Duris atvėrė naujasis „Žalgirio“ sporto kompleksas 0

Šiandien Kaune, Naglio gatvėje, duris atvėrė naujasis „Žalgirio“ sporto kompleksas. Dar dažais kvepiančioje Lietuvos čempionų treniruočių bazėje šįryt jau rinkosi ir žalgiriečiai.

„Žalgirio“ treneris R.Grigas :“Buvome labai maloniai nustebinti – čia treniruočių sąlygos yra idealios. Graži aplinka, erdvi, tvarkinga salė, akį džiuginančios, suderintos spalvos, „Žalgirio“ simbolika – visa tai leidžia pasijusti tarsi namuose. Anksčiau treniravomės A.Sabonio krepšinio mokykloje, kur reikėdavo derinti treniruočių laiką. Dabar patys esame šeimininkai, galėsime daugiau dirbti individualiai.

Moderni treniruoklių salė padės geriau paruošti žaidėjus fiziškai, yra pirtis, vonių komplektai, didelės rūbinės, kuriame kiekvienas krepšininkas turi savąjį kampą, kartu su žaidėjais čia galėsime peržiūrėti rungtynes. Naujoji treniruošių bazė – puikus konforto ir praktiškumo derinys.“

„Žalgirio“ fizinio parengimo treneris A.Kosauskas: „Įspūdis buvo puikus – tvarkinga salė, erdvios rūbinės, didžiulė treniruoklių salė. Visi esame labai patenkinti naująja treniruočių baze. Bus atskiras kabinetas ir man, kuriame galėsiu dirbti su krepšininkais. Naujame sporto komplekse gausu „Žalgirio“ simbolikos, kuri treniruočių bazės interjerą daro unikaliu ir išskirtiniu.“

„Žalgirio“ kapitonas T.Beardas, apžiūrėjęs Kauno ekipos sporto kompleksą, nedvejodamas pabrėžė, kad tai geriausia treniruočių bazė Europoje. Lietuvos čempionų aukštaūgiui antrino ir V.Ginevičius: „Gražu… Dar visko išbandyti nespėjome, tačiau apžiūrėję naująją savo darbo vietą, visi likome patenkinti ir labai nustebinti.“

Kviečiame ir Jus pasižvalgyti po naująją „Žalgirio“ treniruočių bazę.

Visiškai rekonstruotoje, buvusioje „Kaustos“ sporto salėje, galinčioje sutalpinti iki 1000 žiūrovų, treniruosis pagrindinės ir dukterinės „Žalgirio“ komandos žaidėjai. Ateinančiame sezone, NKL čempionato namų rungtynės čia žais jaunieji žalgiriečiai. Patalpose yra įrengta moderni kondicionavimo – šildymo ir vėdinimo sistema.

Naujoje treniruočių bazėje galima rasti penkias erdvias rūbines – čia krepšininkai praleidžia labai daug savo laiko.

Naujosios rūbinės įrengtos taip, kad žalgiriečiai pasijustų patogiai ir jaukiai – tai konfortas, kurio verti geriausios Lietuvos ekipos žaidėjai.

„Rūbinės išklotos kilimine danga, specialiai išlietos grindys yra neslidžios ir saugios, kiekvienas žalgirietis turės atskiras spinteles, krepšininkai čia galės peržiūrėti rungtynes, pabendrauti. „ – sakė sporto komplekso administratorius M.Ojeras.

Sporto komplekse yra atskiri kabinetai ekipos gydytojui, masažuotojui ir treneriams. Didelė treniruoklių salė, poilsio kambarys, ledo, sūkurinė vonia, garinė pirtis, skalbykla ir džiovykla, virtuvė, konferencijų salė, kompiuterių kabinetas, kuriame krepšininkai turės galimybę mokytis.

„Žalgirio“ krepšininkai čia galės ne tik sportuoti, bet ir gyventi – naujajame sporto komplekse yra 8 kambarių viešbutis, įrengtas pagal visus aukščiausius standartus. Jame gali apsigyventi 16 žmonių. Yra ir VIP kambarys, skirtas svečiams.

Rudenį, šalia „Žalgirio“ treniruočių bazės, bus įrengta patogi automobilių stovėjimo aikštelė.

Lietuvos čempionų vardas įpareigoja siekti maksimumo – tiek krepšinio aikštelėje, tiek treniruočių metu. Naujasis sporto kompleksas ir moderni darbo aplinka padės siekti dar geresnių rezultatų .

Oficialus „Žalgirio“ sporto komplekso atidarymas įvyks šį rudenį.

Komentarai