„Žalgirio“ jaunimas Eurolygos turnyre toliau triuškina varžovus 0

Šiandien Kauno „Žalgirio“ dukterinė komanda sužaidė antrąsias Eurolygos jaunimo rungtynes. Kauniečiai susitiko su Sopoto „Prokom Trefl“ krepšininkais ir nugalėjo juo triuškinančiu rezultatu – 57:86.

Pirmasis kėlinys prasidėjo gana nerezultatyviai, sužaidus dvi minutes, žalgiriečiai pirmavo 4:0. Lenkams buvo sunku apsiginti, per tą laiką „Žalgirio“ varžovai jau buvo surinkę keturias komandines pražangas, kai tuo tarpu Kauno krepšininkai dar nebuvo prasižengę nei karto. Dar po minutes „Prokom Trefl“, surengę kelias sėkmingas atakas, sugebėjo išlyginti rezultatą – 4:4. Žalgiriečiams nesisekė atakuoti, metimai skriejo pro šalį net iš labai gerų padėčių. Įpusėjus ketvirčiui, po P.Kleizos tolimo šūvio, R.Samulėno vadovaujami krepšininkai susigrąžino pranašumą – 9:6. Tuomet žalgiriečiai pridėjo dar keturis taškus be atsako ir nutolo nuo varžovų – 13:6. Kauniečiai sėkmingiau kovojo dėl atšokusių kamuolių, taikliau metė tiek nuo dvitaškio, tiek nuo tritaškio zonos, tačiau nerimą kėlė tik prastas baudų pataikymas (5/9). Iki kėlinio pabaigos „Žalgirio“ krepšininkai tik padidino savo persvarą, po dešimties minučių – 25:13.

Antrajame ketvirtyje R. Ūzas galingu dėjimu padidino „Žalgirio“ atotrūkį iki keturiolikos. Kauno klubo krepšininkai perėmė mačo iniciatyvą ir pradėjo diktuoti savo taisykles. Tačiau Sopoto ekipa taip pat dar nebuvo linkusi nuleisti rankų ir pavieniais metimais bandė taisyti situaciją. Įpusėjus kėliniui – 34:21 „Žalgirio“ naudai. Kauniečiai ir toliau gana prastai metė baudas, tačiau kur kas sėkmingiau už „Prokom Trefl“ bendraamžius kovojo dėl kamuolių (30 – 14). Po Ž.Janavičiaus iš eilės pelnytų penkių taškų, „Žalgirio“ pranašumas solidus ir užtikrintas – 41:25. Iki didžiosios pertraukos žalgiriečiai dominavo aikštėje ir pradėjo triuškinti savo varžovus – 48:28.

Trečioje dvikovos dalyje vaizdas aikštėje nesikeitė. Po M.Rutkausko tritaškio – 51:28 “Žalgiris“ priekyje. Sužaidus tris minutes, Kauno krepšininkų puolimas truputį išsiderino, lenkai bandydami tuo pasinaudoti, suaktyvino puolimą. Tačiau Sopoto krepšininkai dažnai klydo ir nesugebėjo panaikinti tokio deficito. Įpusėjus kėliniui, „Žalgiris“ pirmavo 20 taškų skirtumu. Žaidimo vadžių žalgiriečiai nepaleido iki pat ketvirčio pabaigos, po trisdešimties minučių – 66:47.

Paskutinė rungtynių dalis buvo tik formalumas. Sopoto „Prokom Trefl“ krepšininkai nerado kontrargumentų tokiam žalgiriečių žaidimui ir tik bandė sušvelninti triuškinantį rezultatą.

Įpusėjus ketvirčiui ir Kauno ekipos žaidime atsirado daugiau žaidybinio broko, bet lenkams neužteko nei jėgų, nei laiko ką nors pakeisti šiame mače. Kauniečiai buvo gerokai pranašesni ir finalinė rungtynių sirena paskelbė pelnytą jų pergalę rezultatu 86:57.

„Žalgirio“ pergalę stebėjo Eurolygos ryšių su spauda departamento direktorius Vladimiras Stankovičius, žalgiriečių palaikyti, specialiai į Prahą, atvyko ir keli sirgaliai, kurie buvo pasipuošę Kauno klubo atributika.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo Ž.Janavičius, pelnęs 18 taškų, atkovojęs aštuonis kamuolius ir atlikęs du rezultatyvius perdavimus. M.Valiukonis ir P.Kleiza – 12 tšk.V.Čepukaitis – 11 tšk., 17 atk.kam.

Rytoj žalgiriečiai susitiks su Barselonos “Winterthur FCB” ekipa.

Komentarai