„Žalgiris“ bandys išsaugoti viltį 0

 Kauno „Žalgiris“ bandys išsaugoti viltį. Lietuvos čempionų titulą ginantys žalgiriečiai šiandien savo aikštėje susitiks su Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkais, pirmaujančiais LKL superfinalo serijoje iki keturių pergalių – 3:0.

„Žalgirio“ vyriausiasis treneris A.Bagatskis nepraranda optimizmo ir teigia, jog stengsis pasinaudoti net ir menkiausiu šansu.

 „Finalo baigtis labai daug priklauso nuo žaidėjų pasitikėjimo savimi, talento ir fizinio pasiruošimo, tačiau svarbiausia yra pasitikėjimas, tikėjimas pergale. Tikėjimas ne tik savimi, bet ir komandos draugais. Mums reikia prisijaukinti sėkmę.

Mes nežaidėme blogai Kaune –  prastas pataikymas ir per mažai  atkovotų kamuolių leido vilniečiams susikrauti tokį pranašumą, tačiau, nepaisant to, mes labai gerai gynėmės. Jei „Lietuvos rytas“ „Maccabiui“ ir „Barcelonai“ sumesdavo beveik po šimtą taškų, prieš mus  – tik 70. Jei Kaune kelios atakos reikiamu momentu būtų pasibaigusios sėkmingai, rezultatas galėjo apsiversti visai į kitą pusę.

Žaidėjus dažnai reikia raminti, kad jie neskubėtų išmesti kamuolio, kad neskubėtų „atžaisti“ rezultato. Su mūsų komandos pajėgumu, su talentu, kurį turi mūsų žaidėjai, visada bus tokių momentų, kuomet krepšininkas galės išmesti kamuolį laisvesnis, nereikia tuo naudotis iš karto, reikia išlaukti paties geriausio momento, reikia priversti varžovus dirbti gynyboje.

 Objektyviai, kuo „Lietuvos rytas yra stipresnis“ už „Žalgirį pasakyti sunku, apskritai, sunku rasti objektyvią tiesą.

Visų pirma, Vilniaus komanda labiau patyrusi. Pas juos, galima sakyti, nėra jaunų žaidėjų, o palyginus su mumis – „Žalgiryje“ septyni žaidėjai yra 22-ejų metų ir jaunesni . Kiekvienas Vilniaus klubo žaidėjas, kuris įeina į aikštę, daro rezultatą, sustiprina žaidimą.

Pavyzdžiui, toks buvo T.Delininkaitis Kaune. „Lietuvos ryte“ yra net šeši  užsieniečiai – išskyrus amerikiečius, visi yra  nacionalinių rinktinių žaidėjai.

„Žalgiris“ turi T.Beardą, aukštaūgį, kuriuo galima pasikliauti, aplink kurį galima lipdyti žaidimą.  Daugelis kritikuoja K.Andersoną, tačiau jie nemato, kokį naudingą darbą amerikietis atlieka aikštelėje. Tik fizinės jėgos trūkumas trukdo jam parodyti visas savo galimybes. Tačiau to gynėjo  indėlio, kuris ypač jaučiamas superfinalo serijoje, paneigti negalima. 

 Lietuviai krepšininkai taip pat talentingi, tačiau svarbu, kad jie nesustotų ties dabartiniu žaidimu, negalvotų, kad gerai yra taip, kaip dabar, o stengtųsi tobulėti. Niekada nebus taip gerai, kad negalėtų būti geriau.

Jei rungtynėse mūsų jaunieji žaidėjai, kurie ateityje, manau, bus tikrai puikūs,   prisidės prie komandos žaidimo, tuomet didesnis pranašumas  bus mūsų rankose, jei ne – stengsimės žaisti su esamomis pajėgomis. 

O nuo mūsų gerbėjų aš tiesiog „kaifuoju“. Sirgalius, kuris palaiko „Žalgirį“, yra pusė mūsų komandos,  gaila kad iki galio mes negalim tuo pasinaudoti (juokiasi).  Fanai aišku padeda, ta aura, kuri yra Kauno sporto halėje, mūsų krepšinio šventovėje. 

 „Žalgirio“ strategui antrino ir D.Lavrinovičius: „Reikia daugiau vienas kitam padėti ir kovoti toliau, nenuleisti rankų. Mano manymu, dar galima kažką pakeisti šioje serijoje, aš tikiu „Žalgiriu“.

Aš manau, kad mūsų komandai iki šiol labiausiai trūko sėkmės. Juk dvi rungtynės Vilniuje pralaimėjome vieno ir trijų taškų skirtumais. Jei fortūna būtų buvusi palanki mums, dabar rezultatas būtų 2:1 „Žalgirio“ naudai.  Trumpas atsarginių suolas yra didžiausias minusas, mažai rungtyniavusiems krepšininkams finaluose sunku įsilieti į žaidimą.

 Tikiuosi didelio palaikymo  iš sirgalių, nes esu tikras, kad  yra žmonių, kurie dar nenusisuko nuo „Žalgirio ir ateis padėti mums. „

 Optimizmo nestokoja ir vienas „Žalgirio“ lyderių R.Freemanas: „Aš  nemanau, kad mes žaidėme blogai  – paskutinėse rungtynėse turėjome problemų dėl pražangų ir lemiamu momentu padarėme klaidų – jei ne šie veiksniai, būtume išplėšę pergalę. Puikiai gynėmės, tik ta gynyba eliminavo tris mūsų žaidėjus. Jei žaisime taip pat gerai ir šiandien, vienas kitam padėsime – galime laimėti.

„Lietuvos rytas“ turi ilgesnį žaidėjų suolą, daugiau patirties. „Žalgiryje“ žaidžiame šešiese, todėl yra labai sunku.

Didžiausia finalo serijos staigmena man yra ta, kad pralaimėjome dvejas rungtynes išvykoje, iki sėkmės trūko labai nedaug. Iš tikrųjų mus nugalėjo tik Kaune.  

 Nenoriu, kad sezonas baigtųsi pralaimėjimu Kauno sporto halėje, kuri, asmeniškai man, yra „super karšta“. Šioje arenoje buvo labai daug pergalių, todėl aš dėsiu visas jėgas, kad „Žalgiris“ iškovotų pergalę, nenoriu, kad  sezonas baigtųsi šiandien. Juk šansas, galimybė visada yra. Taip mano visi mano komandos draugai, niekas dar nepasidavė, visi esame viename kelyje.

„Žalgiris“ yra tokia komanda, kurią kiekvienas privalo gerbti, mes taip pat gerbiame ir už ją atiduosime visas jėgas.“

 

Komentarai