Kauno „Žalgirio“ jaunimas – Eurolygos turnyro finale 0

„Žalgirio“ jaunimas paskutinėse A grupės rungtynėse rezultatu 83:61, sutriuškino Barselonos „Winterthur FCB“ bendraamžius ir pateko į Eurolygos turnyro finalą.

Dar prieš rungtynes žalgiriečiai žinojo, kad jie gali pralaimėti ne daugiau nei šešiolikos taškų skirtumu, nes Liublijanos „Olimpija“ įveikė „Prokom Trefl“ (92:79).

Veikiausiai tas žinojimas atsiliepė dvikovos eigai iki pertraukos. Neblogai pradėję rungtynes, po penkių pirmojo kėlinio minučių žalgiriečiai pirmavo septyniais taškais (13:6). Tačiau vėliau kauniečiai pradėjo dažniau klysti ir pralaimėjo pirmąjį ketvirtį trim taškais (23:26). Treneriai buvo priversti ant atsarginių suolo pasodinti vieną ekipos lyderių V.Čepukaitį, kuris jau buvo susirinkęs tris pražangas. Antrasis kėlinys vyko apilygiai, bet žalgiriečiams nepavyko perimti iniciatyvos į savo rankas ir jie išėjo į rūbinę atsilikinėdami vienu tašku (43:44).

Viskas pasikeitė po didžiosios pertraukos. Agresyviai puldami ir kibiai gindamiesi, kauniečiai trečiąjį kėlinį laimėjo net septyniolikos taškų skirtumu. „Žalgirio“ spurtą taikliu tritaškiu pradėjo Š.Vasiliauskas (53:47, 24min.), o lyderio vaidmens ėmėsi P.Beliavičius. Po Pauliaus tolimo šūvio 26 min. žalgiriečių persvara pirmąsyk tapo dviženkle – 60:49. Kai P.Beliavičius pridėjo dar du dvitaškius, o iš po krepšio pataikė V.Čepukaitis, Kauno klubo krepšininkai susikrovė šešiolikos taškų pranašumą (69:53, 30 min.). “Žalgiris“ nesumažino apsukų ir ketvirtąjį kėlinį, kurį įspūdingu metimu po gražios verpstės, kuri sulaukė tribūnų audringų plojimų, pradėjo D.Motiejūnas. Po dar kelių Donato metimų ir V.Čepukaičio taškų, 35 min. „Žalgiris“ jau pirmavo dvidešimčia taškų – 77:57. Rungtynių baigtis buvo aiški. Likus trims minutėms iki dvikovos pabaigos, žalgiriečių persvara pasiekė rekordinę – 24 taškų – ribą (81:57).

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo P.Beliavičius, kuris pelnė 19 taškų, atkovojo aštuonis kamuolius ir atliko penkis rezultatyvius perdavimus. Ž.Janavičius – 13 tšk., V.Čepukaitis – 12 tšk., 10 atk. kam., 2 blokai. D.Motiejūnas – 10 tšk., M.Valukonis – 8 tšk., 10 atk. kam.

Finale žalgiriečiai susitiks su Maskvos CSKA klubu, kuris paskutinėse rungtynėse, po pratęsimo, pralaimėjo Sienos MdP rezultatu 87:89.

Komentarai