„Žalgiris“ tik po dviejų pratęsimų nugalėjo „Šiaulius“ 0

Šiandien Kauno „Žalgiris“ pirmose LKL pusfinalio rungtynėse, gausiai palaikomi savų žiūrovų, po dramatiškos kovos, po dviejų prątesimų, rezultatu 105:102, įveikė Šiaulių „Šiaulius“.

Pirmajame kėlinyje kova klostėsi apilygiai, didesnės iniciatyvos neturėjo nei viena, nei kita komanda. Tačiau sėkmingiau sužaidę ketvirčio pabaigą, žalgiriečiai įgijo solidesnį pranašumą, „Žalgirio“ spurto iniciatorius buvo R.Freemanas, po amerikiečio dviejų taiklių tolimų metimų – 23:15 Kauno ekipa priekyje. Per pirmąsias dešimt minučių „Šiauliai“ neleido įsismaginti Lietuvos čempionams, tačiau prisivyti jų nepajėgė. Po dešimties minučių – 23:17.

Antroje mačo dalyje po penkių iš eilės pelnytų taškų, svečiai sumažino atsilikimą – 25:22. Dominavo pozicinis žaidimas, “Žalgiris” kontroliavo mačo eigą ir šiauliečiai buvo priversti vytis varžovus. Įpusėjus kėliniui, žalgiriečiai pirmavo devyniais taškais – 35:26. “Žalgirio” gretose išsiskyrė amerikietis Tanoka Beardas, kurį sunkiai sekėsi stabdyti “Šiauliams”. Iki didžiosios pertraukos kauniečiai tik padidino atotrūkį nuo svečių ir ilsėtis išėjo pirmaudami penkiolika taškų.

Trečiajame ketvirtyje „Šiauliai“ suaktyvino puolimą ir sužaidus kiek daugiau nei penkias minutes, sumažino savo deficitą iki dešimties – 59:49. Įsismagino ir šiauliečių snaiperiai, po kelių taiklių tritaškių, „Žalgirio“ pranašumas dar sumažėjo – 61:54. Tuo tarpu šeimininkams vis sunkiau sekėsi organizuoti puolimą ir sėkmingai užbaigti atakas. Po trisdešimties minučių intriga šiose rungtynėse išliko – 63:57 „Žalgiris“ priekyje.Kauno klubo kapitonas T.Beardas buvo rezultatyviausias savo ekipoje, po trečiojo kėlinio savo sąskaitoje jis turėjo jau 22 taškus.

Lemiamas buvo paskutinis ketvirtis, kuris sėkmingai prasidėjo LKL prizininkams. Po M.Ruikio tolimo šūvio, „Žalgirio“ persvara tapo pavojingai maža – 66:62. O sužaidus keturias minutes, po A.Masiulio dvitaškio, “Šiauliai” prie šeimininkų priartėjo per žingsnį – 66:64. Kauniečiams nesisekė taikliai atakuoti ir svečiai pamažu pradėjo diktuoti savo taisykles. Likus žaisti tris minutes, Lietuvos čempionų persvara minimali – 73:72.

Rungtynės atkakliai ir dramatiškai klostėsi iki paskutinės sekundės. Likus trims sekundėms lygybė – 78:78. Žalgiriečiai dar turėjo progą išplėšti pergalę, tačiau M.Kalniečio mestas tritaškis buvo netaiklus, o S.Serapinas, atkovojęs kamuolį, prametė iš po krepšio.

Pratęsimo pradžia šeimininkams buvo nesėkminga, žalgiriečiai prarado du kamuolius ir „Šiauliai“ keturiais taškais įsiveržė į priekį. Tačiau Lietuvos čempionai mobilizavosi, keturis taškus iš eilės pelnė S.Serapinas, tritaškį pataikė V.Ginevičius ir kauniečiai, likus žaisti kiek daugiau nei dvi minutes, turėjo trijų taškų persvarą. Vis dėlto „Žalgiriui“ nepavyko išlaikyti pranašumo, „Šiauliai“ stojo į lemiamą šturmą ir A.Masiulis dvitaškiu metimu, paskutinėmis sekundėmis sugebėjo išplėšti antrą pratęsimą – 91:91. Čia „Žalgiris“ jau buvo truputį tikslesnis ir atkaklesnis. Lietuvos čempionai pasiaukojamai kovojo iki paskutinės sekundės ir finalinė rungtynių sirena paskelbė sunkią ir išvargtą kauniečių pergalę rezultatu 105:102.

Nugalėtojams taškus pelnė T.Beardas (13 at.kam.) ir V.Ginevičius – po 26 tšk., S.Serapinas – 14.

„Šiauliams“ – A.Jomantas 31tšk., A.Masiulis – 22 (14 atk.kam.), M.Ruikis – 16.

Komentarai