„Žalgiris“ ateinančiam sezonui ruošis Ispanijoje 0


Sportalas.com ir zalgiris.lt

Kauno „Žalgiris“ ateinančiam sezonui ruošis Ispanijos Leono provincijos kurorte La Baneza.

Leone ši žinia sulaukė didelio dėmesio, o apie tai paskelbė pats La Banezos meras specialiai sušauktoje spaudos konferencijoje.

Meras pažymėjo, kad „džiaugiasi, jog viena garsiausių Europos komandų treniruočių stovyklai pasirinko jų miestą”. „Žalgiriui“ miestas suteiks krepšinio bei treniruočių sales, baseinus, viešbučius. Kauniečiai sužais keletą draugiškų rungtynių, taip pat trijų komandų turnyre, kuriame dar dalyvaus Ispanijos antrojo diviziono lyderė „Leon Caja Espana“ komanda bei Valjadolido „Forum“ arba „Tau Ceramica“.

„Jau daugelį metų naujiems sezonams rengiamės Ispanijoje. Čia geros sąlygos sportuoti, Ispanija yra nenuginčijama Europos krepšinio lyderė, turinti labai gerą infrastruktūrą. Ispanijoje „Žalgiris“ yra labai populiarus, mėgstamas ir labai laukiamas. Rinkomės kelis variantus, tarp kurių buvo ir vienas žymiausių Ispanijos kurortų Marbella, turėjome progą jį apžiūrėti, kuomet viešėjome Malagoje, tada „Žalgiris“ žaidė Eurolygos TOP 16 rungtynes su vietos „Unicaja“. Tačiau mums priimtiniausias buvo La Banezos miestelio kvietimas. Čia apsilankėme tuo metu, kai Ispanijoje, Vilagarsijos mieste vyko krepšinio turnyras, pastarajame dalyvavo jaunieji žalgiriečiai.

Kauno „Žalgiris“ La Banezoje bus priimtas puikiomis sąlygomis, todėl mes pasirinkome būtent šį miestelį – kokybiška ir moderni krepšinio, treniruoklių salė, dvi futbolo aikštės, lengvosios atletikos, skvošo salės, lauko tenisas. Taip pat yra trys atviri ir vienas uždaras baseinas, viešbutis, atitinkantis aukščiausius reikalavimus. Bus surengtas ir krepšinio turnyras, tačiau kokios komandos dalyvaus – kol kas dar nėra aišku. La Baneza turi dalį biudžeto pinigų, kuris yra skiriamas sportui – miestelio valdžia juos panaudoti nutarė tokiu būdu.

Vėliau važiuosime į šalia esančius Ispanijos miestus ir žaisime kontrolines rungtynes su vietos klubais.“ – sakė „Žalgirio“ klubo generalinis direktorius G.Rutkauskas.

„Turime savo strategiją ir apie ateitį galvojame jau dabar. Tokiu būdu daug lengviau treniruotėms surasti tinkamą vietą, viską detaliai suplanuoti, rasti pajėgius varžovus kontrolinėms rungtynėms. Daug kas priklauso ir nuo vyrų krepšinio rinktinės, tačiau šįkart tvarkaraštis yra kur kas palankesnis – Pasaulio čempionatas baigsis anksčiau nei įprastai, rugsėjo pradžioje, todėl ekipoms liks daugiau laiko pasiruošti naujam sezonui.“ – pabrėžė G.Rutkauskas.

Treniruočių stovykla vyks rugsėjo 17-28 dienomis. „Žalgiro“ vizito proga gali būti surengtas ir vaikų komandų turnyras bei trenerių kursai. Prieš atvykdami į Ispaniją, žalgiriečiai sezonui ruošis Prancūzijoje, Bresto mieste, kur dalyvaus krepšinio turnyre.

Komentarai