A.Bagatskis: „Kol dar liko rungtynių – yra šansas“ 0

Po rungtynių vykusioje spaudos konferencijoje treneriai buvo skirtingų nuotaikų.

(www.krepsinis.net) N.Spahija: „Labas vakaras. Visų pirma norėčiau pasveikinti savo komandą, kuri sužaidė geresnes rungtynes nei Vilniuje, tai buvo pagrindinė priežastis dėl ko mes taip lengvai laimėjome.
Aš žinau, kad „Žalgiris“ turi problemų, nes žaidžia be D.Lavrinovičiaus, asmeniškai man, vieno geriausių žaidėjų Europoje.
Todėl mes daugiausiai atakavome per vidurio puolėjus, Kauno ekipoje šį pozicija šiuo metu yra silpnesnė.
Be D.Lavrinovičiaus, „Žalgiris“ prasčiau kovoja dėl atšokusių kamuolių, todėl mes aplenkėme juos ir pagal šį statistinį rodiklį.“
Paklausus, ar komanda neatsipalaiduos po šios pergalės, N.Spahija atsakė, kad taip nemano.

Kodėl tiek mažai laiko aikštėje praleido R.Štelmaheris?

„Jis žaidė po dviejų menėsių pertraukos, norėjau jį pataupyti.“

A.Bagatskis: „Kaip sako amerikiečiai, jei neatkovoji kamuolių tiek po savo, tiek po varžovo krepšiu, yra labai sunku laimėti rungtynes. Blogai kovojome dėl atšokusių kamuolių ir prastai metėme tiek nuo dviejų, tiek nuo trijų taškų zonos.
Todėl labai sunku tikėtis pozityvaus rezultato, nors ir žaidėme kantriai, padarėme mažai klaidų. Pas mus neatsirado tokio žaidėjo kaip „Lietuvos ryte“ – T.Delininkaitis.“

Kodėl ketvirtojo kėlinuko pradžioje nežaidė T.Beardas?


„Tanoka po pirmų rungtynių dalyvavo tik dvejose treniruotėse, taip pat problemų su sveikata turi R.Freemanas ir K.Andersonas.
Nežiūrint visų pretenzijų, sužaidėme pakankamai gerai, per pirmas septynias minutes leidome svečiams įmesti tik aštuonis taškus.
Nebloga gynyba, tačiau, kaip ir sakiau, trūko tikslumo puolime.Aš suprantu, kad kai nėra metimų, tai labai blogai, bet kai jų daug ir daug jų yra laisvi – tai jau kiekvieno žaidėjo atskiro pasiruošimo klausimas. Aš tikiu, kad būna juodų dienų, tačiau krepšininkas, kuris praleidžia trisdešimt minučių aikštėje, turi kažką nuveikti, jei nekrenta, perimti ar atkovoti kamuolį. Jei jis nieko nenuveikia, tai tik užima vietą. Nesvarbu metimas, svarbu atidirbti gynyboje ir neleisti atakuoti varžovams. Tačiau šiandien „Lietuvos rytas“ nusiėmė daug kamuolių puolime ir vienos atakos metu metė į krepšį tris keturis kartus. Tai įtakoja žaidėjų psichologiją.

Ar nekris komandos dvasia po antro pralaimėjimo?

„Nenorėčiau tuo tikėti, kol dar liko rungtynių, kol švieslentėje liko sekundžių, yra šansas. Nieko baisaus, pasiruošime trečiam mačui, stengsimės laimėti ir vėl grįžti čia.“

Komentarai