„Žalgirio“ jaunimas nepateko į NKL pusfinalį 0

Šiandien buvo sužaistos NKL čempionato trečiosios lemiamos ketvirtfinalio rungtynės, kuriose susitiko mačo šeimininkas Kauno „Žalgiris“ ir Prienų „Prienai“.

Pirmajame kėlinyje sėkmingiau startavo kauniečiai, pelnę šešis taškus iš eilės, tačiau jau netrukus „Prienai“ sušvelnino rezultatą per pusę – 6:3. Tiek viena, tiek kita ekipa atakavo gana netaikliai, “Žalgiris – SM“ žaidėjas T.Barštys prametė tris tolimus metimus iš eilės, tačiau įpusėjus ketvirčiui Kauno klubas sugebėjo išlaikyti persvarą savo rankose – 9:3. Netrukus šeimininkų pranašumas išaugo iki aštuonių. Tačiau baigiantis kėliniui, šeimininkų puolimas išsiderino ir „Prienai“ pradėjo vytis savo varžovus. Svečiai įsismagino, rasdavo spragų kauniečių gynyboje ir panaikino savo deficitą . Po dešimties minučių – 18:18.

Antroje dvikovos dalyje taškų sąskaitą pirmieji atidarė prieniškiai, pataikę tolimą metimą. Sužaidus keturias minutes, svečiai jau pirmavo penkiais taškais. Tačiau „Žalgiris – SM“ krepšininkai nebuvo linkę pasiduoti ir po V.Jasikevičiaus tolimo metimo, Kauno klubo deficitas – du taškais. O jau po akimirkos tas pats V.Jasikevičius perėmė kamuolį iš pataikęs dvitaškį, išlygino rezultatą – 29:29. Toliau kova klostėsi apilygiai ir atkakliai. Likus trims minutėms iki kėlinio pabaigos, „Žalgiris – SM“ priekyje – 35:34. Tačiau ketvirčio pabaigą vėl geriau sužaidė svečiai, kurie pelnė šešis taškus iš eilės ir susigrąžino persvarą į savo rankas – 35:40. Iki didžiosios pertraukos „Prienai“ išlaikė nedidelį pranašumą ir neleido priartėti dvikovos šeimininkams. Po dvidešimties minučių – 42:47.

Trečiajame kėlinyje kauniečiams ir toliau nesisekė sėkmingai užbaigti atakų, labai daug metimų buvo netaiklūs, o tuo tarpu prieniškiai pamažu tolo. Sužaidus kiek mažiau nei dvi minutes – 44:49 “Prienų” naudai. Tuomet keturis taškus iš eilės pelnė vienas “Žalgiris – SM” lyderių V.Štimacas ir sumažino savo komandos atsilikimą iki minimumo – 48:49. Kauniečiai nepataikė iš gana patogių padėčių, trūko sėkmingesnio atakų organizavimo ir mobilumo. Likus žaisti tris minutes – 53:56 “Prienų“ naudai. Svečiai labai agresyviai ir kibiai gynėsi ir tai išmušė iš vėžių Kauno ekipos krepšininkus. Likus minutei iki kėlinio pabaigos, svečių pranašumas buvo penki taškai, tačiau iki ketvirčio pabaigos savo persvarą prieniškiai sugebėjo padidinti iki aštuonių – 54:62.

Lemiama buvo paskutinė dvikovos dalis, kuri labai sėkmingai prasidėjo Prienų komandai. Po svečių šešių taškų iš eilės – 54:68. T.Barštys dvitaškiu mtimu prieniškių pranašumą sumažino iki dvylikos, tačiau dažnos klaidos ir skylėta gynyba neleido dar labiau priartėti. Tuo tarpu „Prienai“ ir toliau gynėsi labai aktyviai, kovojo dėl kiekvieno aikštės centimetro ir išlaikė dviženklę persvarą. Likus žaisti tris minutes – 64:78. Kauniečiai dar stengėsi pakeisti šių rungtynių baigtį ir vijosi varžovus, tačiau panaikinti tokį skirtumą neužteko nei jėgų, nei laiko. Likus minutei iki rungtynių pabaigos, „Žalgiris – SM“ sumažino atsilikimą ik aštuonių taškų, bet tai buvo viskas, ką jiems pavyko padaryti. Finalinė lemiamos ketvirtfinalio dvikovos sirena paskelbė pelnytą „Prienų“ pergalę rezultatu 73:82.

Rezultatyviausi:
ŽALGIRIS-A.SABONIO MOKYKLA – V.Jasikevičius – 25, V.Stimac – 20, A.Milaknis – 14;
PRIENAI – M.Dipartas – 17, R.Maceina – 15, P.Šakinis – 14.

Komentarai