniškas jaunimas

Kauno „Žalgirio“ jaunimas praėjusią savaitę viešėjo Pirėnų pusiasalio šalyse – dalyvavo tarptautiniuose krepšinio turnyruose Portugalijoje ir Ispanijoje.

Portugalijoje, Aveiro mieste vykęs keturių komandų turnyras buvo daugiau jėgų išbandymas, pasitikrinimas – „Žalgirio“ pamaina pateko į finalą, tačiau čia pripažino La Korunijos vyrų ekipos  pranašumą ir liko antri.

Iš Portugalijos žalgiriečiai keliavo tiesiai į Ispaniją, Vilagarsijos miestą, kur vyko tradicinis, tarptautinis jaunių (iki 21 metų) velykinis krepšinio turnyras. Jame susitiko geriausi jaunieji Europos krepšinio talentai.

Jaunieji „Žalgirio“ krepšininkai Vilagarsijoje nerado sau lygių – kauniečiai sutriuškino visus savo grupės varžovus – Salonikų „Aris“ , Milano „Armani Jeans“ bendraamžius, įveikė Maskvos „Dinamo“, o finale nepasigailėjo ir Madrido „Adecco Estudiantes“ – užtikrintas žaidimas, nei vieno pralaimėjimo ir Vilagarsijos turnyro taurė bei čempionų vardas – toks Kauno ekipos pasirodymas sukėlė daug komplimentų ir plojimų. Šis turnyras tik dar kartą  parodė, kokią galingą ateitį turi „Žalgiris“, kokie tvirti, kryptingo darbo pamatai jau yra padėti.

Geriau vieną dieną riaumoti kaip liūtui, negu šimtą metų bliauti kaip avinui

Šį savaitgalį finišavo BBL čempionatas. Išdalinti visi prizai, pagerbti visi nugalėtojai.

Didžiausiu finalinių rungtynių siurprizu arba netikėtumu tapo labai sėkmingas Kėdainių „Nevėžio“ pasirodymas. Baltijos lygos išsišokėliai ketvirtfinalyje sugebėjo eliminuoti Latvijos čempionus „Venspils“, parodė tokį rezultatą, kurio mažai kas tikėjosi. „Šiauliai“ savo ruožtu lauktai ir nesunkiai susitvarkė su Rygos „Barons“ – todėl Talino Saku arenoje žiūrovai išvydo visiškai lietuvišką medalių dalybą. Pusfinalių favoritai jokių akibrokštų nepateikė. Lietuvos čempionai pirmajame kėlinyje pasierzinę su kėdainiškiais, per likusius tris juos sutriuškino. Šiauliečiai nerado jokių priešnuodžių „Lietuvos rytui“.

Finale žalgiriečiai po permainingos kovos turėjo pripažinti vilniečių pranašumą ir perleisti jiems BBL čempionų titulą.

Paradoksalu, kad „Lietuvos ryto“ gerbėjams Vilniaus klubo pergalė buvo tik antraeilis dalykas.

Užuot džiaugęsi saviškių sėkme, šie veikėjai, pykčio ir neapykantos pilnomis burnomis, nerišlia „literatūrine“ lietuvių kalba, kuri daugeliui iš jų yra svetima, užsipuolė, niekino  žalgiriečius, juos įžeidinėjo.

Tačiau Kauno ekipa gavo daug skaudesnį smūgį – paskutinėmis mačo sekundėmis rankos traumą gavo D.Lavrinovičius, naudingiausias BBL reguliaraus čempionato žaidėjas ir geriausias kovotojas dėl atšokusių kamuolių – traumą, kuri jau užbaigė šio aukštaūgio sezoną. Modeliuoti žaidimą ir pasiruošti LKL finalams be vieno komandos lyderių, A.Bagatskiui bus labai sunku. Bet –  iškritus vienam svarbiam žaidėjui, jo vietą užims kiti. Šį savaitgalį pamatėme, kad dar ne viską yra pasakęs patyręs K.Andersonas, kuris sužaidė puikias rungtynes ir buvo vienas iš naudingiausių. Vėl pamatėme, koks reikalingas ir svarbus „Žalgiriui“ yra T.Beardas.

Galima manyti, kad svarbiausiais momentais bus kuo pasitikėti.„Žalgiris“ turi svarių kozirių. O D.Lavrinovičiaus netektis tik dar labiau mobilizuos ir sutelks ekipą.

Blogiausia ne visada yra blogiausia…

Komentarai